این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۱، شماره ۲۹، صفحات ۴۸-۵۵
عنوان فارسی
تأثیر افزودن سطوح مختلف اسانس بذر کتان به سیلاژ یونجه روی ترکیبات شیمیایی و خصوصیات تخمیر آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی اثرات اسانس بذر کتان (صفر، 60 و 120 میلیگرم اسانس به ازای هر کیلوگرم) بر ترکیبات شیمیایی، پایداری هوازی و فراسنجه های تولید گاز سیلاژ یونجه انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل یونجه بدون افزودنی (شاهد)، 2. یونجه به علاوه 60 میلی گرم در کیلوگرم اسانس بذر کتان، یونجه به علاوه 120 میلی گرم درکیلوگرم اسانس بذر کتان بودند که به مدت 60 روز در دمای اتاق سیلو شدند. پس از باز نمودن سیلوها اندازه گیری قابلیت تولید گاز با استفاده از روش درون آزمایشگاهی با 5 تکرار در ساعت های 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36، 48، 72، 96 و 120 انجام گرفت. داده های بدست آمده در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی آنالیز شدند. افزودن اسانس بذر کتان در هردو سطح 60 و 120 میلی گرم بر کیلوگرم به سیلاژ یونجه میزان pH سیلاژ را به طور معنی داری (05/0(p< نسبت به شاهد کاهش داد. افزودن اسانس به سیلاژ یونجه بر میزان ماده خشک تاثیر گذاشت به طوری که در تیمار مکمل شده با سطح 120 میلی گرم، ماده خشک (02/30%) نسبت به شاهد (43/24%) افزایش یافت. افزودن اسانس بذر کتان در سطح 120 میلی گرم به سیلاژ یونجه میزان پروتئین خام (36/12%) و کربوهیدرات های محلول در آب (61/4 %) را افزایش داد (05/0(p<. افزودن اسانس بذر کتان در غلظت های 60 و 120 میلی گرم به سیلاژ یونجه به طور معنی داری (05/0(p< نیتروژن آمونیاکی را نسبت به تیمار شاهد کاهش داد. هر دو سطح 60 و 120 میلی گرم اسانس بذر کتان موجب کاهش حجم تولید گاز نسبت به تیمار شاهد شد (05/0(p<. در کل داده های به دست آمده نشان دهنده اثر مثبت اسانس کتان بر کیفیت سیلاژ یونجه و خصوصیات تخمیری آن است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس گیاهی، بذر کتان، پایداری هوازی، تولید گاز آزمایشگاهی، سیلاژ یونجه
عنوان انگلیسی
The Effect of Adding Different Levels of Flaxseed Essential Oil to Alfalfa Silage on Chemical Composition and In Vitro Fermentation Characteristics
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to investigate the effects of flaxseed essential oil (0, 60 or 120 mg/kg) on chemical composition, aerobic stability, and in vitro gas production of alfalfa silage. Experimental treatments include: alfalfa treatment without additive (control), alfalfa with 60 mg/kg flaxseed oil and alfalfa with 120 mg/kg flaxseed essential oil, which were kept at room temperature for 60 days. After opening the silos, gas production was measured by in vitro method with 5 replications at 2, 4, 6, 8, 12, 16, 24, 36, 48, 72, 96 and 120 hours. The data were analyzed in a completely randomized design. Addition of flaxseed essential oil at both levels (60 and 120 mg/kg) to alfalfa silage significantly reduced silage pH compared to control (p< 0.05). Addition of essential oil to alfalfa silage had a significant effect on the dry matter content, so that in the supplemented treatment with 120 mg/kg, dry matter was increased (30.02%) compared to the control (24.43%). Adding flaxseed essential oil (120 mg/kg) to alfalfa silage increased crude protein (12.36%) and water soluble carbohydrate (4.61%) contents (p< 0.05). Addition flaxseed essential oil at 60 and 120 mg concentrations to alfalfa silage significantly reduced (p< 0.05) ammonia nitrogen compared to control treatment. Both levels of 60 and 120 mg of flaxseed essential oil reduced gas production volume compared to control (p< 0.05). Overall, the data indicate a positive effect of flaxseed essential oil on alfalfa silage quality and its fermentation properties. silage quality and its fermentation properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Aerobic Stability, Alfalfa Silage, Essential Oils, Flaxseed, In Vitro Gas Production
نویسندگان مقاله
مقصود بشارتی | Maghsoud Besharati
Tabriz University
دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، گروه علوم دامی
معصومه نیازی فر | Maasoumeh Niazifar
University of Tabriz
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، گروه علوم دامی
ذبیح اله نعمتی | Zabihollah Nemati
University of Tabriz
دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، گروه علوم دامی
امیر کریمی | Amir Karimi
University of Tabriz
دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، گروه علوم دامی
محمدرضا شیخلو | Mohammadreza Sheikhlou
University of Tabriz, Ahar Faculty of Agriculture and Natural Resources, Department of Animal Science
دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، گروه علوم دامی
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-974-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات