این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
پژوهش های رشد و توسعه پایدار
، جلد ۲۲، شماره ۱، صفحات ۳۳-۵۲
عنوان فارسی
تحلیل تمیز خوشه های صنایع غذایی بر اساس مؤلفه های اقتصاد دایره ای
چکیده فارسی مقاله
در چند سال اخیر، مهمترین فلسفۀ مورد توافق سازمانها، ایجاد توأمان ارزش اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی در قالب مفهوم مدیریت پایدار بوده است. اقتصاد دایرهای، مفهوم نوین در جهت احصاء مدیریت پایدار سازمانها میباشد. هدف اصلی این پژوهش، ارائه تابع تمیز خوشههای صنایع غذایی براساس مؤلفههای اقتصاد دایرهای است. این پژوهش، از نظر هدف، کاربردی و از بعد روش و ماهیت، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این مطالعه، شامل صنایع غذایی فعّال در استان بوشهر است که بهدلیل محدود بودن حجم جامعه، کلشان به عنوان اعضای نمونه انتخاب گردیدند. این پژوهش، در نیمه دوم سال 1399 انجام شده و ابزار جمعآوری دادههای آن، پرسشنامۀ محققساخته است که روایی آن، با روش تحلیل محتوا و پایایی آن نیز با روش آلفای کرونباخ بررسی و تأیید گردید. در این پژوهش، ابتدا با مطالعه و مداقۀ مبانی نظری و پیشینه تجربی، مؤلفۀ مؤثر در اقتصاد دایرهای شناسایی شدند. سپس، با بهکارگیری الگوریتم کای میانگین، خوشهبندی صنایع غذایی منتخب انجام گرفت. نتایج نشان داد که صنایع غذایی از حیث عمل به مؤلفههای اقتصاد دایرهای، در دو خوشۀ صنعتی با عملکرد «دایرهای» و «خطّی» قرار دارند. پیشنهاد میگردد، مدیران خوشه صنعتی خطی، جهت گذار به اقتصاد دایرهای، بر پیادهسازی اقدامهای بهینهسازی مصرف انرژی، مدیریت مصرف آب و فروش مواد قابل بازیافت، توجه بیشتری داشته باشند. این پژوهش از حیث بسط مفهوم نظری اقتصاد دایرهای و کاربردیسازی آن در بهبود عملکرد صنایع غذایی، دارای نوآوری است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اقتصاد دایره ای، صنایع غذایی بوشهر، خوشه بندی، تحلیل تمیز
عنوان انگلیسی
Discriminant Analysis of the Food Industry Clusters based on Circular Economy Components
چکیده انگلیسی مقاله
In recent years, the most important philosophy agreed upon by organizations has been to create both economic, social, and environmental value in the form of the concept of sustainable management. Circular economy is a new concept to account for the sustainable management. The main purpose of this study is to analyze the performance of manufacturing industries from the perspective of the circular economy components. This research was conducted in the second half of 2020. The statistical population of this study includes the food industries in Bushehr province, which due to the limited size of the population, all of them were selected as statistical sample. The data collection tool of this research is a researcher-made questionnaire whose validity was checked by face content analysis method and its reliability was checked by Cronbach's alpha method. In this research, first, by studying the theoretical foundations and empirical background, effective components in circular economics were identified. Then, using the k-means algorithm, clustering of selected food industries was performed. The results showed that the food industries are in two industrial clusters: circular and linear. Next, the species detection function was obtained. It is suggested that linear industrial cluster managers pay more attention to energy efficiency, water consumption management, and sales of recyclable materials in order to transition to a circular economy. This research is of innovative nature in terms of developing the theoretical concept of circular economy and applying it to improve the performance of the food industry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Circular Economy, Bushehr Food Industry, Clustering, Discriminant Analysis
نویسندگان مقاله
احمد قربان پور | ahmad ghorbanpur
Assistant professor of industrial management, business school, Persian Gulf University, Bushehr, Iran
استادیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده کسب و کار و اقتصاد، دانشگاه خلیج فاس، بوشهر، ایران
رضا جلالی | reza jalali
Assistant professor of industrial management, business school, Persian Gulf University, Bushehr, Iran
استادیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده کسب و کار و اقتصاد، دانشگاه خلیج فاس، بوشهر، ایران
حجت پارسا | hojat parsa
Associate Professor of Economics, department of economics, business school, Persian Gulf University, Bushehr, Iran
دانشیار گروه اقتصاد، دانشکده کسب و کار و اقتصاد، دانشگاه خلیج فاس، بوشهر، ایران
پرویز حاجیانی | parviz hajiani
Assistant Professor of Economics, department of economic, business school, Persian Gulf University, Bushehr, Iran
استادیار گروه اقتصاد، دانشکده کسب و کار و اقتصاد، دانشگاه خلیج فاس، بوشهر، ایران
نشانی اینترنتی
http://ecor.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-60574-3&slc_lang=fa&sid=18
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات