این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۲، شماره ۳۱، صفحات ۳۱-۴۲
عنوان فارسی
تاثیر استفاده از ال-کارنیتین و اسیدهای چرب امگا-۳ در جیره بر ریخت شناسی بافت کبد، روده و اویداکت مرغهای تخمگذار
چکیده فارسی مقاله
تغییرات ساختاری در اندامهای حیاتی مثل کبد، روده و اویداکت مرغهای تخمگذار با تغذیه بعضی ترکیبات میتواند عملکرد تولیدی آنها را تحت تأثیر قرار دهد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تغییرات ریختشناسی در بافت کبد، روده و اویداکت مرغهای تخمگذار در اثر تغذیه با جیره غنی از امگا-3 و حاوی سطوح مختلف ال-کارنیتین بود. تعداد 120 قطعه مرغ تخمگذار لوهمن سفید (LSL Lohman) در سن 34 هفتگی، در یک آزمایش فاکتوریل 3×2 با دو سطح امگا-3 (صفر، 3 درصد) و سه سطح ال-کارنیتین (صفر، 100 و 200 میلیگرم در کیلوگرم) در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تکرار و 4 قطعه پرنده در هر تکرار به مدت 70 روز بررسی شد. با تغذیه جیره حاوی100 میلیگرم در کیلوگرم ال-کارنیتین عرض کریپت روده افزایش یافت (0/05>p). افزودن 100 میلیگرم در کیلوگرم ال-کارنیتین سبب کاهش در میزان قطر سلول هپاتوسیت کبد شد (0/05>p). تغذیه جیره غنی شده با امگا-3 باعث افزایش ارتفاع بافت پوششی مگنوم شد (0/05>p). افزودن 100 میلیگرم در کیلوگرم ال-کارنیتین به جیره معمولی و غنی شده با امگا-3 ارتفاع چین ایستموس را افزایش داد (0/05>p). این تحقیق نشان داد که افزودن سطح 100 میلیگرم در کیلوگرم ال-کارنیتین به جیره دارای اسیدهای چرب امگا-3 باعث افزایش ارتفاع چین مگنوم میشود و افزودن 200 میلیگرم در کیلوگرم ال-کارنیتین به جیره معمولی باعث کاهش ارتفاع کرک روده و در جیره غنی از امگا-3 تاثیری بر خصوصیات مورفولوژیکی روده نداشت. به طور کلی، افزودن 100 یا 200 میلیگرم در کیلوگرم ال-کارنیتین همراه با جیره غنی از اسید چرب امگا-3 اثری بر ریختشناسی بافت کبد مرغهای تخمگذار نداشت ولی جیره حاوی امگا-3 و یا افزودن 100 میلیگرم در کیلوگرم ال-کارنیتین به جیره غنی شده با امگا-3 باعث بهبود وضعیت اویداکت مگنوم و ایستموس مرغهای تخمگذار شد که میتواند سبب بهبود عملکرد تولیدی شود. انجام مطالعات بیشتر در این زمینه توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ال-کارنیتین، امگا-3، ریختشناسی اویداکت، روده، مرغهای تخمگذار
عنوان انگلیسی
The Effect of L-Carnitine and Omega-3 Fatty Acids in the Diet on Morphology of Liver, Intestine and Oviduct of Laying Hens
چکیده انگلیسی مقاله
Morphological changes in vital organs such as the liver, intestines and oviducts of laying hens by feeding certain compounds can affect their productive performance. This study was conducted to investigate the morphological changes in the liver, intestine and oviduct tissues of laying hens by feeding on omega-3 riched diets containing different levels of L-carnitine. One hundred tewnty laynig hens were used at 34-44 weeks of age. Laynig hens allocated into 2×3 factorial experiment with two levels of omega-3 (zero, 3%) and three levels of L-carnitine (zero, 100 and 200 mg/kg) in a completely randomized design with 6 treatments and 5 replicates and 4 birds per each. Diets containing 100 mg/kg L-carnitine increased the crypt width in intestinal (P< 0.05). The effect of L-carnitine and omega-3 fatty acids on the diameter of the hepatocyte nucleus and the diameter of the hepatocyte cell in the liver was not significant. Feeding diets rich in omega-3s increased the height of the epithelium of the magnum (P< 0.05). Adding 100 mg/kg of L-carnitine to normal or omega-3-rich diets increased fold height in Isthmus (P< 0.05). It could be concluded that adding 100 or 200 mg/kg of L-carnitine to diets enriched by omega-3 fatty acids had no effect on hepatocyte nucleus and cell diameter. Diet containing omega-3 or adding 100 mg / kg L-carnitine to diet containing omega-3 had a negative effect on the height of intestinal villi but increased the height and thickness of the folds and epitelium tissue which can improve the production performance of laying hens. Further studies are recommended in this area.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Intestinal, Laying hens, L-Carnitine, Omega-3, Oviduct Morphology
نویسندگان مقاله
حسن روحانی پور | Hasan Rouhanipour
Department of Animal and Poultry Science, Aburaihan Campus, University of Tehran, Pakdasht, Iran.
گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران
داود شریفی | Davood Sharifi
Department of Animal and Poultry Science, Aburaihan Campus, University of Tehran, Pakdasht, Iran.
گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران
غلام حسین ایراجیان | Gholam Hosein Irajian
Department of Animal Science, Damghan Extension and Technology Development Center, Damghan, Iran.
گروه علوم دام، مرکز گسترش و توسعه فناوری دامغان، دامغان، ایران.
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-35-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات