این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۲، شماره ۳۳، صفحات ۵۴-۶۴

عنوان فارسی اثر افزودن مکمل های چربی به جیره آغازین بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و شکمبه گوساله‌های هلشتاین
چکیده فارسی مقاله پژوهش حاضر به ­منظور بررسی اثر افزودن چربی­ های اشباع و غیراشباع به جیره آغازین بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و تخمیری شکمبه گوساله‌های شیرخوار هلشتاین انجام شد. به‌همین منظور از 40 راس گوساله تازه متولد شده با میانگین وزنی 2± 35 کیلوگرم و سن 2±5 روز استفاده شد، که پس از مصرف آغوز، به ­صورت تصادفی در 4 گروه آزمایشی شامل: 1) جیره شاهد، بدون استفاده از مکمل چربی، 2) جیره دارای 2 درصد مکمل چربی به صورت نمک کلسیمی اسیدهای چرب اشباع، 3) جیره دارای 2 درصد مکمل چربی به صورت نمک کلسیمی اسیدهای چرب غیر اشباع، و 4) جیره دارای 2 درصد مخلوط مساوی از هر دو نوع مکمل قرار گرفتند. تغییرات وزن و رشد اسکلتی گوساله­ ها به صورت هفتگی اندازه گیری و ثبت شد. به­ منظور تعیین فراسنجه‌های خونی و شکمبه­ ای، نمونه­ های مربوطه در روزهای 30 و 70  آزمایش از خون و مایع شکمبه اخذ شد. نتایج این پژوهش نشان داد که افزودن مکمل­ های چربی اشباع و غیراشباع بر عملکرد گوساله‌ها تأثیر معنی‌داری نداشت. به نحوی که افزایش وزن، میزان خوراک مصرفی، بازدهی خوراک و شاخص مدفوع بین گروه­ های آزمایشی اختلافی نداشتند. همچنین رشد اسکلتی گوساله­ ها نیز تحت تأثیر افزودن مکمل چربی به جیره قرار نگرفت. افزودن مکمل چربی باعث تغییر معنی­ دار در قابلیت هضم جیره شد (0/05>p). به ­طوری ­که قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی و الیاف محلول در شوینده خنثی در تمام گروه ­های آزمایشی دریافت کننده مکمل چربی نسبت به گروه شاهد بالاتر بود (p< 0/05).شترین قابلیت هضم چربی مربوط به گروه­ آزمایشی حاوی اسید چرب غیر اشباع بود. مکمل چربی تأثیر معنی داری بر فراسنجه­ های مایع شکمبه و خون گوساله ­ها نداشت. به­ دلیل یکسان بودن انرژی و پروتئین خام در جیره‌های آزمایشی، انتظار می­رفت مهم­ترین عامل تأثیر گذار در بهبود احتمالی عملکرد گوساله­ها، تأثیر مثبت این مکمل­ها بر قابلیت هضم جیره و نیز نقش بیولوژیک اسیدهای چرب به‌ویژه در سلامت باشد. در نتایج این پژوهش، اثر مثبت مکمل­ ها بر قابلیت هضم محقق شد ولی ممکن است  این تغییرات به اندازه ای نبود که راندمان مصرف خوراک و افزایش وزن گوساله ­ها را تحت تأثیر قرار دهند.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب غیر اشباع، رشد، قابلیت هضم، گوساله شیرخوار

عنوان انگلیسی Effect of Fat Supplements in Starter Diet on Performance, Blood and Rumen Parameters of Holstein Calves
چکیده انگلیسی مقاله      To determine the effects of addition of the protected saturated and unsaturated fats on performance, blood and rumen parameters of Holstein suckling calves an experiment using 40 newborn calves (20 females and 20 males) with 5±2 days old and an average weight of 35±2 kg after colostrum administration was carried out in a completely randomized design with four treatments and 10 replicate for 70 days. Experimental groups included: 1) control diet, without fat supplementation, 2) diet with 2% calcium-unsaturated fatty acid supplementation, 3) diet with 2% calcium-unsaturated fatty acid supplementation, and 4) diet with an equal mixture 1% of both were complemented. In order to evaluate changes in body weight, chest circumference and height, the data were measured and recorded weekly at 10 a.m. To determine the blood parameters, blood samples were taken from the jugular vein on the 30th and 70th days experiment. The results of this study showed that the addition of unsaturated and unsaturated fat supplements did not have a significant effect on calves' performance so that weight gain, feed intake, feed efficiency and fecal index were not significantly different in experimental groups. Also, skeletal growth of calves was not affected by dietary fat supplementation. Dietary supplementation significantly affected the digestibility of the diet (p< 0.05). The digestibility of dry matter, organic matter and neutral detergent fiber was higher in all experimental groups receiving fat supplement than the control group (p< 0.05). The highest fat digestibility was in the experimental group containing unsaturated fatty acids. Fat supplementation had no significant effect on ruminal fluid and blood parameters of calves. Due to the uniformity of energy and crude protein in the experimental diets, it was expected that the most important factor in the possible improvement of calf performance was the positive effect of these supplements on the digestibility of the diet and the biological role of fatty acids, especially in health. The results of this study showed a positive effect of supplements on digestibility, but these changes may not be large enough to affect feed efficiency and weight gain in calves.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Digestibility, Growth, Saturated fatty acid, Suckling calf, Unsaturated fatty acid

نویسندگان مقاله حسین منافی راثی | Hossein Manafi Rasi
Institute of Agricultural Education and Extension
موسسه آموزش وترویج کشاورزی- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران،

سلمان افشار | Salman Afshar
Institute of Agricultural Education and Extension
موسسه آموزش وترویج کشاورزی- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

امیرحسین رضاخانی | Amirhossein Rezakhani
Emam Khomeini Higher Education Center
مرکز آموزش عالی امام خمینی- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-776-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات