این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۱۸۹-۱۹۸
عنوان فارسی
اندازه گیری فولیک اسید در مواد غذایی با استفاده از زیست حسگری بر پایه اسیدهای نوکلئیک دورشته ای
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: فولات یکی از مهمترین ویتامینهایی است که نقش مهمی در سوختوساز بدن انسان ایفا میکنند. تاکنون روشهایی مانند کروماتوگرافی، طیفبینی و روشهای میکروبی برای تشخیص فولیک اسید گزارش شدهاند، که اغلب این روشها به علت نیاز به روشهای استخراج و خالص سازی مقدماتی هزینهبر و زمانبر بوده و یا تحت تأثیر مزاحمت عوامل مداخلهگر قرار میگیرند. روشهای الکتروشیمیایی، روشهای ساده و ارزانی هستند که به مقادیر بسیار کمی نمونه برای تجزیه نیاز دارند. زیست حسگرها دارای انتخابگری بالاتری نسبت به سایر حسگرها هستند. مواد و روشها: در این مطالعه برای اندازهگیری سریع فولیک اسید از الکترود مغز مداد اصلاح شده با داکسی ریبونوکلئیکاسید بهدست آمده از اسپرم ماهی سالمون استفاده گردید. ابتداpH محلول، غلظت داکسی ریبونوکلئیک اسید، زمان و پتانسیل تثبیت در سه سطح با استفاده از روش RSM بهینهسازی شد. در مرحله دوم، اتصال فولیک اسید با داکسی ریبونوکلئیک اسید تثبیت شده روی الکترود مغز مداد با دنبال کردن پیام جریان باز آلی آدنین، بررسی گردید. در نهایت این حسگر برای اندازهگیری فولیک اسید در نمونههای واقعی مانند قرص فولیک اسید، آرد گندم و اسفناج مورد استفاده قرار گرفت. یافتهها: شرایط بهینه شامل pH معادل 8/4 ، غلظت داکسی ریبونوکلئیک اسید 24 میکروگرم بر میلیلیتر، پتانسیل تثبیت 7/0ولت و زمان اعمال پتانسیل معادل 304 ثانیه بهدست آمد که با استفاده از این متغیرها، پیام جریان 04/3 میکروآمپر ایجاد شد. با استـفاده از این زیستحسگر، غلظت اسیدفولیک در دامنه 1 تا 10 میکرومول دارای رابطه خطی با پیام جریان بود و حدتشخیص 8-10*06/1 بهدست آمد. نتیجه گیری: استفاده از زیستحسگر بر پایه DNA دارای حساسیت، دقت و سرعت بالایی در اندازهگیری غلظت فولیک اسید در مواد مورد بررسی بود. واژگان کلیدی: فولیک اسید، الکتروشیمیایی، زیستحسگر، داکسی ریبونوکلئیکاسید، انتخابگری
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Determining folic acid content of food using a double strand nucleic acid biosensor
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Folate is essential to cell division and growth. Folic acid is commonly measured using HPLC-MS, spectroscopy, ELISA, and microbial methods that are cost-intensive and time-consuming because they require long extraction and purification times. It is known that electrochemical methods are simple and inexpensive and that analytical techniques require a small sample size. Biosensors also have higher selectivity than other sensors. Materials and Methods: The present study proposes an electrochemical DNA biosensor as a screening device for rapid analysis of folic acid using a pencil graphite electrode modified with salmon sperm ds-DNA. Solution pH, DNA concentration, time of DNA deposition, and potential deposition were optimized using RSM. The binding of folic acid to DNA immobilized on a pencil graphite electrode was then measured using variations in the electrochemical signal of adenine. This biosensor was successfully used to measure folic acid in real samples, such as flour and spinach. Results: The optimum values for the reaction were pH of 4.8, DNA concentration of 24 μg mL−1, deposition time of 304 s, and deposition potential of 0.60 V, which produced an adenine signal of 3.04 μA. The folic acid concentration showed a linear correlation with the adenine signal current at 0.1–10.0 μM L−1 with a detection limit of 1.06×10−8 μM L−1. Conclusions: The results showed that the DNA-based biosensor showed high sensitivity, selectivity, and speed of folic acid determination. Keywords: Folic acid, Electrochemical, Biosensor, DNA, Selectivity
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Folic acid, Electrochemical, Biosensor, DNA, Selectivity
نویسندگان مقاله
لیلا میرمقتدایی | l mirmoghtadaie
نوشین میرزا نصیری | n mirza nasiri
مهدی کدیور | m kadivar
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-502&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات