این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۲، شماره ۳۴، صفحات ۸۹-۹۹

عنوان فارسی اثر جایگزینی منبع نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش با اوره در جیره‌های حاوی پوسته بادام بر تولید پروتئین میکروبی و تعادل نیتروژن در گوسفند
چکیده فارسی مقاله چکیده مبسوط مقدمه و هدف: استفاده از محصولات باغی و زراعی مانند پوسته بادام (Almond Hull) یک راه‌حل مفید برای جبران کمبود علوفه و کاهش آلودگی زیست‌محیطی است. این پژوهش برای بررسی اثر جایگزینی منبع نیتروژن غیرپروتئینی آهسته ‌رهش (نیتروزا) با اوره در جیره‌های حاوی پوسته بادام به‌منظور، تأمین منبع فیبر غیر ‌علوفه‌ای ارزان قیمت به همراه نیتروژن سهل‌‌الوصول بر سنتز پروتئین میکروبی و تعادل نیتروژن در گوسفند انجام شد. مواد و روش‌ها: این تحقیق با استفاده از 4 رأس گوسفند نر بالغ در قفس­های متابولیک و در قالب طرح مربع لاتین در 4 دوره 19روزه انجام شد. مصرف خوراک و دفع روزانه مدفوع و ادرار اندازه­گیری شد. یافته‌ها: جیره‌های آزمایشی حاوی 36 درصد از کل پروتئین خام آن ها از مکمل‌های نیتروژنی غیر پروتئینی بودند. بخش نیتروژن غیر پروتئینی در تیمار اول فقط از اوره تأمین شد. این بخش در تیمار دوم از 24 درصد اوره و 12 درصد نیتروزا، در تیمار سوم از 12 درصد اوره و 24 درصد نیتروزا و در تیمار چهارم فقط از نیتروزا تأمین شد. آلانتوئین تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی تفاوت معنی‌داری بین تیمارها نشان داد (0/05>p). میزان آلانتوئین در تیمار 3 و 4 بیشتر از تیمار 2 بود. گزانتین و هیپوگزانتین تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی قرار نگرفت وتفاوتی مشاهده نشد (0/05p). اثر جیره‌های آزمایشی بر قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین خام، چربی خام و ماده آلی تحت تأثیر جیرهای آزمایشی قرار نگرفتند و تفاوت معنی‌داری بین تیمار‌ها مشاهده نشد (0/05p). تیمار 4 تفاوت معنی‌داری با تیمار 1 و 3 داشت، اما بین تیمار 4 با 2 اختلاف معنی­داری مشاهده نشد. افزودن پلی اتیلن گلیکول با سه برابر وزنی به نمونه اثر منفی بر فعالیت میکروبی گذاشته و حجم گاز تولیدی در سرنگ­های شیشه­ای کاهش یافت (0/05>p). نتیجه ­گیری:  استفاده از نیتروزا در جیره‌های حاوی پوسته بادام به عنوان یک منبع فیبر غیر علوفه‌ای ارزان قیمت که از پروتئین خام پایین برخوردار است از‌نظر افزایش ساخت پروتئین میکروبی و بهبود قابلیت هضم الیاف جیره می‌تواند مفید باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اوره، پوسته بادام ، قابلیت هضم، گوسفند مغانی، نیتروزا

عنوان انگلیسی The Effect of Replacement of Slow Releasing Non-Protein Nitrogen Source by Urea in Diets Containing Almond Hulls on Microbial Protein Production and Nitrogen Balance in Sheep
چکیده انگلیسی مقاله Extended Abstract Introduction and Objective: Using horticultural and agricultural products such as almond hull is a useful way to compensate for feedstuff shortages and reduce environmental pollution. This study was conducted to investigate the effect of slow-release non-protein nitrogen replacement (Nitrosa) with urea in diets containing almond hulls on microbial protein production and nitrogen balance in sheep in order to provide an inexpensive non-forage fiber source with easily accessible nitrogen. Materail and Methods: This study was performed using four adult sheep weighing 49.33 ± 4.59 which were kept in metabolic cages were assigned in a 4×4 Latin square design in four 19-days periods. Feed intake and daily excretion of feces and urine were measured. Four rations were tested with the same raw protein and energy content, which contained 36% of the total crude protein content of non-protein nitrogen supplements. Only urea was used in the first treatment. In the second treatment, 24% of the crude protein required by urea and 12% by Nitrosa were provided. In the third treatment of urea and Nitrosa, respectively, 12 and 24%, and in the fourth treatment, Nitrosa was used only to provide 36% of the total crude protein needed in four periods. Each period included 14 days of habit and 5 days of measurements. Results: Allantoin showed a significant difference between treatments under the influence of experimental diets. So that treatment 3 had a significant difference with treatment 1 and 2, but did not differ with treatment 4. Also, treatment 2 had a significant difference with treatment 4 (p< 0.05). Xanthine and hypoxanthine were not affected by diets (p>0.05). Uric acid, total purine derivatives excreted and all purine derivatives absorbed microbial nitrogen production, and microbial protein production under experimental diets showed a significant difference between treatments (p< 0.05). The dry matter digestibility, crude protein, crude fat, and organic matter were not affected by the experimental syringes and there was no significant difference between the treatments (p>0.05). The digestibility of insoluble fiber in neutral detergent under the influence of experimental diets showed a significant difference between treatments (p< 0.05). Treatment 4 had significant differences with treatment 1 and 3 and there was no difference between treatment 4 and 2. Conclusion: Based on the results Using Nitrosa in diets containing almond hull as a low-cost non-forage fiber source also low-protein can be useful in improving the digestibility of fiber.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله  Almond hull, Moghani sheep, Nitrosa, Urea

نویسندگان مقاله الناز قنبری | Elnaz Ghanbari
University of Mohaghegh Ardabili
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

جمال سیف دواتی | Jamal Seifdavati
University of Mohaghegh Ardabili
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

طاهر یلچی | Taher Yalchi
University of Mohaghegh Ardabili
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

حسین عبدی بنمار | Hossein Abdi Benemar
University of Mohaghegh Ardabili
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

رضا سیدشریفی | Reza SeyedSharifi
University of Mohaghegh Ardabili
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-145-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات