این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۱، شماره ۲۹، صفحات ۳۹-۴۷
عنوان فارسی
تأثیر افزودن پروبیوتیک پروتکسین در ماه آخر آبستنی بر وزن، فراسنجههای هماتولوژی و خونی میشهای لری بختیاری
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام این تحقیق، بررسی تأثیر استفاده از پروبیوتیک پروتکسین در ماه آخر آبستنی بر وزن میشها، وزن تولد برهها، فراسنجههای هماتولوژی و خونی میشهای لری بختیاری بود. برای این منظور از تعداد 28 رأس میش چند شکم زایش که در ماه آخر آبستنی و روز آبستنی 5±120 بودند، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 2 تیمار و 14 تکرار بهمدت یک ماه استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- شاهد (میشهایی که پروبیوتیک مصرف نکردند)، 2- میشهایی که هر روز 1 گرم پروبیوتیک را از طریق دهانی مصرف کردند. پروبیوتیک استفاده شده در این تحقیق پروتکسین بود. میشها بلافاصله بعد از زایش وزنکشی شدند. بهمنظور تعیین تأثیر افزودن پروبیوتیک پروتکسین بر فراسنجههای هماتولوژی و خونی میشها، بلافاصله بعد از زایش خونگیری بهعمل آمد. نتایج نشان داد که افزودن پروبیوتیک پروتکسین در ماه آخر آبستی بر وزن میشها و وزن تولد برهها تأثیر معنیداری نداشت. همچنین فراسنجههای هماتولوژی شامل غلظت ائوزینوفیل، لنفوسیت، مونوسیت، نوتروفیل، هماتوکریت و گلبولهای سفید تحت تأثیر افزودن پروبیوتیک پروتکسین قرار نگرفتند. در بین فراسنجههای خونی فقط غلظت تریگلیسرید افزایش یافت (03/0=P) و دیگر فراسنجههای خونی شامل غلظت گلوکز، آلبومین، گلوبولین، نسبت آلبومین به گلوبولین، پروتئین کل، گاما گلوتامیل ترانسفراز، گلوتامیک اگزالواستیک ترانس آمیناز، آلکالین فسفاتاز، پروتئینهای فاز حاد، بتاهیدروکسی بوتیریک اسید، اسیدهای چرب غیراشباع با چند باند دوگانه و عناصر معدنی خون به طور معنیداری تحت تأثیر افزودن پروبیوتیک پروتکسین قرار نگرفتند .بهطور کلی نتایج نشان دادند که افزودن پروبیوتیک پروتکسین در ماه آخر آبستنی اثر معنیداری بر وزن، فراسنجههای هماتولوژی و اکثر فراسنجههای خونی میشهای لری بختیاری نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروبیوتیک پروتکسین، وزن بدن، عناصر معدنی خون، بتاهیدروکسی بوتیریک اسید، اسیدهای چرب غیراشباع با چند باند دوگانه
عنوان انگلیسی
The Effect of Adding of Protexin Probiotic in the Last Month of Pregnancy on Weight, Hematological and blood Parameters of Lori Bakhtiyari ewes
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to investigate the effect of protexin probiotic at the last month of pregnancy on ewes weight and birth weight of lambs, hematology and blood parameters of Lori Bakhtiyari ewes. For this purpose, 28 multiparous ewes that were pregnant in the last month and day of pregnancy was 120±5 used in a completely randomized design with 2 treatments and 14 replicates for one month. Treatments were: 1- control (ewes that did not take probiotic), 2) Ewes who ingested 1 gram of probiotic daily by mouth. The probiotic used in this study was protexin. The ewes were weighed immediately after calving. In order to determine the effect of the addition of protexin probiotic on hematology and blood parameters, blood sampling was performed immediately after birth. The results showed that adding probiotic in the last month of Pregnancy had no significant effect on ewes weight and birth weight of lambs. Also hematological parameters including eosinophil, lymphocyte, monocyte, neutrophil, hematocrit and white blood cell concentration were not significantly affected by probiotic supplementation. Among blood parameters, only the concentration of triglycerides increased (P=0.03), and other blood parameters including glucose, albumin, globulin, albumin-to-globulin ratio, total protein, gamma glutamyl transferase, glutamic oxaloacetic transaminase, alkaline phosphatase, acute phase proteins, Beta-hydroxy butyric acid, unsaturated fatty acids with multiple double bonds, and blood mineral elements were not significantly affected by the addition of protexin probiotics. Overall, the results showed that the addition of protexin probiotic in the last month of pregnancy did not have a significant effect on weight, hematology and most blood parameters of Lori Bakhtiyari ewes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Betahydroxy Butyric Acid, Blood Minerals, Protexin Probiotic, Body Weight,Unsaturated Fatty Acids With Multiple Double Bonds
نویسندگان مقاله
محمد درعلی بنی | mohammad doralibeni
Shahrekord University
دانشگاه شهرکرد
فریبا رضائی سرتشنیزی | Fariba Rezai Sarteshnizi
دکترای تغذیه دام دانشگاه محقق اردبیلی
سعید کریمی دهکردی | Saeid Karimi Dehkordi
Shahrekord University
گروه علوم دامی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
علی محرری | Ali Moharrery
Shahrekord University
گروه علوم دامی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
حسین مهربان | Hossein Mehrban
Shahrekord University
گروه علوم دامی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1282-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات