این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۱۴۵-۱۵۴

عنوان فارسی تعیین میزان پاتولین آب سیب‌ با تکنیک ریزاستخراج مایع-مایع پخشی به همراه دستگاه کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا و بهینه‌سازی به کمک روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: پاتولین در سال 1970 توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان به عنوان یک "ماده‌ی سرطان‌زای احتمالی برای انسان" طبقه‌بندی شد. براساس گزارشات کمیته‌ی مشترک متخصصان FAO/WHO (JECFA) بیشترین مقدار مجاز مصرف پاتولین در آب سیب 4/0 میکروگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز اعلام شده است. در این مطالعه کارایی روش جهت تعیین میزان پاتولین در چند نمونه از آب سیب‌های موجود در مناطق مختلف شهر اراک بررسی شد. مواد و روشها: بهینه‌سازی متغیرهای مؤثر در استخراج پاتولین به کمک شیوه‌ی سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی انجام پذیرفت که شامل 30 آزمایش طراحی شده برای 4 متغیر در 5 سطح بود. به منظور معتبر‌سازی روش پیشنهادی ارقام شایستگی روش محاسبه گردید. مقدار پاتولین موجود در چند نمونه از آب سیب‌های تهیه شده از سوپرمارکت‌های مختلف شهر اراک با استفاده از روشIL-DLLME-HPLC تعیین گردید. یافتهها: مقدار بهینه‌ی متغیرهای مؤثر بر کارایی روش پیشنهادی تعیین شد. ارقام شایستگی روش پیشنهادی از جمله حد تشخیص 15/0 نانوگرم بر گرم و انحراف استاندارد نسبی 5/7 درصد، قابل مقایسه و یا در مواردی بهتر از روش‌های دیگر می‌باشند. کارایی روش پیشنهادی در نمونه‌های حقیقی به خوبی اثبات گردید. نتیجه گیری: نتایج به دست آمده به خوبی ثابت کرد که تکنیک IL-DLLME-HPLC توانایی بسیار بالایی جهت تعیین مقادیر بسیار کم پاتولین در نمونه‌های آب سیب را دارا می‌باشد. واژگان کلیدی: پاتولین، آب سیب، ریزاستخراج مایع-مایع پخشی، کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا، رویه سطح پاسخ
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Determination of patulin in apple juice samples using dispersive liquid-liquid microextraction followed by high performance liquid chromatography and method optimization using response surface methodology
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Patulin was classified as a possible human carcinogen by the International Agency for Research on Cancer in 1970. Owing to its toxicity, the Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives has established a provisional maximum tolerable daily intake for patulin in apple juice of 0.4 µg kg−1 body weight per day. The present study examined efficient methods for the determination of the amount of patulin in different brands of apple juice purchased in different districts of the city of Arak. Materials and Methods: Optimization of effective parameters for extraction of patulin was carried out using response surface methodology based on a central composite design that included 30 treatments at 5 levels for 4 factors with 6 replicates for the center point. The proposed method was validated using figures of merit. The amount of patulin was determined by the proposed IL-DLLME-HPLC method in apple juice samples available at different supermarkets in Arak. Results: Optimum amounts for effective parameters were determined using the proposed method. The figures of merit for the proposed method were comparable to or better than other methods. The performance of the proposed method was well-demonstrated by analysis of real samples. Conclusion: The results of the present study demonstrated that IL-DLLME-HPLC is a powerful method for monitoring the presence of patulin, even at very low concentrations, in apple juice samples. Keywords: Patulin, Apple juice, Dispersive liquid-liquid microextraction, HPLC, Response surface methodology
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مصطفی دلاور | m delavar


مرضیه کمانکش | m kamankesh


رویا توکلی | r tavakoli


عاطفه نوابی | a navabi


عبدالرضا محمدی | a mohammadi



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-499&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات