این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۵۱-۶۵

عنوان فارسی تهیه و ارزیابی نانوامولسیون خوراکی ویتامین E با روش خود‌به‌خودی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: از نانوامولسیون‌های روغن در آب به طور وسیع به منظور غنی‌سازی ترکیبات فعال زیستی لیپوفیل در نوشیدنی‌ها‌ی خوراکی استفاده می‌شوند. در کشور ما، پژوهش در این زمینه با روش‌های پرانرژی امکان پذیر نیست. به همین دلیل هدف از این پژوهش، تولید نانوامولسیون خوراکی حاوی ویتامین E استات با روش کم‌انرژیِ تولید خودبه خودی بود. مواد و روشها: امکان تشکیل نانوامولسیون در پنج سطحِ نسبت سورفاکتانت به روغن (SOR) 10، 16، 50 و 66 و 83 درصد، در مقدار ثابت آب (7/16% وزنی/وزنی فاز روغن) با دو نوع تویین 20 و 80 بررسی گردید. تأثیر مقدار فاز پیوسته و دما بر تولید، در سطوح 6/28 و 50 درصد وزنی/وزنی فاز روغنی به ترتیب در مورد هر دو نوع سورفاکتانت و توین 80 نیز بررسی شد. آزمون‌های کدورت، پایداری و خواص رئولوژیکی نیز برای تعیین خصوصیات فیزیکوشیمایی انجام گرفتند. یافتهها: سیستم بهینه در = SOR 16%‌-‌ تویین 80 تولید شد و میانگین حجمی قطر قطرات، 78 نانومتر بود. نتایج، نشان دهنده وابستگی شدید تولید با این روش به نوع سورفاکتانت بود. همچنین در SOR% بهینه، تغییر دادن مقدار فاز پیوسته و دما، تأثیری بر قطر قطرات تولیدی نداشت. غلظت بهینه افزودن نانوامولسیون بهینه با در نظر گرفتن حداکثر مقدار مجاز دریافت روزانه بدن خصوصیات جریانی و ظاهری نهایی نوشیدنی خوراکی، 003/0% تعیین شد. تغییری در قطر قطرات نانوامولسیون بهینه در دمای °C‌20 در مدت 30 روز نگهداری، مشاهده نشد. نتیجه گیری: با تنظیم کردن SOR، تغییر دادن مقدار آب و دمای محیط تأثیری بر تولید نداشته و قطر قطرات سیستم‌های تولیدی در این شرایط بهینه، در طول مدت نگهداری 30 روز تغییری از خود نشان نمی‌دهند. واژگان کلیدی: نانوامولسیون، ویتامین E- استات، تولید خودبه خودی، تویین 80 و تویین 20
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Production and Evaluation of Vitamin E based Nanoemulsion by Spontaneous Method
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Oil-in-water nano-emulsions (NEs) are increasingly used as delivery systems to encapsulate lipophilic bioactive components in functional foods. NEs are usually produced using high-energy methods, which can limit production in Iran because of a lack of suitable equipment. The present study investigated the production of NEs using the low energy method of spontaneous emulsification. Materials and Methods: The effect of oil composition was first determined for Tween 80 and Tween 20 by changing the surfactant-to-oil ratio (SOR) from 10% to 83% at fixed increments in the continuous phase (16.7% w/w oil phase). The effect of the length of the continuous phase and temperature on production of NEs was investigated for different amounts of initial water (28.6% and 50% w/w oil phase) for both Tweens the effect of temperature change was only tested for Tween 80. The prepared samples were tested for turbidity, stability, rheological properties, and dilution. Results: Optimum NEs formed at a SOR of 16% for Tween 80. In this method, surfactant type had an appreciable effect on the production of NEs. It was found that SOR had a major effect on production of NEs. There was no effect for the continuous phase or temperature on production and particle size. The NEs were stable (no change in size) at ambient temperatures (20°C) for one month. A concentration of about 0.003% NE was determined to be the optimal addition for beverages without changing their optical and rheological properties. Conclusions: In the optimum formulation (OF), changes in temperature and oil phase did not affect the production of NEs and the OF was stable for 30 d. Keywords: Nano-emulsion, Vitamin E acetate, Spontaneous emulsification, Tween 80, Tween 20
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نوشین نیک نیا | n niknia


بابک قنبرزاده | b ghanbarzadeh


حامد همیشه کار | h hamishekar


رضا رضایی مکرم | r rezayi mokarram


امیر محمد مرتضویان | am mortazaviyan



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-490&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات