این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۱۳-۲۰
عنوان فارسی
تأثیر اسانس گیاه چویر بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس در طی تولید و نگهداری پنیر سفید ایرانی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: افزایش سطح آگاهی مردم و نگرانی درخصوص عوارض نگهدارندههای شیمیایی، کاربرد مواد نگهدارنده و ضدمیکربی گیاهی را افزایش داده است. تاکنون مطالعهای در خصوص اثرات ضد میکربی اسانس چویر در محصولات لبنی انجام نشده است. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر اسانس گیاه چویر بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس در روند تولید پنیر سفید ایرانی با روش پلهای- مانعی صورت گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه پس از جمعآوری گیاه چویر از کوههای دالاهو کرمانشاه، اقدام به اسانسگیری با استفاده از روش تقطیر با بخار آب و شناسایی اجزای آن به کمک دستگاه گاز کروماتوگراف متصل به طیف نگار جرمی گردید. فعالیت ضد باکتریایی گیاه مذکور در غلظتهای 0075/0%، 015/0% و 03/0% اسانس مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام شد. یافتهها: آنالیز شیمیایی اسانس منجر به شناسایی 60 ترکیب با مجموع 84/96% شد که بیشترین ترکیب تشکیل دهنده آن سیس- اسایمن بود. غلظتهای 015/0% و 03/0% به طور معناداری مانع از رشد باکتری در طی مدت نگهداری گردید (01/0>P) اما در غلظت 0075/0 درصد تأثیر معنیداری مشاهده نشد (01/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس چویر، پنیرسفید، استافیلوکوک اورئوس، اثرضد باکتریایی
عنوان انگلیسی
The effect of Ferulago angulata essential oil on Staphylococcus aureus during the manufacture and preservation of Iranian white cheese
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objective: The use of antimicrobials and herbal preservatives has increased in response to increasing public awareness about the effects of chemical preservatives. No study has been carried out thus far on the antimicrobial effects of Ferulago angulata essential oil in dairy products. This study determined the effect of the essential oil on Staphylococcus aureus growth in the manufacture of Iranian white cheese using hurdle technology. Materials and methods: Ferulago angulata was collected from the Dalahoo mountains in the province of Kermanshah and the components of this essential oil were determined by hydro-dilution and gas chromatography/mass spectrophotometer. The antibacterial effect of Ferulago angulata on S. aureus was evaluated at concentrations of 0.0075%, 0.015%, and 0.03%. The data was analyzed using SPSS software. Results: Chemical analysis of the essential oil identified 60 substances (96.84%) and cis-Ocimene was found to be the most frequent compound. Concentrations of 0.015% and 0.03% affected the growth rate of S. aureus significantly (p < 0.01), but the 0.0075% concentration was not significant (p > 0.01). It was found that the bacteria colony decreased at high retention times. Conclusion: The results showed Ferulago angulata essential oil at high concentrations had a high antibacterial effect and could be used to control S. aureus in dairy products in place of chemical preservatives. Keywords: Ferulago angulate, Essential oil, White cheese, Staphylococcus aureus, Antibacterial effect
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد جواد داردرفشی | mj darderafshi
غلامرضا بهرامی | gh bahrami
احسان صادقی | e sadeghi
معصومه خان احمدی | m khanahmadi
میترا محمدی | m mohammadi
رضا محمدی | r mohammadi
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-487&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات