این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۶۷-۸۱

عنوان فارسی اثر مصرف توت سیاه (شاه توت) بر غلظت سرمی لیپوپروتئین ها، آپولیپو پروتئین‌های A۱ وB ، مارکر التهابی hs – CRP و فشار خون در افراد با اختلالات لیپیدی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: امروزه بیماری‌های قلبی و عروقی از عمده‌ترین علل مرگ و میر در اکثر جوامع محسوب می‌شوند.‌ دیس لیپیدمی از فاکتورهای خطر قابل اصلاح این بیماری‌ها است و شواهد نشان می‌دهند که اضافه کردن ترکیبات فعال خوراکی به طور مثبتی بر روی فاکتور‌های خطر سلامت قلبی اثر دارند. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر مصرف شاه توت بر غلظت سرمی لیپو پروتئین‌ها، Apo A1 وApo B ، hs – CRP و فشار خون در افراد با اختلالات لیپیدی انجام شد. مواد و روشها: در یک کارآزمایی بالینی تصادفی، 72 فرد با اختلالات لیپیدی از بین افراد مراجعه کننده به درمانگاه‌های تامین اجتماعی و بوعلی سینای شهر قزوین وارد مطالعه و سپس به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. افراد در گروه مداخله، روزانه 300 گرم شاه توت، به صورت عصاره پالپ دار، به مدت 8 هفته مصرف کردند و گروه کنترل رژیم معمول خود را بدون مصرف توت‌ها ادامه دادند. در ابتدا و انتهای مداخله از هر دو گروه نمونه خون ناشتا گرفته شد و غلظت سرمی لیپو پروتئین‌ها، Apo A1،Apo B وhs – CRP در سرم اندازه‌گیری شد. فشارخون افراد نیز قبل و بعد از مداخله با فشارسنج جیوه‌ای اندازه‌گیری شد. یافتهها: پس از مداخله و در گروه دریافت کننده شاه توت، سطوح Apo A1 و HDL نسبت به ابتدای مطالعه، به طور معنی‌داری افزایش و سطوح Apo B و hs-CRP به طور معنی‌داری درگروه مداخله نسبت به ابتدای مطالعه کاهش یافته است. میانگین تغییرات HDL، ApoA1 و نسبت ApoB/ApoA1 بین دو گروه تفاوت معنی‌دار داشته است. تفاوت معنی‌داری بین میانگین غلظت انتهایی hs-CRP بین دو گروه مشاهده شد. همچنین فشار خون سیستولیک نیز در گروه مداخله کاهش معنی‌داری را نسبت به ابتدای مطالعه پس از مصرف شاه توت نشان داد در حالی که مقادیر انتهایی بین دو گروه تفاوت معنی‌دار نداشته است. اما در مورد دیگر شاخص‌های لیپیدی و همچنین فشارخون دیاستولیک تغییر معنی‌داری در گروه مداخله نسبت به ابتدای مطالعه و بین دو گروه در انتهای مطالعه مشاهده نشد. نتیجه گیری: مصرف شاه توت در افراد با اختلالات لیپیدی می‌تواند بر فاکتورهای خطر سلامت قلبی از جمله آپولیپوپروتئین ها، فشارخون و نشانگرهای التهابی اثر بگذارد. واژگان کلیدی: شاه توت، لیپوپروتئین ها، آپولیپوپروتئین، hs-CRP، فشار خون
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شاه توت، لیپوپروتئین ها، آپولیپوپروتئین، hs-CRP، فشار خون

عنوان انگلیسی Effect of black mulberry (Morus nigra L.) consumption on serum concentrations of lipoproteins, Apo-A1, Apo-B and hs-CRP and blood pressure in dyslipidemic patients
چکیده انگلیسی مقاله Background and objective: Cardiovascular disease is a leading cause of death in most countries. Dyslipidemia is a modifiable risk factor for this disease evidence suggests that adding bioactive compounds to the diet can positively affect heart health risk factors. The present study investigated the effect of black mulberry (Persian mulberry) consumption on serum concentration of lipoproteins, Apo-A1, Apo-B, hs-CRP, and blood pressure in dyslipidemic patients. Materials and methods: This randomized clinical trial randomly divided 72 patients with lipid disorders that were referred to the Social Security and Bu-Ali Sina clinics in the city of Qazvin into two groups. Individuals in the intervention group consumed 300 g black mulberry juice with pulp daily for 8 wk and the control group continued their usual diet without consuming the juice. At the beginning and end of intervention, fasting blood samples were taken from both groups and serum concentrations of lipoprotein, Apo-A1 and Apo-B, hs-CRP were measured. Blood pressure was measured before and after the study using a mercury manometer. Results: After intervention, Apo-A1 and HDL levels increased significantly and Apo B and hs-CRP levels decreased significantly over the baseline of the intervention group. The means of changes in Apo-A1 and HDL and the ratio of Apo-B/Apo-A1 were significant between the two groups. There was a significant difference between the mean values of hs-CRP of the two groups at the end of the study. Systolic blood pressure decreased significantly from baseline to the end of the study in the intervention group, but there was no significant difference between the mean systolic blood pressure of the two groups at the end of the study. There was no significant effect for other lipid parameters or diastolic blood pressure in the intervention group or between the two groups. Conclusion: Black mulberry consumption by patients with lipid disorders can affect heart health risk factors such as apolipoprotein concentration, blood pressure, and inflammatory markers. Keywords: Black mulberry, Lipoproteins, Apolipoproteins, hs-CRP, Blood pressure
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سحر کشتکار آقابابایی | s keshtkar aghababaee


محمد رضا وفا | mr vafa


فرزاد شیدفر | f shidfar


محمود رضا گوهری | mr gohari


داوود کاتبی | d katebi


ویدا محمدی | v mohammadi



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-494&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات