این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۹-۱۹
عنوان فارسی
تأثیر پوشش نانوامولسیون حاوی کیتوزان بر افزایش ماندگاری و ویژگیهای کیفی میوهی توتفرنگی پس از برداشت
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: توتفرنگی به دلیل حساسیت فراوان به عوامل قارچی عمرانباری بسیار کوتاهی دارد. کاربرد ترکیبات شیمیایی مصنوعی ضدقارچی به منظور افزایش ماندگاری این میوه نگرانیهای فراوانی به دنبال داشته است. به همین دلیل استفاده از روشهای ایمن برای کنترل فساد و حفظ کیفیت میوهی توتفرنگی در زمان نگهداری در انبار ضروری است. کاربرد موفقیتآمیز کیتوزان در فرمولاسیون پوششهای خوراکی از یک سو و اثبات افزایش خاصیت ضد قارچی در اثر کاهش اندازهی ذرات کیتوزان از سوی دیگر سبب شد تا در پژوهش حاضر، کارایی نوعی پوشش خوراکی نانوامولسیونی حاوی کیتوزان با هدف تأخیر در فساد میوه، حفظ کیفیت و افزایش زمان نگهداری توتفرنگی بررسی شود. مواد و روشها: میوهی توتفرنگی پس از برداشت، با نانوامولسیون با اندازهی ذرات 0± 50 تا 00 نانومتر حاوی 5/0% کیتوزان به عنوان مادهی ضدمیکروبی، پوششدهی و به همراه نمونههای شاهد در دمای °C ± و رطوبت نسبی70 % نگهداری شد. هر چهار روز یک بار و با سه تکرار شاخصهای کیفی با محدودهی اطمینان 95% مورد بررسی و ارزیابی قرارگرفتند. این شاخصها عبارتند از: اسیدیته، مواد جامد محلول، استحکام بافت، افت وزن، شدت تنفس، فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان آنتوسیانین، میزان اسیدآسکوربیک، درصد خرابی و ارزیابی حسی. یافتهها: پوشش میوهی توتفرنگی با نانوامولسیون حاوی کیتوزان علاوه بر تأخیر در فساد قارچی میوه، بر بیشتر شاخصهای کیفی تاثیر مثبت داشت. به طوری که در مقایسه با نمونهی شاهد استحکام بافت افزایش و افت وزن، شدت تنفس و درصد خرابی کاهش یافت. تغییرات اسیدیته و مواد جامد محلول نامحسوس بود. همچنین، حفظ فعالیت آنتی اکسیدانی، آنتوسیانین و اسید اسکوربیک در میوهی پوشش داده شده در مقایسه با نمونهی شاهد بیشتر بود. نمونهی تیمار از نظر شاخصهای حسی مورد بررسی بهتر از نمونهی شاهد ارزیابی شد. نتیجه گیری: پوششدهی میوهی توتفرنگی با نانوامولسیون حاوی کیتوزان میتواند به عنوان روشی ایمن و کارا در افزایش نگهداری میوهی توتفرنگی در انبار از روز به 0 روز (5/ برابر) و حفظ بهتر کیفیت این میوه سلامتیبخش معرفی شود. واژگان کلیدی: نانوامولسیون حاوی کیتوزان، توتفرنگی، زمان انبارمانی
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوامولسیون حاوی کیتوزان، توتفرنگی، زمان انبارمانی
عنوان انگلیسی
Effect of nano-emulsion coating containing chitosan on storability and qualitative characteristics of strawberries after picking
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objective: Strawberries are highly sensitive to fungal agents and, as a result, have a short shelf life. Using chemical fungicides to extend shelf life is a great health concern. Therefore, developing safe methods to control perish ability and maintain quality of strawberries during storage is crucial. Considering the successful application of chitosan in edible coating formulae and its proven antifungal properties due to its nano-particles prompted us to initiate this study aiming at assessing the efficiency of an edible coating based on chitosan nano-emulsion in delaying perish ability, maintaining quality and increasing the shelf life of strawberries. Materials and methods: After picking, strawberries were coated with nano-emulsion with particle sizes of 50-100±10 nanometers and containing 0.5% chitosan as an antimicrobial substance and stored, along with control samples, at a temperature of 4±1℃ and a relative humidity of 70%. At 4-day intervals qualitative indicators, including acidity, soluble solids, texture firmness, weight loss, respiration rate, antioxidant activity, anthocyanin concentration, ascorbic acid and percentage of damage, were determined in three replicates (confidence interval = 95%). Results: Coating strawberries with a nano-emulsion containing 0.5% chitosan had, in addition to delaying the fruit damage, positive effects on their quality parameters. As compared to uncoated samples, the treated samples were firmner and their weight loss, respiration rate and percent damage were lower. Also,anthocyaninsvandvascorbic acid were better preserved in the coated strawberries than in the control cuncoated sample. Changes in acidity and soluble solids were not considerable. Conclusion: Coating strawberries with a nano-emulsion containing chitosan can be introduced as a safe and effective method to increase their shelf life from 8 days to 20 days (2.5 times as long) and better preserve their quality. Keywords: Nano-emulsion containing chitosan, Strawberry, Shelf-life
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nano-emulsion containing chitosan, Strawberry, Shelf-life
نویسندگان مقاله
سارا عشقی | s eshghi
مریم هاشمی | m hashemi
عبدالرضا محمدی | a mohammadi
فوژان بدیعی | f badie
زهرا محمد حسینی | z mohammad hosseini
کریم احمدی صومعه | k ahmadi
کیاندخت قناتی | k ghanati
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-431&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات