این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۲، شماره ۳۴، صفحات ۴۰-۵۱

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف ضایعات توت سفید خشک و مولتی آنزیم بر عملکرد رشد، شاخص های بیوشیمیایی خون و ریخت‌ شناسی روده جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله چکیده مبسوط مقدمه و هدف: تغذیه و مواد خوراکی بخش اصلی هزینه­های دوره پرورش را تشکیل می ­دهند معرفی مواد خوراکی جدید و ضایعات کشاورزی به عنوان بخشی از جیره می­تواند گام موثری در کاهش هزینه تولید باشد. استفاده از ضایعات توت خشک بدلیل داشتن ترکیبات مغذی ارزشمند می­تواند در تغذیه طیور موثر باشد بنابراین هدف از اجرای این آزمایش، ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات توت خشک و مکمل آنزیم تجاری بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، شاخص­های بیوشیمیایی خون، پاسخ ایمنی و ریخت‌شناسی روده جوجه­های گوشتی بود. مواد و روش­ ها: این آزمایش با تعداد 320 قطعه جوجه‌ گوشتی نر یک­روزه راس- 308 در هشت تیمار آزمایشی با تعداد چهار تکرار و تعداد 10 قطعه جوجه در هر تکرار، در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل انجام گردید. جوجه­ها با تیمارهای آزمایشی شامل چهار سطح ضایعات توت خشک (صفر، 2/5، 5، 7/5 درصد) و دو سطح آنزیم (صفر و 0/1 درصد) برای سه دوره تغذیه­ای آغازین (10-1 روزگی)، رشد (24-11 روزگی) و پایانی (42-25 روزگی) تغذیه شدند. در 42 روزگی، تعداد 2 قطعه جوجه از هر تکرار ذبح و خونگیری و نمونه­گیری از لاشه انجام شد. به منظور ارزیابی ریخت شناسی روده، قطعه یک سانتی ار ناحیه ژژنوم جوجه­ها جمع آوری شد و در فرمالین تثبیت شد. یافته­ ها: که در دوره آغازین تیمار حاوی 7/5 درصد در مقایسه با 2/5 درصد ضایعات توت خشک، باعث افزایش مصرف خوراک روزانه شد (0/05>p). تیمار حاوی 2/5 درصد ضایعات توت راندمان لاشه را در مقایسه با شاهد افزایش داد. تیمارهای حاوی 5 و 7/5 درصد ضایعات توت و آنزیم باعث کاهش چربی محوطه بطنی و افزایش درصد بورس فابرسیوس و طحال و عیار پادتن خون جوجه گوشتی بر ضد SRBC در مقایسه با شاهد شد (0/05>p). در بخش اثرات اصلی آنزیم، درصد ران تحت تأثیر سطح آنزیم قرار گرفت. تیمارهای حاوی 5 و 7/5 درصد ضایعات توت خشک همراه با آنزیم باعث افزایش ارتفاع پرز و سطح جذب روده جوجه گوشتی در مقایسه با شاهد شد (0/05>p). اثرات متقابل ضایعات توت خشک و آنزیم باعث کاهش غلظت کلسترول، LDL و افزایش غلظت HDL خون در مقایسه با شاهد شدند (0/05p<). نتیجه ­گیری: یافته­های مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از ضایعات توت خشک تا سطح 7/5 درصد به همراه آنزیم بدون تأثیر بر عملکرد، باعث کاهش غلظت لیپیدهای خون و افزایش جذب پرز ریخت‌ شناسی روده جوجه گوشتی شد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ارتفاع پرز، شاخص تولید، ضریب تبدیل خوراک، کلسترول، گلوکز

عنوان انگلیسی Effect of Dried Surplus White Mulberries and Multi-Enzyme on Growth Performance, Blood Biochemical Indices and Intestinal Morphology of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله Extended Abstract Introduction and Objective: Nutrition and feedstuffs are the main part of the costs in the breeding of roiler chicekn. Introduce of new feedstuffs and agricultural wastes as part of the diet can be an effective step in reducing production costs. The use of dried surplus mulberry due to its valuable nutrients can be effective in poultry nutrition.The purpose of this experiment was to investigate the effects of using different levels of dried surplus mulberry and multi-enzyme supplementation on growth performance, carcass characteristics, blood indices, immune response and intestinal morphology in broiler chickens. Material and Methods: Three hundred twenty 1-day-old Ross 308 broiler chicks were used in a completely randomized design with factorial arrangement. The experimental treatments included 4 levels of mulberry (0, 2.5, 5, 7.5- %) and 2 levels of multi-enzyme (0 and 0.1%). Eight dietary treatments had 4 replicates and 10 birds in each replicate. At 42 days of age, 2 chickens were slaughtered from each replicate and blood samples and carcass coonents were taken. In order to evaluate the intestinal morphology, a 1 cm piece of chickens's jejunum was collected and fixed in formalin. Resutls: The results were revealed that interaction effects in diet contained 7.5% of dried surplus mulberry compared to 2.5% of mulberry increased the amount of feed intake at the starter period (0-10 days; p< 0.05). The carcass efficiency was higher in birds fed 2.5% of mulberry compared to other treatments. The treatment with 5 and 7.5% dried surplus mulberry with enzyme decreased abdominal fat percentage and increased the percentage of burs of fabricus, spleen and anti-SRBC titer compared to control group (p< 0.05). The carcass efficiency and abdominal fat percentages were affected by the enzyme supplementation (p< 0.05). The treatments of 5 and 7.5% dried surplus mulberry with enzyme, increased the villus height and absorption area of intestine in comparison to control group (p< 0.05). The interaction effects of dried surplus mulberry and multi-enzyme were significantly decreased cholesterol, LDL and increased HDL concentration in comparison to control group (p< 0.05). Conclusion: It is concluded that using dried mulberry surplus with enzyme may decrease blood lipid and improve immune response and intestine morphology without effect on growth performance of broiler chickens.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cholesterol, Feed conversion ratio, Glucose, Production index, Villus height

نویسندگان مقاله مریم فنودی | Maryam Fanoodi
Animal Science Department, University of Birjand
گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

سید جواد حسینی واشان | Seyyed Javad Hosseini-Vashan
Animal Science Department, University of Birjand
گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

محسن مجتهدی | Mohsen Mojtahedi
Animal Science Department, University of Birjand
گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

احمد رضا راجی | Ahmad reza Raji
Ferdowsi university of Mashhad,
گروه بافت شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-338-6&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات