این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۲، شماره ۳۳، صفحات ۱۱۳-۱۲۳

عنوان فارسی پاسخ رشد و بررسی ایمنی هومورال در جوجه‌‌های گوشتی تغذیه شده با اسیدهای آلی و زئولیت پوشش داده شده با نانوذرات نقره در شرایط تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به ‌منظور بررسی اثر اسید آلی (بایوترونیک) و زئولیت پوشش داده شده با نانوذرات نقره بر عملکرد و پاسخ ایمنی هومورال جوجه‌‌های گوشتی در شرایط تنش گرمایی با استفاده از تعداد 375 قطعه جوجه گوشتی یک‌ روزه‌ی سویه کاب 500 در 5 تیمار، 5 تکرار و 15 قطعه جوجه در هر تکرار و با استفاده از طرح کاملا تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره شاهد، 2) جیره 1 درصدزئولیت بدون پوشش، 3) جیره 1 درصد زئولیت پوشش داده شده با 0/5 درصد نانو نقره، 4) جیره یک گرم بر کیلوگرم اسیدهای آلی 5) جیره 1 درصد زئولیت پوشش داده شده با نانونقره و یک گرم بر کیلوگرم اسید آلی بود. تنش گرمایی در هفته ششم در دمای  34 درجه سانتی‌گراد اعمال شد. شاخص­ های عملکردی جوجه ­ها به ‌صورت دوره‌ای اندازه‌گیری شدند. به منظور ارزیابی تیتر آنتی­ بادی علیه گلبول قرمز گوسفندی و تعداد و نسبت هتروفیل به لنفوسیت در پایان هفته‌های سوم، چهارم، پنجم و ششم دوره پرورش از جوجه‌ها خون‌گیری شد. نتایج نشان داد تغذیه‌ی جیره غذایی حاوی نانونقره به همراه اسید آلی در مقایسه با جیره‌ی حاوی اسیدهای آلی و جیره‌ی شاهد، سبب کاهش وزن جوجه‌های گوشتی در دوره رشد (روزهای 42-21 پرورش) شد (0/05>p). همچنین در کل دوره پرورشی (42-1 روزگی)، ضریب تبدیل خوراک در جیره غذایی حاوی زئولیت پوشش داده شده با نانوذرات نقره نسبت به  شاهد، جیره حاوی زئولیت بدون پوشش و جیره حاوی اسیدهای آلی به‌ طور معنی­ داری بالاتر بود (0/05>p) . با این‌حال نتایج حاصل از آزمایش هیچ‌گونه اختلاف معنی‌داری را بین تمام تیمارهای آزمایشی روی سیستم ایمنی نشان نداد (0/05
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید آلی، تنش گرمایی، جوجه گوشتی، سیستم ایمنی، نانونقره

عنوان انگلیسی Growth Response and Humoral Immunity of Broiler Chickens Fed Organic Acids and Zeolite Coated with Silver Nanoparticles under Heat Stress Conditions
چکیده انگلیسی مقاله        This study was designed to evaluate the effect of organic acid (Biotronic) and silver nanoparticles coated on zeolite on performance and humoral immune response of broiler chickens under heat stress conditions using a total of 375 one day-old broiler chicks (Cobb 500). Chicks were allocated to five treatments, five replicates and 15 chicks per each replicate using a completely randomized design. Treatments included: (1) control (2) 1% Uncoated zeolite, (3) zeolite-coated with 0.5% silver nanoparticles, (4) 1 g/kg organic acids and (5) zeolite-coated with 0.5% of silver nanoparticles and 1g/kg organic acids. Heat stress was exposed at 34˚ C in sixth week. Chicken's performance indices were measured periodically. Blood samples were taken to determine antibody response, sheep red blood cells (SRBC) and heterophile to lymphocyte ratio at the end of the third, fourth, fifth and sixth weeks. The results of experiment indicated that diet containing Nano silver with organic acid decreased broiler body weight compared with the control and organic acids treatment at growth period (days 42-21 of breeding) (p< 0.05). Also feed conversion ratio was significantly higher in the Nano silver coated on zeolite treatment than control treatment, zeolite and organic acids groups in the whole experimental periods (1-24 days) (p< 0.05). However, the results of the experiment showed no significant differences between all treatments on immune system (p>0.05). In conclusion, the use of Nano silver and organic acid at the above levels had no effect on immune system, but the diet of silver nanoparticles increased the feed conversion ratio in chickens.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Broiler chicken, Heat stress, Immune system, Nano silver, Organic acid

نویسندگان مقاله اعظم عباسی | Azam Abbasi
Faculty of Animal Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Golestan, Iran
دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران

رضا هاشمی | Reza Hashemi
Faculty of Animal Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Golestan, Iran
دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران

سعید حسنی | Saeed Hassani
Faculty of Animal Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Golestan, Iran
دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران

مریم ابراهیمی | Maryam Ebrahimi
Health Research Center for Food, Pharmaceutical and Natural Products, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran
مرکز تحقیقات سلامت فرآورده های غذایی، دارویی و طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان،


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-151-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات