این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۲، شماره ۳۱، صفحات ۴۳-۵۰
عنوان فارسی
بررسی سطوح مختلف کروم پیکولینات بر عملکرد تولید، کیفیت تخم و متابولیت های خونی در بلدرچین های تخمگذار ژاپنی
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق تأثیر سطوح مختلف کروم پیکولینات، برعملکرد، کیفیت تخم و فراسنجه های خونی در بلدرچین های تخمگذار در اواخر دوره تولید مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش از 600 قطعه بلدرچین ژاپنی تخمگذار در سن 10 هفتگی و در قالب طرح کاملاً تصادفی با آنالیز تکرار شده در زمان، شامل 5 تیمار و 4 تکرار (30 پرنده در هر تکرار) استفاده شد. تیمارهای مختلف آزمایشی شامل: تیمار1- جیره پایه، تیمار 2- جیره پایه همراه با سطح کروم 4/0 میلیگرم بر کیلوگرم تیمار 3- جیره پایه همراه با سطح 0/8 میلیگرم بر کیلوگرم، تیمار 4- جیره پایه همراه با سطح 1/2 میلیگرم بر کیلوگرم تیمار 5- جیره پایه همراه با سطح 1/6 میلیگرم بر کیلوگرم بودند. در مورد صفات عملکردی و کیفیت تخم بلدرچین که چند بار در طول آزمایش (4 دوره دو هفته ای) اندازه گیری شدند آنالیز به صورت تکرار شده در زمان انجام گرفت. مقایسه درصد تولید و ضریب تبدیل غذایی یک کیلو تخم، بین تیمارهای مختلف آزمایشی نشان داد که سطوح مختلف کروم پیکولینات مورد استفاده تاثیر معنیداری بر این صفت داشت و بهترین مقدار این دو صفت در سطح 1/4 میلیگرم در کیلوگرم کروم مشاهده شد. سطوح مختلف کروم پیکولینات مورد استفاده تاثیر معنیداری بر وزن تخم تولیدی در طول آزمایش داشت، همچنین اثر زمان بر وزن تخم تولیدی معنیدار بود و با افزایش زمان وزن تخم تولیدی افزایش یافت (0/05>p). در مورد صفات کیفیت تخم شامل وزن سفیده، وزن زرده، ارتفاع سفیده، واحد هاو، ضخامت پوسته، و وزن پوسته نشان داده شد که سطوح کروم پیکولینات مورد استفاده در این تحقیق تاثیر مثبت یا منفی بر این صفات نداشته است. در مورد فراسنجه هایی مثل کلسترول، تریگلیسیرید و کلسترول با وزن مولکولی بسیار پایین سرم، میزان AST و ALT سرم در بلدرچینها بین تیمارهای مختلف آزمایشی تفاوت معنیداری مشاهده نشد. میتوان بیان کرد که افزودن سطوح مختلف کروم پیکولینات در سطح 1/4 و 1/6 میلیگرم در کیلوگرم به جیره بلدرچینهای تخمگذار در دوره تولید میتواند تاثیر مثبتی بر درصد تولید، ضریب تبدیل و وزن تخم بلدرچین ها داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بلدرچین، تولید، کروم، متابولیتهای خونی
عنوان انگلیسی
Evaluation of Different Level of Dietary Chromium Picolinate on Performance, Egg Quality, Some Blood Metabolite in Japanese Laying Quail
چکیده انگلیسی مقاله
In the present research the effect of different levels of chromium picolinate on performance, egg quality and some blood metabolite of laying Japanese quail at late phase of production were evaluated. Six hundered quails were allocated to 5 treatments with 4 replicates of 30 birds per replicates in a completely randomized design arrangement with repeated measurement. The experimental treatments was consist 1) basal diet, 2)basal diet + 0.4 mg/kg chromium picolinate, 3) basal diet + 0.8 mg/kg chromium picolinate 4) basal diet + 1.2 mg/kg chromium picolinate 5) basal diet + 1.6 mg/kg chromium picolinate. Performance and egg quality traits measured four times along the experiment and analysed by repeated measurement proc. Result of this experiment showed that egg production and feed conversion ratio was affected by different experimental treatment, and quails with 1.4 mg/kg dietary chromium showed optimum performance. Dietary chromium had significant (P< 0.05) effect on egg weight along the experiment and time affect the egg weight significantly. Dietary chromium had no significant (P>0.05) effect on egg quality traits such as yolk, white, shell weight, Haugh unit, shell tickness and shell weight. Serum total cholesterol, triglyceride, LDL, AST and AST was not affected by different chromium addition to basal diet. It can be concluded that inclusion of 1.4 and 1.6 mg/kg chromium to basal diet had some beneficial effect on egg production, feed conversion ratio and egg weight in laying Japanese quail.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Blood metabolite, Chromium, Production, Quail
نویسندگان مقاله
ایمان حاج خدادادی | iman hajkhodadadi
Animal Science Department, Arak University, Arak, Iran
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
محمد رضا بهرامی | mohamad reza bahrami
Animal Science of Arak University, Iran
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
حسینعلی قاسمی | hosseinali ghasemi
Animal Science Department, Arak University, Arak, Iran
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1114-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات