این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۳، شماره ۳۵، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تاثیر سطوح مختلف کنجاله تخم‌پنبه به همراه سیلی‌مارین بر عملکرد، خصوصیات استخوان درشت‌نی و برخی فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله چکیده مبسوط مقدمه و هدف: کنجاله تخم‌پنبه محصول فرعی حاصل از جدا‏سازی روغن از تخم‌پنبه می ‏باشد که به علت داشتن گوسیپول، اسیدهای چرب سیکلوپروپنوئید، فیبر زیاد و کیفیت پایین پروتئین، استفاده از آن در تغذیه طیور محدود شده است. به این منظور در مطالعه حاضر، تأثیر سطوح مختلف کنجاله تخم پنبه به همراه سیلی مارین، بر عملکرد و برخی فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها:  تیمارهای آزمایشی شامل سطوح مختلف کنجاله تخم‌پنبه (صفر، 12 و 24 درصد جیره) و سطوح مختلف سیلی‌مارین (0 و 600 میلی‌گرم در کیلوگرم جیره) بودند که در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×3 با 6 تیمار با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی اجرا شدند. جیره ‏های آزمایشی برای دوره آغازین (1 تا 21 روزگی) و دوره پایانی (22 تا 42 روزگی) بر اساس احتیاجات توصیه شده انجمن ملی تحقیقات نوشته شد. اضافه وزن بدن و مصرف خوراک به صورت هفتگی بررسی شد. در روز 42 پرورش نیز خونگیری به منظور بررسی فراسنجه‌های لیپیدی خون انجام گرفت. وزن سینه، ران‌ها، چربی حفره بطنی، کل دستگاه گوارش، کبد، طحال و بورس فابرسیوس نیز در رزو 42 اندازه‌گیری و داده‏ های آن به صورت درصدی از وزن زنده گزارش شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که در دوره آغازین، افزودن سیلی مارین به جیره حاوی 12 درصد کنجاله تخم‌پنبه به طورمعنی‌داری باعث افزایش مصرف خوراک شد. در دوره رشد و نیز کل دوره افزودن سیلی‌مارین به جیره شاهد باعث کاهش معنی‌دار مصرف خوراک شد. در سطوح مختلف کنجاله تخم‌پنبه، افزودن سیلی‌مارین نتوانست تاثیر معنی‌داری بر اضافه وزن و ضریب تبدیل خوراک جوجه‌های گوشتی داشته باشد. بالاترین وزن نسبی ران در پرندگان تغذیه شده با جیره بدون تخم‌پنبه و سیلی‌مارین مشاهده شد (0/05p<). بیشترین وزن سینه مربوط به تیمار بدون کنجاله تخم‌پنبه و حاوی سیلی‌مارین بود اما بالاترین وزن دستگاه گوارش مربوط به پرندگان دریافت کننده جیره دارای 12 درصد کنجاله تخم‌پنبه و سیلی‌مارین بود (0/05p<). افزودن سیلی‌مارین در عدم حضور کنجاله تخم‌پنبه باعث کاهش معنی‌دار غلظت LDL سرم خون شد اما در حضور کنجاله تخم‌پنبه (سطح 12 درصد) افزایش معنی‌دار این فراسنجه را در پی داشت (0/05p<). افزودن سیلی‌مارین در عدم حضور کنجاله تخم‌پنبه باعث افزایش معنی‌دار و در حضور کنجاله تخم‌پنبه باعث کاهش غلظت تری‌گلیسرید خون شد هر چند این کاهش در سطح 24 درصد معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که افزودن سیلی‌مارین در سطح 600 میلی‌گرم در کیلوگرم به جیره دارای کنجاله تخم‌پنبه در جوجه‌های گوشتی نتوانست اثرات منفی ناشی از گوسیپول را کاهش دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تری‌گلیسرید، چربی حفره بطنی، سیلی‌مارین، ضریب تبدیل خوراک، گوسیپولرید

عنوان انگلیسی Effect of Various Levels of Cottonseed Meal with Silymarin on Performance, Tibia Bone Characteristics and Some Blood Parameters of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله Extended Abstract Introduction and Objective: Cottonseed meal (CSM) is a by-product of the separation of oil from cottonseed, which is limited in poultry feed due to its gossypol, cyclopropenoid fatty acids, high fiber and low protein quality. For this purpose, in the present study, the effect of different levels of cottonseed meal with silymarin on the performance and some blood parameters of broilers was investigated. Material and Methods: Treatments consisted of different levels of CSM (0, 12 and 24 percentage of diet) and 2 levels of silymarin (0 and 600 ppm) that was performed in completely randomized design with 2×3 factorial arrangement with 240 broiler chicks. Experimental diets for starter period (1 to 21 days) and grower period (22 to 42 days) were performed based on the requirements of the National Research Council. Feed intake (FI), body weight gain (BWG) and feed conversion ratio (FCR) were recorded weekly. On day 42 of breeding, blood samples were taken to evaluate blood lipid parameters. Breast weight, thighs, abdominal fat, total gastrointestinal tract, liver, spleen and bursa of fabricius were also measured at day 42 and the data were reported as a percentage of live body weight. Results: The results of this experiment showed that dietary supplementation of silymarin was more effective on increasing FI in birds that consumed 12% CSM at starter period. Supplementation of silymarin to the control diet significantly decreased FI at grower period and whole period of experiment (p< 0.05). Improved BWG and FCR was related to the birds fed silymarin at 2 levels (0 and 600 ppm) without cottonseed meal (p< 0.05). Highest relative weight of thigh was related to the birds that consumed diet without cottonseed meal and silymarin. Highest value of relative weight of breast was recorded for the birds that received diet with silymarin and without CSM that had significant difference to the diet contains cottonseed meal (with or without silymarin). Also, highest value of relative weight of gastro-intestinal tract was recorded for the birds that received diet with 12% CSM and silymarin. The plasma LDL level of birds fed diet with silymarin and without CSM were lowest that had significant difference to the other treatments (p< 0.05). Also, dietary supplementation of silymarin at the lack of CSM increased but in CSM diets decreased significantly plasma triglyceride concentration (p< 0.05). Conclusion: The results of this experiment showed that supplementation of silymarin at 600 ppm to the CSM diets could not reduce negative effects of gossypol in broiler chickens.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Abdominal fat, Feed conversion ratio, Gossypol, Silymarin, Triglyceride

نویسندگان مقاله سمیه سالاری | Somayyeh Salari
Department of Animal Science, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

محمدرضا قربانی | Mohammadreza Ghorbani
Department of Animal Science, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

محمدرضا نهیرات | Mohammadreza Nahirat
Department of Animal Science, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-226-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات