این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۲، شماره ۳۲، صفحات ۶۱-۷۱
عنوان فارسی
بررسی و مقایسه ارزش تغذیه ای، فعالیت آنتی اکسیدانی و فراسنجههای هضم برونتنی دانه و کنجاله پسته کوهی
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی کینتیک تولید گاز در دانه و کنجاله پسته کوهی (بنه)، تولید گاز متان و تجزیه پذیری ظاهری ماده خشک از آزمایشهای تولید گاز و Batch culture استفاده شد. تولید گاز نمونهها در زمانهای 2، 4، 6، 8، 12، 24، 48، 72، 96 و 120 ساعت پس از انکوباسیون اندازهگیری و فراسنجههای تولید گاز، دیاکسید کربن، متان، زمان متناظر با نصف بیشینه تولید گاز (t 0.5) و فراسنجههای محاسباتی نظیر پروتئین میکروبی، تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و انرژی متابولیسمی آنها برآورد شد. بر اساس نتایج به دست آمده بین دانه و کنجاله بنه به لحاظ ترکیب شیمیایی اختلاف آماری معنیداری وجود داشت (0/05p<). هرچند در رابطه با ترکیبات فنولی کل اختلاف معناداری مشاهده نشد، ولی میزان تانن متراکم دانه بالاتر از کنجاله به دست آمد (0/0001 < p). کنجاله بنه بالاترین نرخ تولید گاز را داشت (0/008p<). تعداد مول متان تولیدی در 24 ساعت انکوباسیون دارای تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی بود. در مقایسه با کنجاله بنه، دانه بنه کمترین میزان متان تولیدی را به خود اختصاص داد (0/001p<). غلظت کل اسیدهای چرب فرار در دانه بنه نسبت به کنجاله بنه کاهش یافت (0/008p<). بالاترین میزان توده میکروبی در دانه بنه مشاهده شد (0/0003p<). ضریب تفکیک در دانه و کنجاله بنه به ترتیب برابر با 6/48 و 2/92 بود. نتایج تحقیق بیانگر آن است که دانه و کنجاله بنه از پتانسیل هضمی نسبتاً خوبی برخوردار هستند و در صورت داشتن یک برنامهریزی مناسب میتوان از آن در جیره حیوانات نشخوارکننده استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تخمیر شکمبه، تولید گاز، دانه بنه، کنجاله بنه
عنوان انگلیسی
Evaluation of Nutritional Value, Antioxidant Activity and Invitro Digestion Parameters of Pistacia atlantica Seed and Meal
چکیده انگلیسی مقاله
This study was intended to evaluate the nutritional value, antioxidant activity and digestibility coefficients of Pistacia atlantica seed and meal. The gas production experiment and batch culture degradability test were carried out to investigate the effects of Pistacia atlantica seed and meal on microbial fermentation characteristics, kinetics of gas production, methane and carbon dioxide production, t0.5, and lag time. Also, the calculated parameters e.g. microbial protein, molar proportion of volatile fatty acids, metabolizable energy (ME), short chain fatty acid (SCFA) and organic matter digestibility (OMD %), were evaluated for different treatments. The parameters were analyzed through the completely randomized design with repeated measurements. In this experiment, there was a significant difference in chemical composition (P < 0.05). Although no significant difference was observed with respect to phenolic compounds, the amount of condensed tannin in seed was higher than that of meal (P < 0.0001). Pistacia atlantica meal had the highest gas production rate (P < 0.008). The number of moles of methane produced in 24 hours of incubation had a significant difference between the experimental treatments. Compared to meal, Pistacia atlantica seed had the lowest amount of methane produced (P < 0.001). The total concentration of volatile fatty acids in seed decreased. The highest microbial mass was observed in seed (P < 0.0003). The separation coefficient in the seed and meal were 6.48 and 2.92, respectively. Research shows that Pistacia atlantica seed and meal have a relatively good digestive potential and can be used in the diet of ruminants if properly planned.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Gas production, Pistacia atlantica seed and meal, Rumen fermentation
نویسندگان مقاله
فاطمه گنجی | fatemeh ganji
University of Birjand
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
مسلم باشتنی | Moslem Bashtani
University of Birjand
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
سیدهمایون فرهنگ فر | seyed Homayun Farhangfar
University of Birjand
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
سید احسان غباثی |
University of Birjand
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
حسین نعیمی پور | Hossein naeeimipour
University of Birjand
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1556-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات