این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۱۵۵-۱۶۲
عنوان فارسی
اثر اسیدهای چرب امگا۳ بر استرس اکسیداتیو درنارسایی حاد کلیه ناشی از ایسکمی- رپرفیوژن
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: ایسکمی رپرفیوژن یعنی باز گرداندن مجدد جریان خون به بافتی که دچار ایسکمی یا کمبود اکسیژن شده است و ممکن است به بروز نارسایی حاد کلیوی منتهی شود. این مطالعه با هدف بررسی اثر درمان با اسیدهای چرب امگا3 بر آسیب ناشی از ایسکمی رپرفیوژن کلیه رت انجام گرفت. مواد و روشها: نفروکتومی کلیه راست بر روی 81 رت نرویستار با وزن gr300- 255 انجام شد و به مدت 21 روز جهت بر طرف شدن استرس ناشی از عمل نگهداری شدند . قبل از ایسکمی رپرفیوژن (6، 24، و 48 ساعت رپرفیوژن ) رتها به مدت 14 روز اسید چرب امگا3 (دوکوزاهگزانوئیک اسید، ایکوزاپنتانوئیک اسید) mg/kg/d200یا آب مقطر دریافت کردند. فعالیت آنزیم آنتیاکسیدانی کاتالاز (CAT)، آنزیم آنتی اکسیدان سوپراکسی دسموتاز (SOD)، نیتروژن اوره خون (BUN)، کراتینین سرم (SCr)، کلیرانس کراتینین (CCr)، کسر تصفیه سدیم (FENa) و هیستولوژی کلیه مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: در گروه ایسکمی رپرفیوژن،SCr ،BUN ، FENa، افزایش (01/0p<) و فعالیت CAT و SOD کاهش معنیدار یافت (05/0p<). در گروه دریافت کننده اسید چرب امگا3 شاخصهای SCr، BUN، FENaکاهش، کلیرانس کراتینین و فعالیت CAT و SOD در مقایسه با گروه IR، افزایش معنیدار یافت (05/0p<). یافتهها نشان دادند که ایسکمی رپرفیوژن سبب آسیب بافتی بیشتر در مدت 6 ساعت رپرفیوژن (05/0p<)، آسیب بافتی خفیفتر در مدت 24 تا 48 ساعت رپرفیوژن گشت (01/0p<) و در گروه امگا3 مقایسه با گروه IR آسیب بافتی به طور معنیداری کاهش پیدا کرد (05/0p<). نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که دو هفته مصرف امگا3 قبل از ایسکمی عملکرد کلیوی را با کاهش SCr، BUN، FENa و افزایش کلیرانس کراتینین بهبود داده و سبب کاهش استرس اکسیداتیو گردید. واژگان کلیدی: اسیدهای چرب امگا 3 (دوکوزا هگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید)، ایسکمی رپرفیوژن، استرس اکسیداتیو، نارسایی حاد کلیه
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of omega 3 fatty acids on oxidative stress in acute renal failure induced by ischemia reperfusion
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Ischemia reperfusion (IR) occurs when the blood supply returns to the tissue after a period of ischemia, or lack of oxygen it is a common cause of acute renal failure. The present study evaluated the effect of pretreatment with omega 3 fatty acids on ischemia reperfusion injury. Materials and Methods: Right nephrectomy was performed on 81 male Wistar rats (255-300 g). The rats received either omega 3 fatty acids (DHA+EPA 200 mg/kg/d) or distilled water orally for 14 d prior to ischemia reperfusion (6, 24, 48 h reperfusion). Serum creatinine (SCr), BUN, creatinine clearance (CCr), and fractional excretion of sodium (FENa) were measured. Superoxide dismutase (SOD) and catalase (CAT) activities and renal histological injury were also determined. Results: SCr, BUN and FENa increased after 6-48 h of reperfusion (p < 0.01). CAT and SOD activity decreased (p < 0.05) in the IR group. DHA+EPA decreased SCr, BUN and FENa, (p < 0.05 vs. IR) and increased CCr, CAT, and SOD activity (p < 0.05 vs. IR) for 6-48 h after ischemia. IR induced mild (6 h, p < 0.05) to severe (24-48 h, p < 0.01) tissue damage. The tissue damage decreased significantly for the DHA+EPA group over the IR group (p < 0.05 vs. IR 24-48 h). Conclusion: The results suggest that pre-ischemic exposure to DHA+EPA ameliorates oxidative stress and could improve kidney function by decreasing SCr, BUN, and FENa, and increasing CCr . Keywords: Omega 3 fatty acids (DHA+EPA), Ischemia reperfusion, Oxidative stress, Acute renal failure
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سید جواد حاجی میراسماعیل | j hajimiresmaiel
سید حسین داودی | h davoodi
نسیم نمازی | n namazi
غلامعلی جاودان | gh javedan
حمید رضا پازکی طرودی | hr pazoki toroudi
مرجان عجمی | m ajami
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-509&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات