این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۲، شماره ۳۳، صفحات ۷۴-۸۱
عنوان فارسی
تأثیر استفاده از سطوح مختلف سیلاژ چغندر علوفه ای در جیره بر عملکرد و ویژگی های لاشه بره های پرورای کبوده شیراز
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش امکان جایگزینی سیلاژ چغندر علوفه ای به نسبت های صفر، 25، 50 و 75 درصد بر اساس ماده خشک در بخش کنسانترهای جیره پرواری بره های نر کبوده شیراز (علوفه: کنسانتره در جیره 40:60 درصد) ارزیابی شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تیمار آزمایشی و 10 تکرار انجام شد. ترکیبات شیمیایی سیلاژ و عملکرد بره ها مورد ارزیابی قرار گرفت. در پایان دوره تمامی بره ها کشتار شدند و ویژگی های لاشه و گوشت مورد ارزیابی قرار گرفتند. ترکیب شیمیایی سیلاژ شامل ماده خشک، خاکستر، پروتئین خام، چربی خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی به ترتیب برابر 25، 16، 12/7، 1، 41 و 30 درصد ماده خشک به دست آمد. میانگین های وزن اولیه، وزن پایانی، افزایش وزن روزانه و بازده خوراک در تیمارها تفاوت معنیداری نداشتند (0/05p>). میانگین ماده خشک مصرفی روزانه در تیمارهایی که سیلاژ چغندر علوفه ای مصرف کرده بودند (25، 50 و 75 درصد به ترتیب 1160/00، 1147/3، 1091/9 گرم) به صورت معنی داری نسبت به تیمار شاهد (1298/80گرم) کاهش داشت (0/05p<)، میانگین ضریب تبدیل خوراک در تیمار با 50 درصد جایگزینی سیلاژ چغندر علوفه ای (8/4) نسبت به تیمار شاهد (5/7) کاهش معنی داری نشان داد (0/05p<) اما میانگین ضریب تبدیل خوراک تیمارهای 25 و 75 درصد جایگزینی سیلاژ چغندر علوفه ای با تیمار شاهد و همچنین با تیمار 50 درصد سیلاژ چغندر علوفه ای تفاوت معنی داری نداشت (0/05p>). ویژگی های لاشه و گوشت تحت تأثیر تغذیه سیلاژ چغندر علوفه ای قرار نگرفتند. نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از سیلاژ چغندر علوفه ای در تغذیه بره های پرواری بدون تاثیر منفی بر عملکرد و ویژگی های لاشه تا سطح 75 درصد جایگزین بخش کنسانتره جیره امکانپذیر است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تغذیه، چغندر علوفه ای، سیلاژ، کنسانتره، ویژگی های گوشت
عنوان انگلیسی
The Effect of Using Different Levels Fodder Beet Silage on Performance and Carcass Characteristics of Gray Shirazi Fattening Lambs
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the possibility of replacing fodder beet silage in proportions of zero, 25, 50 and 75% based on dry matter in the concentrated part of fattening ration of Grey Shirazi male lambs (forage: concentrates in the ration 60:40 percent) were evaluated. Experiment carried out in a completely randomized design with 4 treatments and 10 replications. Silage chemical composition and performance of lambs were evaluated. At the end of the period, the all lambs were slaughtered and carcass and meat characteristics were evaluated. The chemical composition of silage including dry matter, ash, crude protein, ether extract, neutral detergent fiber and acid detergent fiber Were 25, 16, 12.7, 1, 41 and 30% of DM, respectively. The average (kg) of initial weight, final weight, average daily gain and feed efficiency were not significantly different in the treatments (p>0.05). The mean of dry matter intake in the treatments (25, 50, 75 percent) that consumed fodder beet silage (1160.0, 1147.3, 1091.9 gr/d) was significantly reduced in compare to control treatment (1298.8) (p< 0.05). The mean of feed conversion ratio in treatment with 50% replacement of fodder beet silage (4.8) showed a significant decrease in compare to control treatment (5.7) (p< 0.05), but treatments of 25 and 75% replacement of fodder beet silage with control treatment and also with treatment of 50% fodder beet silage were not significantly different (p>0.05). Carcass and meat characteristics were not significantly affected by fodder beet silage feeding. The results of this study showed that the use of fodder beet silage in feeding fattening lambs up to 75% substitution of the concentrate part of the ration is possible without reduction in yield.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Concentrate, Fodder beet, Meat characteristics, Nutrition, Silage
نویسندگان مقاله
عبدالحمید کریمی | Abdol Hamid karimi
Animal Science Research Department, Fars Agricultural and Natural Resources research and Education Center, Agricultural Research, Education and Extension
پژوهشی بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران،
اماناله صلح جو | Amanellah Solhjoo
Animal Science Research Department, Fars Agricultural and Natural Resources research and Education Center, Agricultural Research, Education and Extension
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
محمد جواد ابرقوئی | Mohammad javad Abarghuei
Animal Science Research Department, Fars Agricultural and Natural Resources research and Education Center, Agricultural Research, Education and Extension
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
زینب امیری قنات سامان | Zeinab Amiri Ghanatsaman
Animal Science Research Department, Fars Agricultural and Natural Resources research and Education Center, Agricultural Research, Education and Extension
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
محسن بذرافشان | mohsen Bazrafshan
Sugar Beet Research Department, Fars Agricultural and Natural Resources research and Education Center, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Shiraz, Iran
بخش تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1598-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات