این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۲، شماره ۳۴، صفحات ۱-۱۰
عنوان فارسی
تأثیر صمغ دانه خرنوب (Ceratonia Siliqua) در مقایسه با آنتیبیوتیک و پری بیوتیک برعملکرد، خصوصیات لاشه، سیستم ایمنی و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
چکیده مبسوط مقدمه و هدف: بهبود عوامل موثر در تولید جوجه های گوشتی یکی از مهمترین اهداف صنعت پرورش طیور در کل دنیا میباشد. امروزه مکملهای طبیعی رشد جهت رسیدن به عملکرد بهینه طیور ارائه شده است که در این میان میتوان به پری بیوتیک ها و گیاهان دارویی اشاره کرد که به منظور بهبود سرعت رشد و یا سلامتی پرندگان مورد استفاده قرار گرفته اند. این تحقیق به منظور بررسی تأثیر آنتیبیوتیک، پریبیوتیک و صمغ دانه خرنوب بر عملکرد، خصوصیات لاشه، سیستم ایمنی و فراسنجه های خونی جوجههای گوشتی انجام شد. مواد و روشها: در این پژوهش آزمایشی در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با استفاده از 300 جوجه گوشتی سویه راس 308 انجام شد. جوجه ها در 6 تیمار و 5 تکرار (هر تکرار 10 جوجه) توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) شاهد با جیره پایه بر اساس کاتالوگ (فاقد آنتی بیوتیک و هرگونه محرک رشد)، 2) آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین 100میلی گرم بر کیلوگرم جیره، 3) پریبیوتیک سلماناکس 25 میلی گرم بر کیلوگرم جیره، 4) پریبیوتیک سلماناکس 50 میلی گرم بر کیلو گرم جیره، 5) صمغ دانه خرنوب 25 میلی گرم بر کیلو گرم جیره و 6) صمغ دانه خرنوب 50 میلی گرم بر کیلوگرم جیره. یافته ها: نتایج نشان داد صمغ دانه در هر دو دز تاثیری بر خوراک مصرفی نداشته و بیشترین افزایش وزن در تیمار سلماناکس پریبیوتیک 50 میلی گرم در کیلوگرم مشاهده شد. بهترین ضریب تبدیل خوراک در تیمار سلماناکس پریبیوتیک 50 میلی گرم در کیلوگرم مشاهده گردید. درصد سینه به طور معنیداری با افزودن 50 میلیگرم پریبیوتیک در مقایسه با گروه شاهد بیشترین بود (0/05p<). وزن بورس فابریسیوس و تیتر آنتی بادی تولید شده بر علیه نیوکاسل با افزودن 50 میلیگرم پریبیوتیک نسبت به شاهد افزایش معنی داری داشتند (0/05p<). همچنین میانگین غلظت کلسترول و LDL در گروههای سلماناکس و صمغ دانه خرنوب در سطوح 50 میلیگرم، کاهش معنی داری نسبت به گروه شاهد داشت. نتیجه گیری: اگرچه افزودن صمغ دانه خرنوب در جیره جوجههای گوشتی بر عملکرد، خصوصیات لاشه اختلاف معنی داری را نسبت به شاهد ایجاد نکرد ولی نسبت به گروه آزمایشی حاوی آنتی بیوتیک بازدهی بهتری داشت. با توجه به اثرات مثبت پریبیوتیک و صمغ دانه خرنوب، میتوان با استفاده از این ترکیبات به عنوان محرک رشد، زمینه حذف آنتیبیوتیکها از جیره طیور را فراهم نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پریبیوتیک، جوجه گوشتی، صمغ دانه، عملکرد، ویرجینیامایسین
عنوان انگلیسی
The Effect of Ceratonia siliqua in Comparison with Antibiotics and Prebiotics on Performance, Carcass Characteristics, Immune System, and Blood Parameters of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
Extended Abstract Introduction and Objective: Improving the effective factors in the production of broiler chickens is one of the most important goals of the poultry industry in the whole world. Today, natural growth supplements have been introduced to achieve optimal poultry performance, including probiotics and medicinal plants that have been used to improve growth rate or bird health. Material and Methods: This experiment was conducted in a completely random design with 300 Ross 308 broilers to investigate the effects of antibiotics, prebiotics and locust bean gum on performance, carcass characteristics, immune system and blood parameters of broilers. Chickens were distributed in 6 treatments and 5 replications (10 replicates per chick). The experimental groups were as following: 1) the control with basal diet (no antibiotics and no growth stimulator); 2) treatment with virginiamycin antibiotic (100 mg/kg of diet); 3) treatment with celmanax prebiotic (25 mg/kg of diet); 4) treatment with celmanax prebiotic (50 mg/kg of diet); 5) treatment with locust bean gum (25 mg/kg of diet); and 6) treatment with locust bean gum (50 mg/kg of diet). Results: The results showed that seed gum in both doses without affecting the feed intake, the highest weight gain was observed in Salmanax prebiotic treatment in dose of 50 mg/kg. The best feed conversion ratio was observed in Salmanax prebiotic treatment of 50 mg/kg. The percentage of breast was significantly higher with the addition of 50 mg of prebiotics compared to the control group (p< 0.05). Fabricius bursa weight and antibody titer produced against Newcastle were significantly increased by adding 50 mg of prebiotics to the diet in compare of control group (p< 0.05). Also, the mean concentrations of cholesterol and LDL in Salmanax and mustard seed gum groups at 50 mg levels were significantly lower than the control group. Conclusion: Although the addition of carob seed gum to broiler diets on yield did not cause a significant difference in carcass characteristics compared to the control, it was more effective than the experimental group containing antibiotics. Due to the positive effects of prebiotics and carob seed gum, it is possible to use these compounds as growth stimulants to eliminate antibiotics from poultry diets.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Broiler, Locust, Performance, Probiotics, Virginiamycin
نویسندگان مقاله
زهرا قاسمی |
Department of Animal Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran
گروه علوم دامی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
خسرو قزوینیان | Khosro Ghazvinian
Department of Animal Science, Faculty of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran
گروه علوم دامی دانشکده دامپزشکی و دامپروری دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
محمود احمدی همدانی | Mahmood Ahmadi Hamedani
Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran
گروه درمانگاهی دانشکده دامپزشکی و دامپروری دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
خاطره کفشدوزان | Khatereh Kafshdouzan
Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran
گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی و دامپروری دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1525-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات