این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۱، شماره ۳۰، صفحات ۴۹-۵۶

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف سیب زمینی بر قابلیت هضم مواد مغذی، آنزیم های فیبرولتیک و فراسنجه های شکمبه ای در میش های دالاق
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به ­منظور بررسی سطوح مختلف سیب­­زمینی در جیره بر فراسنجه ­های شکمبه­ ای، قابلیت ­هضم موادمغذی وآنزیم­ های سلولایتیک مایع شکمبه شامل میکروکریستالین سلولاز و کربوکسی متیل سلولاز در بخش­های مختلف مایع شکمبه (بخش جامد، خارج سلولی و درون سلولی) در میش­ های دالاق انجام گرفت. در این آزمایش از 12 رأس میش نژاد دالاق در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و چهار تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) تیمار شاهد (بدون سیب­زمینی)، 2) تیمار حاوی 7/5 درصد سیب ­زمینی و 3) تیمارحاوی 15 درصد سیب­ زمینی بر اساس ماده خشک جیره بودند. جیره ­ها از نظر پروتئین و انرژی یکسان بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که اختلاف در میزان pH مایع شکمبه در بین تیمارها با یکدیگر (6/02 تا 6/40) از نظر آماری معنی­ دار است (0/0003=p). در بین تیمارهای آزمایشی بیشترین میزان نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه در تیمار شاهد (14/93 میلی­ گرم در دسی ­لیتر) و کمترین مقدار در تیمار حاوی 15 درصد سیب‎زمینی (11/23 میلی­ گرم در دسی ­لیتر) مشاهده شد و اختلاف بین تیمارها از نظر آماری معنی­ دار است (0/0001=p). تعداد پروتوزوآ در تیمار شاهد کمترین مقدار و در تیمار حاوی 7/5 درصد سیب­ زمینی بیشترین مقدار را نشان می­ دهد. این اختلاف بین تیمار شاهد و تیمارهای حاوی 7/5 و 15 درصد سیب‌­زمینی معنی­ دار شد (0/023=p). اختلاف معنی­ داری در قابلیت­ هضم ماده­ خشک، پروتئین ­خام، ماده ­آلی و الیاف نامحلول در شوینده خنثی بین تیمارها وجود داشت (0/0001=p). از نظر فعالیت آنزیم­ های کربوکسی‌متیل سلولاز و میکرو کریستالین سلولاز در بخش سلولی، خارج سلولی، بخش جامد و کل (مجموع هر سه بخش)، بیشترین مقدار در تیمار شاهد و کمترین مقدار در تیمار حاوی 15 درصد سیب‌زمینی مشاهده شد و از نظر آماری این اختلاف در بین سه تیمار معنی­دار بود (0/0001=p). با توجه به نتایج ذکر شده می توان بدون هیچ مشکلی تا سطح 15 درصد سیب‎زمینی خام در جیره میش­ ها استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم های سلولتیک، سیب زمینی، فراسنجه های شکمبه ای، قابلیت هضم، میش

عنوان انگلیسی Effect of Different Levels of Potato on Nutrient Digestibility, Fibrolytic Enzyme and Ruminal Characteristics in Dalagh Ewes
چکیده انگلیسی مقاله This study was performed to investigate the effect of different levels of potato in the diet on ruminal parameters, nutrient digestibility and rumen liquor cellulolytic enzymes including microcrystalline-cellulase and carboxymethyl-cellulase in different parts of rumen liquor (particulate material (PM), extra cellular (EC) or cellular. Twelve Dalagh ewes were used in this experiment in a completely randomized design with 3 treatments and 4 replicates. Experimental treatments included 1) control treatment (no potatoes) 2) 7.5% potato treatment 3) 15% potato treatment based on dietary dry matter. The diets were similar in protein and energy. The results of this study showed that the difference in pH of rumen liquor between treatments (6.02-6.4) was statistically significant (p=0.0003). Among the experimental treatments, the highest amount of rumen ammonia nitrogen was observe in the control treatment (14.93) and the lowest in the treatment containing 15% potato (10.23) and the difference was statistically significant (p= 0.0001).The number of protozoa in the control treatments was the lowest and the potato treatment 7.5% the highest .This difference was significant between control treatment and treatments containing 7.5 and 15% potatoes (p=0.023). The DDM, CP, OM, NDF digestibility of diet in three rations did differ significantly (p =0.0001). Among the activities of carboxymethyl-cellulase and microcrystalline-cellulase enzymes in the cellular, EC, PM and total fraction (all 3 sections), the highest and lowest values were observed in control and 15% potato treatments, respectively. There was a significant difference between the three treatment (p< 0.0001). According to the results mentioned, potato can be used up to 15% of the diet of ewes without any adverse effect.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cellulase enzyme, Digestibility, Ewe, Potato, Rumen parameters

نویسندگان مقاله کتایون مهرانی | Katayoun Mehrani
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resoureces
گروه تغذیه دام و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

تقی قورچی | Taghi Ghoorchi
Dept. Animal and Poultry Nutrition, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resoureces
روه تغذیه دام و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عبدالحکیم توغدری | Abdolhakim Toghdory
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resoureces
گروه تغذیه دام و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

راحله رجبی علی آبادی | Raheleh Rajabi AliAbadi
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resoureces
گروه تغذیه دام و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-69-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات