این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۱، شماره ۳۰، صفحات ۷۴-۸۲

عنوان فارسی تاثیر پودر بهار نارنج بر عملکرد رشد، اجزای لاشه و برخی فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله هدف از پژوهش حاضر بررسی آثار تغذیه پودر بهار نارنج بر عملکرد رشد، اجزای لاشه و برخی فراسنجه­ های خونی درجوجه­ های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی بود. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی یک­روزه (رآس 308) در قالب طرح کاملا تصادفی به پنج گروه آزمایشی با چهار تکرار و هر تکرار شامل 10 قطعه پرنده تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (جیره پایه)، جیره پایه دارای نئومایسین (0/2 درصد جیره) و 3 سطح از پودر بهارنارنج (0/5، 1 و 2 درصد جیره) بودند. جوجه ­ها از سن 15 تا 42روزگی تحت شرایط تنش گرمایی (2°C±32 از ساعت 10 صبح الی شش بعد از ظهر) قرار گرفتند. در پایان آزمایش از هشت قطعه پرنده در هر تیمار خونگیری انجام شد. نتایج نشان داد که میانگین تلفات در گروه ­های تیماری (3/75 درصد) نسبت به گروه شاهد (22/5 درصد) به ­طور معنی­ داری کمتر بود. پودر بهار نارنج در دوره ­های مختلف رشد تاثیر معنی­ داری روی مصرف خوراک و افزایش وزن جوجه ­ها نداشت. طی دوره رشد (11-24 روزگی)، کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 0/5%  پودر بهار نارنج حاصل شد که با تیمار 2%  تفاوت معنی‌داری داشت (0/05>p). گلوکز سرم خون در جوجه ­هایی که 1% پودر بهار نارنج دریافت کرده بودند، کاهش معنی­ داری (0/05>p) نسبت به جوجه­ های گروه شاهد، نشان داد (211 در مقابل 8/225 میلی ­گرم در دسی­ لیتر). سطح  LDLخون در تیمار 2% پودر بهار نارنج (4/57 میلی­گرم در دسی­لیتر) نسبت به گروه 0/5% (6/69 میلی ­گرم در دسی ­لیتر) کمتر بود (0/05>p). مصرف پودر بهارنارنج روی وزن لاشه، سینه، ران و وزن بافت­های داخلی بدن جوجه ­های گوشتی اثر معن ی­دار نداشت (0/05
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بهارنارنج، تنش گرمایی، جوجه گوشتی، خصوصیات لاشه، ضریب تبدیل غذایی

عنوان انگلیسی The Effect of Bitter Orange Blossom Powder on Growth Performance, Carcass Characteristics and Some Blood Parameters of Broiler Chickens Under Heat Stress Condition
چکیده انگلیسی مقاله    This study was conducted to determine the effects of Bitter Orange blossom powder (BOBP) on growth performance, carcass characteristics and some blood parameters in broiler chickens under heat stress condition. A total of 200 one day-old male broiler chicks (Ross 308) randomly were divided into five treatment groups in a completely randomized design with four replicates of 10 birds each. The experimental treatments including control (basal diet), the basal diet with Neomycin (0.2% of v diet) and 3 levels of BOBP (0.5, 1 and 2% of diet). Birds submitted to heat stress (32±2ºC from 10.00 AM to 6.00 PM) from 15 to 42 d of age. Blood samples were taken from 8 birds per treatment at the end of experiment. The results showed that, average mortality was significantly lower (P< 0.05) in treatments groups (3.75%) than in the control group (22.5%). The diet supplemented with BOBP had no effects on feed intake and weight gain of chicks during different periods (P>0.05). In the grower phase (11-24 d), the lowest fed conversion ratio (FCR) was obtained in 0.5% BOBP, which were significantly different from 2% treatment (P< 0.05). Birds receiving diet supplemented with 1% BOBP revealed significantly (P< 0.05) lower blood glucose compared to the control group (211 vs 225.8 mg/dl). LDL level was lower (p < 0.05) in 2% BOBP treatment (57.4 mL/dL) compared to 0.5% (69.6 mg/dl). The feeding of BOBP did not induce any significant effect on the whole carcass, breast, drumstick and internal organs weight of broiler chickens (P< 0.05). In conclusion, BOBP may be effective in attenuating heat stress effects due to its illustrated antioxidant effects.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Bitter Orange blossom, Broiler chicken, Carcass traits, Feed conversion ratio, Heat stress

نویسندگان مقاله میکائیل قلی پور | Michael Gholipour
University of Mohaghegh Ardabili
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

وحید واحدی | Vahid Vahedi
University of Mohaghegh Ardabili
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

شاهین حاجی قهرمانی | Shahin Hajighahramani
University of Mohaghegh Ardabili
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

زربخت انصاری پیرسرایی | Zarbakht Ansari Pirsarei
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاوری و منابع طبیعی ساری، ساری


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-744-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات