این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۲، شماره ۳۴، صفحات ۱۱-۲۰

عنوان فارسی مقایسه اثرات افزودنی های خوراکی جایگزین آنتی بیوتیک در پیشگیری از آنتریت نکروتیک تحت بالینی در جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله چکیده مبسوط مقدمه و هدف: چندین دهه است که آنتی‌بیوتیک‌ها به طور گسترده در تولید حیوانات جهت افزایش رشد استفاده می‌شوند. با این حال، تمایل به کاهش استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در مواد خوراکی وجود دارد و در حال حاضر در اروپا قوانین جدیدی برای ممنوعیت استفاده از آن‌ها وضع شده است. در نتیجه، بیماری‌های مهم اقتصادی، مانند آنتریت نکروتیک NE)‏) جوجه ­ها، که توسط کلستریدیوم پرفرینجنس ایجاد می‌شوند، شایع‌تر شده‌اند. جایگزین­ های آنتی­ بیوتیک­ های محرک رشد­ با اثر بر میکروفلور روده می ­توانند بر سلامت دستگاه گوارش و عملکرد جوجه­ های گوشتی مؤثر باشند. این آزمایش با هدف مقایسه ­ی اثرات افزودنی­ های خوراکی جایگزین­ آنتی­ بیوتیک در پیشگیری از آنتریت نکروتیک تحت بالینی در جوجه­ های گوشتی انجام شد. مواد و روش ­ها: آزمایش با استفاده از 336 قطعه جوجه ­ی گوشتی نر یک ­روزه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1- شاهد منفی (جیره بر پایه ذرت- کنجاله ­ی سویا، بدون افزودنی)؛ 2- شاهد مثبت (جیره حاوی گندم و پودرماهی، بدون افزودنی)؛ 3- آنتی­ بیوتیک (جیره شاهد مثبت+باسیتراسین-روی)؛ 4- پروبیوتیک (جیره شاهد مثبت+پروبیوتیک)؛ 5- پری­بیوتیک (جیره شاهد مثبت+پری­بیوتیک)؛ 6- فیتوبیوتیک (جیره شاهد مثبت+فیتوبیوتیک)؛ و 7- اسید آلی (جیره شاهد مثبت+اسید آلی) بودند. یافته­ ها: نتایج نشان داد که افزودن آنتی ­بیوتیک یا جایگزین ­های آن به جیره­ی شاهد مثبت اثری بر میانگین مصرف روزانه خوراک، افزایش وزن روزانه ­ی جوجه­ ها، ضریب تبدیل غذایی در کل دوره و وزن نسبی اندام­ های داخلی نداشت (0/05p>). بررسی جمعیت باکتریایی سکوم­ ها در سن 41 روزگی نشان داد که جوجه­ ها به بیماری آنتریت نکروتیک تحت ­بالینی مبتلا شدند. شمار کلستریدیوم پرفرینجنس در جوجه ­های تغذیه شده با فیتوبیوتیک یا آنتی­ بیوتیک به طور معنی ­داری کمتر از جوجه­ های گروه شاهد منفی و شاهد مثبت بود (0/05>p). جوجه­ هایی که پروبیوتیک، پری­بیوتیک و اسید آلی را در جیره دریافت کردند، نسبت به تیمار شاهد مثبت، شمار کلستریدیوم پرفرینجنس کمتری در سکوم­ ها داشتند (0/05p<)، هر چند اختلاف آن­ها با تیمار شاهد منفی معنی­ دار نبود (0/05p>). نتیجه ­گیری: طبق بررسی نتایج در سنین 29 و 41 روزگی، افزودن فیتوبیوتیک در مقایسه با آنتی­بیوتیک، شمار لاکتوباسیل­ ها را افزایش داد در حالیکه شمار کلستریدیوم­ پرفرینجنس و کلی­فرم ­ها را کاهش داد. بنابراین، فیتوبیوتیک می‌تواند جایگزینی مناسبی برای آنتی­ بیوتیک، جهت بهبود سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از آنتریت نکروتیک تحت بالینی در جوجه ­های گوشتی باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتریت نکروتیک، اسید آلی، پروبیوتیک، پری­بیوتیک، فیتوبیوتیک

عنوان انگلیسی Comparison of the Effects of Antibiotic Alternative Feed Additives on Prevention of Subclinical Necrotic Enteritis in Broilers
چکیده انگلیسی مقاله Extended Abstract Introduction and Objective: Antibiotics have been widely used in animal production for decades to promote growth. Although there is a trend toward reducing antibiotics in diets and now in Europe new laws have been passed to ban their use. As a result, economically important diseases such as enteritis necrosis (NE), which is caused by Clostridium perfringens in chickens, have become more prevalent. The alternatives to antibiotic growth promoters could affect gut health and performance by their impact on intestinal microflora. The purpose of this experiment was to compare the efficacy of some feed additives as alternatives to antibiotic for preventing of subclinical necrotic enteritis in broilers. Material and Methods: The study was conducted using 336 one-day-old male broiler chicks in a completely randomized design with 7 treatments, 4 replicates and 12 chicks per replicate. The treatments included: 1) Negative control (NC, corn-soybean meal-based diet without any feed additive); 2) Positive control (PC, diet containing wheat and fish-meal without any feed additive); 3) Antibiotic (PC diet + zinc-bacitracin); 4) Probiotic (PC diet + probiotic); 5) Prebiotic (PC diet + prebiotic); 6) Phytobiotic (PC diet + phytobiotic); and 7) Organic acid (PC diet + organic acids). Results: The results indicated that addition of antibiotic or its alternatives to the PC diet did not affect average daily feed intake, average daily gain, feed conversion ratio and relative weight of internal organs (p>0.05). Evaluation of cecal bacterial population at d 41 showed that chickens were infected by subclinical necrotic enteritis. The count of Clostridium perfringens was significantly lower in broilers fed either phytobiotic or antibiotic than in broilers recieved either NC or PC treatments. Broilers fed probiotics, prebiotics or organic acid in their diet had lower counts of Clostridium perfringens in cecal contents than those fed PC diet (p< 0.05), however the difference was not significant when compared to NC treatment (p>0.05). Conclusions: According to the sampling results on days 29 and 41, addition of phytobiotic compared to antibiotic, increased the number of lactobacilli while reduced the count of Clostridium perfringens and coliforms. Therefore, phytobiotic can be a suitable alternative for antibiotic to promote gastrointestinal health and prevent subclinical necrotic enteritis in broilers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Necrotic enteritis, Organic acid, Phytogenic, Prebiotic, Probioticiotic

نویسندگان مقاله معصومه قیامتیون | Masoumeh Ghiamatiun
University of Guilan
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

مازیار محیطی اصلی | Maziar Mohiti-Asli
University of Guilan
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

نریمان میراعلمی | Nariman Miralami
Veterinarian, Azmoon Salamat Iranian Laboratory, Rasht, Iran
شرکت آزمون سلامت ایرانیان، رشت، ایران


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-279-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات