این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
ژنتیک نوین
، جلد ۱۶، شماره ۳، صفحات ۲۷۱-۲۷۹
عنوان فارسی
تعیین فعالیت آمیلازی قارچ های گرمادوست جداسازی شده از خاک بکر و کمپوست در استان کرمانشاه
چکیده فارسی مقاله
قارچهای گرمادوست آنزیمهای مختلفی تولید میکنند که علاوه بر فعالیت بیوکاتالیستی در پروسه های بیولوژیکی در بسیاری از صنایع از جمله صنایع غذایی، کاغذ، مواد شوینده، مواد دارویی، حذف ضایعات سمی و حفاری نفت بهطور گسترده استفاده میشوند. استحصال آنزیمها و به ویژه آمیلاز از قارچهای گرمادوست کمک شایانی به صنعت و اقتصاد جهانی کرده است به طوری که یکی از شاخصهای رونق اقتصادی در کشورهای پیشرفته بهرهمندی از این آنزیم است. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی قارچهای گرمادوست از خاک، کمپوست ضایعات شهری و کمپوست قارچ خوراکی و بررسی توانایی تولید آنزیم آمیلاز در جدایهها میباشد. جداسازی به روش سری رقت روی محیط کشت عصاره سیبزمینی-دکستروز-آگار در دمای 45 و 50 درجه سلسیوس انجام شد. شناسایی مولکولی جدایهها با تکثیر ناحیه ITS rDNA (ITS1–5.8S–ITS2) با استفاده از آغازگرهای عمومی ITS1 و ITS4 طی واکنش زنجیرهای پلیمراز انجام شد. فعالیت آمیلازی جدایهها در محیط کشت آگاردار حاوی نشاسته بررسی گردید که با توجه به هاله روشن ایجاد شده در اطراف پرگنهها پس از 48 ساعت در دمای 37 درجه سلسیوس اکثر جدایهها قادر به تجزیه و فعالیت آنزیمی بودند. بیشترین هاله روشن و فعالیت آمیلازی مربوط به یک گونه از Thermomyces sp. و به دنبال آن گونههای Malbranchea cinnamomea، Thermomyces dopuntii ، Thermomyces lanuginosus، Absidia sp.، Aspergillus nidulance، Aspergillus fumigatus، Aspergillus niger و Aspergillus terreus بترتیب دارای بیشترین فعالیت آمیلازی بودند. دو گونه Thielavia arenaria و Melanocarpus albomyces هیچگونه فعالیتی مبنی بر توانایی تولید آنزیم آمیلاز از خود نشان ندادند. این اولین بررسی جامع در خصوص قارچهای گرمادوست دارای توانایی تولید آنزیم آمیلاز در ایران است. تمام جدایههای مطالعه حاضر جهت نگهداری به موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور ارسال شدند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شناسایی مولکولی، Thermomyces، Malbranchea، Aspergillus
عنوان انگلیسی
Determination of amylase activity of thermophilic fungi isolated from soil and compost in Kermanshah Province
چکیده انگلیسی مقاله
Thermophilic fungi produce a variety of enzymes that in addition to biocatalytic activity, are widely used in biological processes in many industries, including food, paper, detergents, pharmaceuticals, toxic waste removal, and oil drilling. Extraction of enzymes, especially amylase, from thermophilic fungi has greatly contributed to industry and the global economy, so that one of the indicators of economic prosperity in developed countries. The aim of this study was to isolate and identify thermophilic fungi from soil, municipal waste compost and mushroom compost and to investigate the ability of amylase production of isolates. Isolation was performed by serial dilution method on potato-dextrose-agar extract at 45 and 50 °C. Molecular identification of isolates was performed by amplification of the ITS rDNA region (ITS1–5.8S – ITS2) using the general primers ITS1 and ITS4 during the polymerase chain reaction. The amylase activity of the isolates was studied in agar-bearing culture medium containing starch. Due to the bright halo created around the colonies after 48 hours at 37 °C, most of the isolates were able to decompose and enzymatic activity. The highest bright halo and amylase activity belong to a species of Thermomyces sp. and followed by Malbranchea cinnamomea, Thermomyces dopuntii, Thermomyces lanuginosus, Absidia sp., Aspergillus nidulance, Aspergillus fumigatus, Aspergillus niger, and Aspergillus terreus had the highest amylase activity, respectively. Thielavia arenaria and Melanocarpus albomyces showed no activity of producing amylase. This is the first comprehensive study on thermophilic fungi with ability of producing amylase in Iran. All isolates of the present study were deposited to the Iranian Plant Protection Research Institute.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Molecular identification, Thermomyces, Malbranchea, Aspergillus
نویسندگان مقاله
زهرا یوسفوند | Zahra Yousofvand
دانشگاه رازی کرمانشاه
صمد جمالی | samad jamali
دانشگاه رازی کرمانشاه
هادی خاطری | Hadi Khateri
دانشگاه رازی کرمانشاه
نشانی اینترنتی
http://mg.genetics.ir/browse.php?a_code=A-10-290-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
ژنتیک جانوری
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات