این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۱-۱۲

عنوان فارسی تأثیر مصرف مکمل آلفا-لیپوئیک اسید بر اینترلوکین-۶، hs-CRP، فشار خون، شاخص‌های تن‌سنجی و دریافت غذایی در مردان مبتلا به ضایعه نخاعی مزمن
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: آلفا-لیپوئیک اسید، کوفاکتور کمپلکس‌های چند آنزیمی و ماده‌ای با خاصیت آنتی‌اکسیدانی، سرکوب‌گر اشتها و افزایش دهنده سوخت و ساز انرژی می‌باشد. از جمله عوارض مزمن ابتلا به ضایعه نخاعی افزایش وزن، تغییر در ترکیب بدن و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن می‌باشد. هدف مطالعه حاضر بررسی تأثیر مکمل‌یاری با آلفا-لیپوئیک اسید بر شاخص‌های تن‌سنجی، فشار خون و دریافت غذایی در مردان مبتلا به ضایعه نخاعی مزمن است. مواد و روشها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی، دوسوکور و کنترل شده با دارونما می‌باشد. 58 مرد مبتلا به ضایعه نخاعی مزمن به دو گروه دریافت کننده 600 میلی‌گرم آلفا لیپوئیک اسید (28 نفر) و دارونما (30 نفر) تقسیم شدند. طول مدت مداخله 12 هفته بود. اینترلوکین-6، hs-CRP ، وزن، قد، محیط دور کمر، دریافت غذایی و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک شرکت کنندگان در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه‌گیری شد. آنالیز داده‌های دریافت غذایی با نرم افزار Nutrition IV و تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها با نرم افزار آماری SPSS16 انجام گردید. یافتهها: در پایان مطالعه تغییرات معنی‌دار در سطوح اینترلوکین-6، hs-CRP بین دو گروه و در داخل گروه مداخله مشاهده نشد اما تغییرات معنی‌دار در میانگین فشارخون سیستولیک و دیاستولیک بین دو گروه و در داخل گروه مداخله، وزن، شاخص توده بدن (BMI) ، محیط دور کمر بین میانگین تغییرات دو گروه و در داخل گروه مداخله، دریافت انرژی، کربوهیدرات، پروتئین و چربی بین دو گروه و در داخل گروه مداخله مشاهده شد. تغییرات معنی‌دار در دریافت ریزمغذی‌ها (ویتامین‌های E، C، A، بتاکاروتن، سلنیم و روی) بین دو گروه و در داخل گروه مداخله مشاهده نگردید. نتیجه گیری: مکمل‌یاری با آلفا-لیپوئیک اسید باعث کاهش شاخص‌های تن‌سنجی، فشار خون، دریافت انرژی و درشت مغذی‌ها در مردان مبتلا به ضایعه نخاعی مزمن می‌شود. واژگان کلیدی: آلفا-لیپوئیک اسید، ضایعه نخاعی، التهاب، شاخص تن‌سنجی، فشار خون، دریافت غذایی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of alpha-lipoic acid supplementation on anthropometric indices, hypertension, and food intake in male patients with chronic spinal cord injury
چکیده انگلیسی مقاله Background and objective: Alpha-lipoic acid, a cofactor in enzyme complexes and substances with antioxidant properties, suppresses appetite and increases metabolic energy. Weight gain, changes in body composition, and the risk of chronic diseases are chronic complications of spinal cord injury. The present study investigated the effect of supplementation with alpha-lipoic acid on anthropometric parameters, blood pressure, and dietary intake in men with chronic spinal cord injuries. Materials and methods: This study was a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial on 58 men with chronic spinal cord injuries divided into two groups: one group received 600 mg of supplemental alpha-lipoic acid (n = 28) and one received a placebo (n = 30). The duration of intervention was 12 wk. At the beginning and the end of the study, IL-6, hs-CRP, weight, height, waist circumference, and food intakes were measured. Dietary intakes and statistical analysis were done using N4 and SPSS16 software, respectively. Results: No significant differences were observed in IL-6 and hs-CRP levels between the two groups or in the intervention group. Significant differences were observed in mean systolic and diastolic blood pressure between the two groups and in the intervention group. There were significant differences between the means of the groups and in the intervention group for weight, BMI, waist circumference, energy, carbohydrate, protein and fat intakes between the two groups and in the intervention group. No significant differences were observed for micronutrient intake (vitamins E, C, A, beta-carotene, selenium and zinc). Conclusion: Alpha-lipoic supplementation decreased anthropometric indices, blood pressure, energy, and micronutrient intake in male patients with chronic spinal cord injuries. Keywords: Alpha-lipoic acid, Spinal cord injury, Inflammation, Anthropometric indices, Blood pressure, Dietary intake.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ویدا محمدی | v mohammadi


شهریار اقتصادی | sh eghtesadi


محمد خلیلی | m khalili


شیما جزایری | sh jazayeri


هوشنگ صابری | h saberi


سحر کشتکار آقابابایی | s keshtkar aghababaee


حدیث صبور | h sabour


محمود رضا گوهری | mr gohari


فیروزه قادری | f ghaderi



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-486&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات