این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ژنتیک نوین، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۱۶۱-۱۷۰

عنوان فارسی بررسی بیان ژن های Chalcone Synthase و ABA-۸′ Hydroxylase مرتبط با زودرسی در انگور یاقوتی سیستان
چکیده فارسی مقاله انگور یاقوتی سیستان، زودرس­ترین انگور در ایران می­باشد و هر ساله محصول آن در اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد برداشت می­شود. زودرس بودن انگور یاقوتی یک صفت مطلوب است. چرا که محصول، پیش از آغاز بادهای گرم و خشک 120 روزه سیستان و گرمای شدید تابستان برداشت می­شود. در این تحقیق الگوی بیانی ژن­های  Chalcone Synthase و  ABA-8′ Hydroxylase به عنوان فاکتورهای رونویسی دخیل در فرآیند زودرسیدن انگور یاقوتی سیستان، با استفاده از نمونه­های برگی ارقام زودرس (یاقوتی قرمز و یاقوتی سفید) و ارقام دیررس (فخری و چشم­گاوی) و رقم شاهد میان­رس سنگی در دو مرحله نموی خوشه انگور پر شدن حبه­ها و رسیدگی حبه­ها) با استفاده از روش واکنش زنجیره­ای پلیمراز در زمان واقعی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج بدست آمده از تغییرات بیانی ژن­های مورد مطالعه، برای هر دو ژن الگوی بیانی معنی­داری را در ارقام زودرس نسبت به ارقام دیررس در مراحل نموی خوشه انگور نشان دادند. نتایج نشان دادند که ژن Hydroxylase ABA-8′  یک عامل رونویسی دخیل در زودرسیدن انگور یاقوتی سیستان می­باشد و ژن   Chalcone Synthase نقش مؤثر در فرآیند رسیدگی و تغییر رنگ حبه­ها ایفا می­نماید.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کالکون سنتاز، اسید آبسیزیک &apos،8-هیدروکسیلاز، انگور، زود‌رسی، عوامل رونویسی، واکنش زنجیره‌ای پلیمراز در زمان واقعی

عنوان انگلیسی Studying of Gene Expression Chalcone Synthase and ABA-8′ Hydroxylase Related to Early ripening In Yaghooti Grape of Sistan
چکیده انگلیسی مقاله The Yaghoot grape of Sistan is the earliest grape cultivar in Iran and its product is harvested at the end of May. The early ripening in grape is a desirable trait, because the product will be harvested before starting the warm and dry 120-day winds so it can escape the Sistan heat season. In this study, the expression pattern of two genes, Chalcone Synthase and ABA-8′ Hydroxylase, as transcription factors involved in the early ripening process of Yaghooti grape cultivar were investigated during different developmental stages. The leaf samples related to early ripening cultivars Red and White Yaghooti and late cultivars Fakhri and Cheshm-e-gavi and Sangi intermediate cultivar  as control treatment were studied during two development stages of grape clusters (filling and ripening the berries) using Real-time PCR method. The results of the expression changes of the studied genes showed a meaningful expression pattern in early cultivars compared by late cultivars during differnet developmental stages in grape clusters. The findings indicated that the ABA-8′ Hydroxylase gene was a transcription factor involved in the early ripening of the Sistan Yaghooti grape cultivar, and the Chalcone Synthase gene are playing an important role in ripening and changing the color of the berries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Chalcone Synthase, ABA-8′ Hydroxylase, Early ripening, Real Time PCR, Transcription Factor, vitis vinifera

نویسندگان مقاله حمیدرضا جهانتیغ | Hamidreza Jahantigh
دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران

عباسعلی امام‌جمعه | Abbasali Emamjomeh
دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران

محمود سلوکی | Mahmood Solouki
دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران

فروزان حیدری | Forouzan Heidari
دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران


نشانی اینترنتی http://mg.genetics.ir/browse.php?a_code=A-10-37-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده ژنتیک گیاهی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات