این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۲، شماره ۳۳، صفحات ۸۲-۹۰
عنوان فارسی
تأثیر طول فضای آخور و سطح انرژی خوراک بر رفتار تغذیهای و الگوی مصرف خوراک در تلیسههای هلشتاین
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی اثرات طول فضای آخور و سطح انرژی خوراک بر رفتار تغذیهای و الگوی مصرف خوراک از 40 رأس تلیسه هلشتاین با میانگین وزن 32/8±363/4 کیلوگرم در آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی شامل عامل فضای آخور (24 و 48 سانتیمتر) و عامل سطح انرژی خوراک (بالا و پایین) استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- فضای آخور کوچک (24 سانتیمتر) با سطح انرژی پایین، 2- فضای آخور کوچک (24 سانتیمتر) با سطح انرژی بالا، 3- فضای آخور بزرگ (48 سانتیمتر) با سطح انرژی پایین و 4- فضای آخور بزرگ (48 سانتیمتر) با سطح انرژی بالا بودند، 10 رأس تلیسه هلشتاین اختصاص یافت. طول دوره آزمایش 100 روز شامل10 روز عادتدهی و 90 روز نمونه برداری بود. نتایج نشان داد که مقدار ماده خشک مصرفی طی ساعات صفر الی دو ساعت و نیز دو الی چهار ساعت پس از خوراکدهی وعده صبح برای تیمارهای دارای سطح انرژی پایین کمتر بود (p< 0.05). در مطالعه حاضر سطح انرژی جیرهها، تعداد وعدههای مصرف خوراک را بهطور معنیداری تحت تأثیر قرار داد، بهطوریکه تعداد وعدههای مصرف خوراک در تیمارهای دارای سطح انرژی پایین در مقایسه با تیمارهای دارای سطح انرژی بالا، بیشتر بود (p=0.03). علاوه بر این اثرات طول فضای آخور بر رفتارهای تغذیهای نیز معنیدار بود، بهطوریکه تعداد وعدههای مصرف خوراک برای تیمارهای با فضای آخور کوچکتر در مقایسه با فضای آخور بزرگتر، بیشتر ولی طول هر وعده خوراک، کمتر بود (p=0.01). بنابراین از دو عامل فضای آخور و انرژی جیره میتوان با کنترل شدت رقابت تلیسهها، از آن به عنوان ابزاری مفید و کاربردی در مدیریت رفتار تغذیهای و الگوی مصرف خوراک در تلیسهها بهره جست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تلیسه هلشتاین، رفتار تغذیهای، سطح انرژی خوراک، طول فضای آخور
عنوان انگلیسی
The effect of Feed Bunk Space and Dietary Energy Density on Feeding Behavior and Dry Matter Consumption Pattern in Holstein Heifers
چکیده انگلیسی مقاله
Forty Holstein heifers with an average age of 12-16 months (363.4 ± 32.8 kg BW) were used in a 2×2 factorial design, in which 10 heifers were allocated to four stalls. The current experiment prolonged 100 days with 10 days for adaptation period and 90 days for sampling period. The rations in this experiment had the same forage/concentrate ratio and the only difference was in the amount of dietary energy density and feed bunk space. Treatments included: 1) Small feed bunk space (24 cm) with low level of energy, 2) Small feed bunk space (24 cm) with high level of energy, 3) Large feed bunk space (48 cm) with low level of energy and 4) Large feed bunk space (48 cm) with high level of energy. The results showed that meal frequency was affected by diet energy density as mentioned parameter was higher for treatments with low energy density in comparison with high energy density. Also, feed bunk space had significant effect on heifer feeding behavior through motivating of competition for feeding. As, the meal frequency (#/day) was higher and meal size (kg/meal) was lower for small feed bunk space in comparision with the large feed bunk space. The results clearly showed that feed bunk space is the key factor to motivate competition behavior of feeding in heifres.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Feed intake pattern, Feeding behaviors, Feed energy level, Feed bunk space, Holstein heifers
نویسندگان مقاله
حسین رشیدی | Hossein Rashidi
Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Science and Engineering, College of Agricultural and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
فرهنگ فاتحی | Farhang Fatehi
Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Science and Engineering, College of Agricultural and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
مهدی گنج خانلو | Mehdi Ganjkhanlou
Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Science and Engineering, College of Agricultural and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
فرهاد پرنیان خواجه دیزج | Farhad Parnian-Khajehdizaj
Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Science and Engineering, College of Agricultural and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1597-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات