این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۳، شماره ۳۵، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی تاثیر افزودن سطوح مختلف تفاله خرما بر پایداری هوازی، فراسنجه های گوارش پذیری و ارزش تغذیه ای سیلاژ یونجه با استفاده از تکنیک تولید گاز
چکیده فارسی مقاله چکیده مبسوط مقدمه و هدف: در شرایط فعلی کشور که کمبود مواد خوراکی مورداستفاده در تغذیه دام وجود دارد استفاده از ضایعات می­تواند از سه جنبه کم کردن وابستگی دام به غلاتی که توسط انسان مصرف می‌شود، کاهش هزینه تأمین مواد مغذی موردنیاز دام و حذف برنامه ­های پرهزینه ازبین‌بردن پس‌مانده‌های صنایع تبدیلی کشاورزی و جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست حاصل از انباشت این پس‌مانده­ها موردتوجه و عمل قرار گیرد. تفاله خرما محصولی است که پس از استخراج شیره خرما به دست می‌آید و قسمت گوشتی و پوسته خرما را شامل می‌شود. تفاله خرما می­ تواند جانشین منابع گران‌قیمت کربوهیدرات شود. هدف از این طرح بررسی اثرات افزودن سطوح مختلف تفاله خرما بر کیفیت، فراسنجه‌های تخمیری و گوارش‌پذیری یونجه سیلو شده و تعیین بهترین سطح استفاده از تفاله خرما در یونجه سیلو شده بود. مواد و روش‌ها: این پژوهش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: یونجه (شاهد)، یونجه 97/5 درصد + تفاله خرما 2/5 درصد، یونجه 95 درصد + تفاله خرما 5 درصد، یونجه 92/5 درصد + تفاله خرما 7/5 درصد، یونجه 90 درصد + تفاله خرما 10 درصد، یونجه 87/5 درصد + تفاله خرما 12/5 درصد، یونجه 85 درصد + تفاله خرما 15 درصد، یونجه 72/5 درصد + تفاله خرما 17/5 درصد، یونجه 80 درصد + تفاله خرما 20 درصد. به‌منظور برآورد فراسنجه ­های تولید گاز، از آزمون تولید گاز استفاده شد. پایداری هوازی سیلاژ یونجه در ساعت­های مختلف پس از بازکردن درب سیلوها ارزیابی شد. یافته­ ها: نتایج نشان داد که بین تیمارها اختلاف معنی­داری از لحاظ ترکیب شیمیایی وجود دارد. در بین تیمارهای آزمایشی یونجه سیلاژ شده دارای 15 درصد تفاله خرما کمترین میزان نیتروژن آمونیاکی را در مقایسه با سایر تیمارها به طور معنی داری به خود اختصاص داد. افزودن سطوح مختلف تفاله خرما به سیلاژ یونجه به طور معنی­داری میزان pH حاصل از سیلاژ را نسبت به تیمار شاهد کاهش داد (0/05
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیلاژ، تفاله خرما، پایداری هوازی، فراسنجه‌ تخمیری

عنوان انگلیسی Effects of Adding Different Levels of Date Pulp on the Aerobic Stability, Degradability Parametrs and Nutritional Value of Alfalfa Silage using Gas Production
چکیده انگلیسی مقاله Extended Abstract Introduction and Objective: In the current state of the country, the shortage of food in animal nutrition can reduce the cost of supplying the nutrients needed by humans and eliminating costly waste from industrial residues from the three aspects of reducing livestock dependency on cereals consumed by humans. The conversion of agriculture and the prevention of environmental pollution from the accumulation of these residues should be considered. Date palp is a product that is obtained after the extraction of the date palm and includes the meaty part of the fruit and the palm kernel. Date palp can be the successor to more expensive carbohydrate sources. The aim of this study was to investigate the effects of adding different levels of date pulp on the quality, fermentation and digestibility of alfalfa silage, and determining the best level of date pulp in alfalfa silage. Material and methods: This research was conducted in a completely randomized design with 9 treatments and 3 replications. Treatments were: alfalfa (control), alfalfa, 97.5% + date palp 2.5%, alfalfa 95% + date palp 5%, alfalfa 92.5% + date palp 7.5%, alfalfa 90% date palp 10%, alfalfa 87.5% + date pulp 12.5%, alfalfa 85% + date pulp 15%, alfalfa 72.5% + date pulp 17.5%, alfalfa 80% + date pulp 20%. Sample composition was determined using standard methods. Gas production test was used to estimate gas production parameters. The alfalfa silage stabilizer was evaluated at different hours after opening the silage door. Results: The results showed that there was a significant difference in chemical composition between treatments. Among the treatments, alfalfa silage contained 15% of date palp, which had the lowest amount of ammonia nitrogen compared to other treatments. Adding different levels of date pulp to alfalfa silage significantly decreased pH of silage compared to control (P < 0.05). The pH value in the treatment containing 12.5% ​​of the date pulp compared to the control treatment significantly decreased (4.14 vs. 5.31). The date pulp at 10% level in alfalfa silage increased aerobic stability by 188 hours versus 38 hours of silage control. Date pulp did not affect the dry matter of alfalfa silage. The highest amount of crude protein was found in the treatment containing 12.5% ​​of date pulp. The lowest and the highest amount of produced gas were 20 and 10 percent date pulp treatments, respectively. The date pulp at levels of 7.5% and 12.5%, respectively, increased the degradability of dry matter and the crude protein of alfalfa silage. Conclusions: According to the results of this study, the use of date pulp is recommended to improve nutritional value, fermentation parameters, digestibility and aerobic stability of alfalfa silage.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Alfalfa silage, Aerobic stability, Date pulp, Fermentation parameters

نویسندگان مقاله محمد گیوه چی | Mohammad Givechi
University of Tabriz
دانشگاه تبریز

عین اله عبدی | Einollah Abdi
University of Tabriz
دانشگاه تبریز

مقصود بشارتی | Maghsoud Besharati
University of Tabriz
دانشگاه تبریز

ذبیح اله نعمتی |
University of Tabriz
دانشگاه تبریز


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-974-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات