این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۸۳-۹۲

عنوان فارسی اثر ضد میکروبی نانوذرات نقره تولید شده به روش احیای شیمیایی بر استافیلوکوکوس-اورئوس و اشرشیاکلی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: در پی ایجاد مقاومت میکروبی در برابر عوامل ضدمیکربی شیمیایی، اخیراً اثرات نانوذرات‌ نقره و فعالیت ضدمیکروبی آن‌ها مورد توجه ویژه محققان قرار گرفته است. در این تحقیق اثر ضدمیکروبی نانوذرات‌نقره تولید شده به روش احیای شیمیایی در زمان‌ها و غلظت‌های مختلف بر دو باکتری استافیلوکوکوس ‌اورئوس و اشرشیا کلی بررسی شد. مواد و روشها: نانوذرات ‌نقره به روش احیای شیمیایی تولید شدند. محیط‌های کشت مانیتول سالت آگار و ائوزین ‌متیلن‌بلو به‌ترتیب به-عنوان محیط کشت‌های اختصاصی استافیلوکوکوس ‌اورئوس و اشرشیا کلی و محیط مولر‌هینتون‌آگار به عنوان محیط کشت برای بررسی خواص ضد‌میکروبی استفاده شد. برای بررسی اثر ضدمیکروبی از طرح آزمایشی عاملی کامل استفاده و تیمارها در قالب کاملا تصادفی با 6 تکرار و در سطح معنی داری 05/0 انجام شدند. متغیر کیفی دو سطحی نوع باکتری‌ انتخاب شد و دو فاکتور کمی دیگر زمان تماس نانوذرات‌نقره با باکتری‌ها (1، 12، 24 و 48 ساعت) و غلظت نانوذرات (5، 10، 25 و ppm 50) لحاظ شد. یافتهها: نتایج نشان داد که هر سه متغیر مورد مطالعه تأثیر معنی‌دار بر مهار رشد میکربی داشتند، اما متغیرهای نوع باکتری و غلظت نانوذره در مقایسه با زمان تماس تاثیر بیشتری نشان دادند. اشرشیا کلی در مقایسه با استافیلوکوکوس اورئوس در غلظت کم مقاومت بیشتری نسبت به حضور نانوذره نشان داد. غلظت 5 و ppm10 از نانوذرات ‌نقره کمترین غلظت بازدارندگی نانوذرات نقره برای هر دو باکتری استافیلوکوکوس‌اورئوس و اشرشیاکلی است. همچنین کمترین غلظت برای کشتن باکتری‌های مورد مطالعه حدود ppm 50 به دست آمد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد متغیرهای مورد بررسی یعنی نوع باکتری، زمان تماس و غلظت نانوذرات ‌نقره عوامل مؤثر بر بروز خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات نقره است. باکتری اشرشیا کلی نسبت به استافیلوکوکوس اورئوس در مقابل نانوذرات نقره سنتز شده به روش احیای الکتروشیمیایی مقاومت بیشتری نشان داد. واژگان کلیدی: نانوذرات‌نقره، استافیلوکوکوس ‌اورئوس، اشرشیا کلی، اثر ضدمیکروبی، احیا شیمیایی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Antimicrobial effect of silver nanoparticles produced by chemical reduction on Staphylococcus aureus and Escheirchia coli
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Due to development of microbial resistance against chemical antimicrobial agents, recently, special attention has been paid to effects of silver nanoparticles and its the antimicrobial impact. In this study the antibacterial effects of different concentrations of silver nanoparticles on Staphylococcus aureus and Escherichia coli was investigated. Materials and Methods: Silver nanoparticles were produced by chemical reduction. Manitol salt agar media and eosin methylene blue media were used as specific media for S. aureus and E. coli, respectively, and Mueller-Hinton media was used to examine the antimicrobial properties of the cultures. Trials were conducted in a completely randomized full factorial design with 6 replications (P < 0.05). One qualitative factor was kind of bacteriumin and two other quantititative factors were duration of microbial contact with nanosilver (1, 12, 24, 48 h) and concentration of nanoparticles (5, 10, 25, 50 ppm). Results: The results showed that all three factors have significant impacts on microbial growth, but kind of bacterium and nanoparticle concentration showed more significantinfluence in comparison to contact time. In low concentration of nanosilver, E. coli showed more resistant to presence of nanparticle incomparison to S. aureus. The minimum inhibitory concentration of silver nanoparticles for S. aureus and E. coli was 5 and 10 ppm. A concentration of 50 ppm of silver nanoparticles completely eliminated both bacteria. Conclusion: The results suggest that effective factors on antimicrobial activities of silver nanoparticles are the type of bacteria, exposure time to silver nanoparticles, and concentration of nanoparticles. E. coli were significantly more resistant to silver nanoparticles in comparison to S. aureus. Keywords: Silver nanoparticles, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Antimicrobial activity
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهداد اسدی اسدآبادی | m asadi


کیانوش خسروی دارانی | k khosravi darani


علی مرتضوی | a mortazavi


نسرین حاج سید جوادی | n hajseyed javadi


ابراهیم آزادنیا | e azadnia


آیت الله کیانی هرچگانی | a kiani harchegani


نگین احمدی | n ahmadi



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-492&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات