این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۱، شماره ۲۹، صفحات ۶۸-۷۴
عنوان فارسی
بررسی تأثیر عصاره گیاه تشنه داری (Scrophularia striata Boiss) بر فراسنجه های تولید گاز آزمایشگاهی، غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم های هیدرولیتیک محتویات سکوم خرگوش نر بالغ
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش تأثیر سطوح مختلف عصاره گیاه تشنهداری بر فراسنجههای تولید گاز آزمایشگاهی، غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیمهای هیدرولیتیک محتویات سکوم خرگوش های نر بالغ بررسی شد. برای همین منظور از تعداد 20 سر خرگوش نژاد نیوزلندی با وزن تقریبی 2/0±6/1 کیلوگرم (5 ماهه به بالا)، در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار استفاده شد. تیمارها شامل 1) بدون دریافت عصاره تشنهداری (شاهد)، و سطوح 2) 200، 3) 300 و 4) 400 میلیگرم عصاره گیاه تشنهداری به ازای کیلوگرم وزن زنده بدن تقسیم شدند. گروه شاهد به جای عصاره مقدار دو میلی لیتر آب دریافت کرد. در انتهای دوره آزمایش و پس از کشتار خرگوشها، از محتویات سکوم آنها نمونهبرداری شده و فراسنجههای تولید گاز، غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم های هیدرولیتیکی نمونه سکوم تعیین شد. نتایج نشان داد که مصرف عصاره تشنهداری حجم گاز تولیدی (05/0>p) و میزان کل اسیدهای چرب فرار را کاهش داد (01/0=p). مصرف عصاره گیاه تشنهداری فعالیت آنزیم آلفا-آمیلاز (02/0=p) و میکروکریستالین سلولاز (01/0=p) را به صورت خطی افزایش داد، ولی بر فعالیت کربوکسیمتیل سلولاز و فعالیت تجزیه کاغذ صافی تأثیر معنی داری نداشت. در کل عصاره گیاه تشنهداری توانسته فعالیتهای میکروبی و آنزیمی روده بزرگ خرگوش را تحت تأثیر قرار دهد، به طوری که فعالیتهای میکروبی با مصرف این گیاه کاهش یافته و نهایتاٌ منجر به تولید کمتر گاز و کاهش تولید اسیدهای چرب فرار شده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تولید گاز، خرگوش، عصاره گیاه تشنهداری، فعالیت آنزیمی سکوم
عنوان انگلیسی
Effect of Scrophularia Striata Boiss Extract on in Vitro Gas Production Parameters, Concentration and Volatile Fatty Acids Profile and Hydrolytic Enzyme Activity in Ceca Contents of Male Adults Rabbits
چکیده انگلیسی مقاله
IIn this study, the effect of different levels of Scrophularia striata extract on the parameters of laboratory gas production, the concentration of volatile fatty acids and the activity of hydrolytic enzymes on the contents of the cecum of adult male rabbits were investigated. For this purpose, 20 New Zealand rabbits weighing approximately 1.6 ± 0.2 kg (5 months and up) were used in a completely randomized design with four treatments and five replications. Treatments included 1) without receiving Scrophularia striata extract (control), and supplementing the control diet with levels of 2) 200, 3) 300 and 4) 400 mg of Scrophularia striata extract per kg of body weight. The control group received 2 ml of water instead of the extract. At the end of the experimental period and after slaughter of rabbits, the contents of their cecum were sampled and the parameters of gas production, concentration of volatile fatty acids and activity of hydrolytic enzymes of cecal sample were determined. The results showed that consumption of Scrophularia striata extract reduced the volume of gas produced (p< 0.05) and the total amount of volatile fatty acids (p= 0.01). Consumption of Scrophularia striata extract increased the activity of alpha-amylase (p= 0.02) and microcrystalline cellulase (p= 0.01) linearly, but did not significant e ffect on carboxymethylcellulose and filter paper decomposition activity. In general, the extract of the Scrophularia striata was able to affect the microbial and enzymatic activities of the rabbit colon, so that the microbial activity decreased with the consumption of this plant and eventually led to less gas production and reduced production of volatile fatty acids.production and reduced production of volatile fatty acids.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Gas Production Test, Rabbit, Scrophularia Striata Boiss, Enzyme Activity
نویسندگان مقاله
زهرا شمسی بیرانوندی | Zahra Shamsi Biranandi
Department of Animal Sciences, Lorestan University
تغذیه دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
علی کیانی | Ali Kiani
Department of Animal Sciences, Lorestan University
تغذیه دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
افرا خسروی | Afra Khosravi
Faculty of Medicine, Ilam University of Medical Sciences, Ilam.
گروه ایمنولوژی، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه ایلام
ایوب عزیزی | Ayoub Azizi
Department of Animal Sciences, Lorestan University
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1526-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات