این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۲، شماره ۳۱، صفحات ۱-۹

عنوان فارسی اثرات سطوح مختلف پودر دارچین بر عملکرد تولید و صفات کیفی تخم‌مرغ مرغان تخم‌گذار در جیره بر پایه گندم
چکیده فارسی مقاله     این آزمایش به‌منظور ارزیابی اثرات افزودن سطوح مختلف پودر دارچین بر عملکرد تولید و صفات کیفی تخم‌مرغ مرغان تخم‌گذار در جیره­‌های بر پایه گندم طراحی شد. در این آزمایش از 168 قطعه مرغ تخم‌گذار لگهورن سویه­‌های-  لاین w-36 در سن 60 هفتگی استفاده شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 6 تکرار (4 قطعه مرغ برای هر تکرار) انجام شد. جیره‌های آزمایشی عبارت بودند از: جیره شاهد بر پایه گندم و سویا،جیره شاهد + 0/05 درصد آنتی‌بیوتیک نئوسین، جیره شاهد + 0/05 درصد آنزیم زایلاناز، جیره شاهد + 0/05 درصد ویتامین E، جیره شاهد + 1 درصد پودر دارچین،جیره شاهد + 2 درصد پودر دارچین و جیره شاهد + 3 درصد پودر دارچین. نتایج نشان داد که همه تیمارهای آزمایشی به­ جز آنتی­بیوتیک نسبت به تیمار شاهد باعث افزایش تولید تخم‌مرغ شدند (0/05>p). هیچ‌کدام از تیمارهای آزمایشی تأثیر معنی‌داری بر وزن تخم‌مرغ‌های تولیدی نداشتند. تیمارهای حاوی پودر دارچین، ویتامین E و آنزیم زایلاناز به‌صورت معنی‌داری باعث افزایش توده تخم‌مرغ تولیدی شدند (05/0>p). تیمارهای حاوی دارچین و ویتامین E به‌طور معنی‌داری باعث کاهش ضریب تبدیل­ غذایی شدند (0/05>p) اثر تیمارهای آزمایشی بر اکثر صفات کیفی تخم‌مرغ‌ها معنی‌دار نبود. در کل نتیجه‌گیری می‌شود که استفاده از 2 درصد دارچین در جیره مرغان تخمگذار منجر به بهبود عملکرد و افزایش ماندگاری تخم مرغ شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی‌بیوتیک، آنزیم زایلاناز، دارچین، کیفیت تخم مرغ، ویتامین E

عنوان انگلیسی Effects of Different Levels of Cinnamon Powder on Production Performance and Egg Quality of Laying Hens in Wheat-Based Diet
چکیده انگلیسی مقاله     This experiment was conducted to evaluate the effects of adding different levels of cinnamon powder (CNP) on production performance and egg quality traits of laying hens in wheat–based diets. In this experiment 168 White Leghorn laying hens with 60 week age and average weight of 1550 grand average production of 65% was assigned to 7 treatment with 6 replications and 4 birds each based on completely randomized design. Experimental diets were formed as follows: control diet based on wheat-soybean, control diet + 0.05% antibiotics, control diet + 0.05% xylanase enzyme ,control diet + 0.05% vitamin E, diet + 1% CNP, control diet + 2% CNP and control diet + 3% CNP. The results showed that all experimental treatments except antibiotics increased egg production compared to control treatment (P < 0.05). None of the experimental treatments had a significant effect on the eggs weight. Treatments containing CNP, vitamin E, and the xylanase enzyme significantly increased the egg mass (P < 0.05). Treatments containing CNP and vitamin E significantly reduced feed conversion ratio (FCR) (P < 0.05). The effect of experimental treatments on most egg quality traits was not significant. The results showed that the use of 2% CNP in the diet of laying hens leads to improved performance and egg storage durability.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidants, Cinnamon powder, Leghorn, Phytogenic, Production performance

نویسندگان مقاله بهرام پیروز | bahram piroz
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

روح اله کیان فر | Ruhollah Kianfar
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran,
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

حسین جانمحمدی | hossein janmohammadi
University of Tabriz
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

علی میرقلنج | Ali Mirghelenj
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Urmia University
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1446-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات