این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۱۹۹-۲۰۹
عنوان فارسی
اثر مکملهای چند سوشه پروبیوتیک بر روی پروفایل متابولیکی، hs-CRP و استرس اکسیداتیو روی در بیماران دیابتی نوع۲
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: تاکنون هیچ گزارش قابل دسترسی که نشانگر اثرات مصرف روزانه مکمل سوشهای مختلف پروبیوتیک بر روی پروفایلهای متابولیکی، پروتئین واکنشگر C باحساسیت بالا( hs-CRP) و استرس اکسیداتیو بیماران دیابتی باشد، وجود ندارد. این کارازمایی بالینی، برای تعیین اثرات سوشهای مختلف مکملهای پروبیوتیک بر روی پروفایلهای متابولیکی،hs-CRP و استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی طراحی شد. مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی تصادفی و دو سو کور کنترل شده در میان 54 بیمار دیابتی با محدوده ی سنی 35 تا 70 سال اجرا شد. افراد به طور تصادفی برای مصرف مکمل سوشهای پروبیوتیک گروه پروبیوتیک (27=n) و گروه دارونما (27=n) به مدت 8 هفته دسته بندی شدند. مکمل سوشهای پروبیوتیک که شامل 7 سویه قابل دوام و خشک شده از طریق فریز هستند، شامل موارد زیر میشدند. لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (CFU109×2) ، لاکتوباسیلوس بولگاریکوس (CFU108×2) ، لاکتوباسیلوس رامنسوس (CFU109×5/1) ، لاکتوباسیلوس کازئی (CFU109×7)، استرپتوکوکوس ترموفیلوس (CFU109×5/1)، بیفیدو باکتریوم لانگوم (CFU109×7)، بیفیدوباکتریوم برووی (CFU109×2) و 100 میلیگرم فروکتوالیگوساکارید با لاکتوز که به عنوان مواد حامل استفاده شد. در ابتدای آزمایش و بعد از 8 هفته مداخله از افراد برای اندازهگیری پروفایل متابولیکی، hs-CRP و نشانگرهای استرس اکسیداتیو نمونه خون ناشتا گرفته شد. یافتهها: مصرف مکملهای پروبیوتیک در مقایسه با دارونما از افزایش گلوکز پلاسما ناشتا (FPG) (05/0=P ، به ترتیب 44/43±73/28+ در برابر73/30±54/1+) و مدل هموستاتیک برای مقاومت به انسولین (HOMA-IR) (03/0=P به ترتیب 34/3±38/2+ در برابر 61/1 ±78/0+) جلوگیری میکند. اثر قابل توجه مکملهای پروبیوتیک روی مشخصات لیپید سرم و سطح هموگلوبین A1C (HbA1C)یافت نکردیم. کاهش قابل ملاحظهای در سطح سرمی پروتئین واکنشگر C باحساسیت بالا (hs-CRP) (02/0=P ،gr/ml 72/878 در برابر57/777-) بعد از مصرف مکملهای پروبیوتیک در مقایسه با گروه دارونما مشاهده شد. مکملها منجر به کاهش قابل توجه در سطح گلوتاتیون (GSH) پلاسما در مقایسه با گروه دارونما شدند (03/0= µmol/L,p 46/33- در برابر 63/240). اثر معنیداری از پروبیوتیک روی TAC (ظرفیت کل آنتیاکسیدان پلاسما) و سطح اوریک اسید، در مقایسه ی بین دو گروه، مشاهده نشد. نتیجه گیری: در افراد مبتلا به دیابت، مکمل گونههای پروبیوتیک در طی 8 هفته، باعث کنترل بهتر گلیسمیک، کاهش سطح سرمی hs-CRP و افزایش سطح GSH کل پلاسما شدند ولی تأثیر معنیداری بر شاخصهای لیپیدی سرم و ظرفیت آنتیاکسیدانی تام نداشت. واژگان کلیدی: پروبیوتیک، مشخصات متابولیکی، استرس اکسیداتیو، hs-CRP، دیابت نوع 2
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of probiotics on metabolic profile, hs-CRP and oxidative stress in type 2 diabetic adults
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: No studies thus far have addressed the effects of daily consumption of multispecies probiotic supplements on the metabolic profiles, hs-CRP and oxidative stress of diabetic patients. The present study was designed to determine the effects of multispecies probiotic supplements on metabolic profiles, hs-CRP and oxidative stress in diabetic patients. Materials and Methods: Fifty-four diabetic patients 35-37 years of age participated in this randomized double-blind controlled clinical trial. The subjects were randomly assigned to consume either a multispecies probiotic supplement (n = 27) or a placebo group (n = 27) for 8 wk. The supplement contained 7 viable and freeze-dried strains of lactobacillus acidophilus (2 × 109 CFU), lactobacillus casei (7×109 CFU), lactobacillus rhamnosus (1.5 × 109 CFU), lactobacillus bulgaricus (2 × 108 CFU), Bifidobacterium breve (2 × 1010 CFU), Bifidobacterium longum (7 × 109 CFU), Streptococcus thermophilus (1.5 × 109 CFU) and 100 mg fructo-oligosaccharide in lactose as a carrier substance. Fasting blood samples were taken at baseline and after 8 wk of intervention to measure metabolic profiles, hs-CRP and biomarkers of oxidative stress. Results: The consumption of probiotic supplements prevented a rise in the FPG (changes from baseline: +1.54 ± 30.73 vs. +28.73 ± 43.44 mg/dL, p = 0.01) and HOMA-IR (+0.78 ± 1.61 vs. +2.38 ± 3.34, p = 0.03) values. No significant effect was found from the probiotic supplements for serum lipid profiles and HbA1C levels. A significant decrease in serum hs-CRP levels (-777.57 vs. 878.72 ng/ml, p = 0.02) was found after probiotic supplementation compared to the placebo group. Supplementation also significantly increased plasma GSH levels (240.63 vs. -33.46 µmol/L, p = 0.03) compared to the placebo. No significant effect for probiotics was observed for plasma TAC and serum uric acid levels between the two groups. Conclusion: Multispecies probiotic supplementation for 8 wk by diabetic patients increased glycemic control, decreased serum hs-CRP and increased plasma total GSH. It did not affect serum lipid profiles or total antioxidant capacity. Keywords: Probiotics, metabolic profiles, hs-CRP, oxidative stress, type 2 diabetics
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
افشین شیرانیان | a shiranian
امین صالحی ابرقویی | a salehi abargoue
ذات اله عاصمی | z asemi
زهره زارع | z zare
حسین شاکری | h shakeri
سیما سادات صبیحی | s sabihi
محمدرضا خوش فطرت | mr khoshfetrat
احمد اسماعیل زاده | a esmaillzadeh
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-503&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات