این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۲، شماره ۳۳، صفحات ۱۰-۱۸

عنوان فارسی اثر محدودیت کیفی خوراک و مدت زمان اعمال آن بر عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و خصوصیات لاشه جوجه‌‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله در تحقیق حاضر، کاهش غلظت مواد مغذی جیره و مدت زمان استفاده از آن بر عملکرد جوجه‌ گوشتی بررسی شد. تعداد  375 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه در قالب 5 تیمار، 5 تکرار و 15 پرنده در هر تکرار از 1 تا 39 روزگی استفاده شد. در این مطالعه، منظور از جیره‌ مرسوم، جیره‌ای در سطح توصیه احتیاجات سویه جوجه گوشتی است و منظور از جیره رقیق، جیره‌ای است که از لحاظ انرژی و اسیدهای آمینه ضروری به میزان 7 درصد رقیق‌تر می‌باشد. جیره‌های آزمایشی (به ترتیب برای دوره آغازین، رشد و پایانی) در تیمارها عبارت بودند از: T1) مرسوم، مرسوم، مرسوم (شاهد(؛ T2) رقیق، رقیق، رقیق؛ T3) مرسوم، رقیق، مرسوم؛ T4) رقیق، رقیق، مرسوم وT5 ) مرسوم، مرسوم، رقیق. در کل دوره (1 تا 39 روزگی)، خوراک مصرفی روزانه (0/05>p) و افزایش وزن روزانه (0/01>p) تیمار شاهد بالاتر از سایر تیمارها بود و تفاوت ضریب تبدیل خوراک بین تیمارها معنی‌داری نبود. در دوره پایانی، تیمار شاهد تلفات بالاتری نسبت به T2 و T3 داشت (0/05>p)، هرچند در کل دوره، تفاوت‌ تیمارها معنی‌دار نبود. وزن سینه در T1 و T3 بالاتر از T2، T4 و T5 بود (0/01>p). T2 و T3 دارای خاکستر استخوان بالاتری نسبت به T1 و T5 بودند (0/05>p). در کل می‌توان نتیجه‌گیری نمود استفاده از جیره مرسوم در کل دوره اگرچه باعث افزایش تلفات در دوره پایانی و کاهش خاکستر استخوان شد، اما در مجموع، عملکرد رشد بهتری را به دنبال داشته است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جوجه‌ گوشتی، جیره رقیق، جیره مرسوم، عملکرد، محدودیت کیفی

عنوان انگلیسی Effect of Qualitative Feed Restriction and Duration of its Application on Performance, Blood Biochemical Parameters, and Carcass Characteristics of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله In the present research, decrease of dietary nutrients concentration and duration of its using were investigated on performance of broiler chicken. A total of 375 one-day-old male broiler chickens were used in 5 treatments and 5 replicates per treatment of 15 birds per each from 1 to 39 d. In the present study, "normal" diet is referred to a diet based on recommended requirements of broiler chicken strain, and "diluted" diet is referred to a diet diluted 7% for energy and essential amino acids. Experimental diets (respectively, for starter, grower and finisher periods) in the treatments were: T1) normal, normal, normal (control); T2) diluted, diluted, diluted; T3) normal, diluted, normal; T4) diluted, diluted, normal; and T5) normal, normal, diluted. In the whole period (1 to 39 d of age), daily feed intake (p< 0.05) and daily weight gain (p< 0.01) of control were greater than other treatments. Feed conversion ratio did not show a significant difference among treatments. In the finisher period, mortality was greater in control than T2 and T3 (p< 0.05); however, in the whole period, there was no significant difference among treatments. Breast weight was greater in control and T3 than T2, T4 and T5 (p< 0.01). The T2 and T3 had the greater bone ash than control and T5 (p< 0.05). In general, using the normal diet through the whole period showed the best growth performance, although this treatment revealed the increased mortality and decreased bone ash during finisher period.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Broiler chicken, Diluted diet, Normal diet, Performance, Qualitative restriction

نویسندگان مقاله فاطمه خادم ناسی | Fatemeh Khademnasi
University of Zanjan
گروه علوم دامی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

حمیدرضا طاهری | Hamid Reza Taheri
University of Zanjan
گروه علوم دامی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-564-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات