این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۴۰-۴۹

عنوان فارسی تأثیر مصرف مکمل رزوراترول بر آنزیم‌های کبدی، شاخص التهابی hs-CRP و میزان استئاتوز کبدی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی: کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: رزوراترول یک ترکیب آنتی اکسیدانی می‌باشد که سودمند بودن آن در برخی بیماری‌ها نشان داده شده است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر مکمل رزوراترول بر سطح آنزیم‌های کبدی، فاکتور‌های التهابی و درجه استئاتوز کبدی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی می‌باشد. مواد و روشها: پنجاه بیمار مبتلا به کبد چرب غیر الکلی به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده مکمل رزوراترول و دارونما تقسیم شدند. بیماران روزانه یک عدد کپسول (رزوراترول یا دارونما مصرف می‌کردند). تمامی افراد دو گروه برنامه ی غذایی و توصیه‌های فعالیت بدنی طی مطالعه دریافت کردند. آنزیم‌های کبدی، فاکتورهای التهابی، درجه استئاتوز کبد، میزان فعالیت بدنی و شاخص‌های تن سنجی در شروع و پایان مطالعه اندازه‌گیری شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم افزار SPSS16 و آزمون‌های کولموگروف- اسمیرنوف، تی زوجی، تی مستقل و کای 2 انجام شد. یافتهها: تفاوت معنی داری در متغیر‌های زمینه ای در ابتدای مطالعه بین دو گروه مورد مطالعه مشاهده نشد. در انتهای مطالعه سطح آنزیم کبدی ALT، و فاکتورهای التهابی hs-CRP در گروه مصرف کننده مکمل رزوراترول در مقایسه با دارونما به طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0 >P). درجه استئاتوز کبدی نیز در گروه مداخله نسبت به دارونما کاهش معنی‌داری نشان داد (05/0>P). نتیجه گیری: با توجه به اثرات مثبت مکمل یاری با رزوراترول در بهبود آنزیم‌های کبدی و درجه استئاتوز کبدی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی، می‌توان مصرف آن را به این بیماران توصیه نمود. واژگان کلیدی: کبد چرب غیر الکلی، رزوراترول، فاکتورهای التهابی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کبد چرب غیر الکلی، رزوراترول، فاکتورهای التهابی

عنوان انگلیسی Effects of dietary resveratrol supplementation on liver enzymes, hs-CRP, and hepatic steatosis in patients with nonalcoholic fatty liver disease
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Resveratrol is an antioxidant compound that has been shown to be effective in the management of some diseases. The present study investigated the effects of resveratrol supplementation on serum liver enzymes, inflammatory factors, and the degree of hepatic steatosis in patients with nonalcoholic fatty livers. Materials and Methods: Fifty patients with NAFLD were randomly assigned to groups that received either resveratrol or a placebo. All patients received 1 capsule (resveratrol or placebo) daily. Both groups were advised to follow an energy-balanced diet and to be physically active. Liver enzymes, inflammatory markers, hepatic steatosis, anthropometric measurements and physical activity were assessed at baseline and at the end of the study. The SPSS 16 and Kolmogorov-Smirnov, paired t-test, t-test and chi-2 were used for data analysis. Results: No significant differences were observed for the monitored variables between the two groups at baseline. After treatment, the group consuming dietary resveratrol supplementation showed a statistically significant decrease over the control group for ALT and hs-CRP (p < 0.05). Ultrasonography also showed a significant decrease in the level of steatosis in the resveratrol group over the placebo group (p < 0.05). Conclusion: The positive effects of resveratrol supplementation in improving liver enzyme values and the degree of hepatic steatosis in patients with nonalcoholic fatty liver disease suggest that it can be recommended for such patients. Keywords: NAFLD, Resveratrol, hs-CRP
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله NAFLD, Resveratrol, hs-CRP

نویسندگان مقاله فروزان فقیه زاده | f faghihzadeh


پیمان ادیبی | p adibi


آزیتا حکمت دوست | a hekmatdoost



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-489&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات