این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۲۱-۳۰
عنوان فارسی
بررسی اثر مصرف شکلات تلخ بر پروفایل لیپیدی، آپولیپوپروتئین B، آپولیپوپروتئین A-۱و التهاب در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲: کارآزمایی بالینی تصادفی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: شکلات تلخ به علت اثرات حفاظتی در بیماریهای قلبی عروقی توجه محققان را به خود جلب کرده است. این مطالعه با هدف تعیین اثرات 8 هفته مصرف شکلات تلخ بر پروفایل لیپیدی، آپولیپوپروتئین B، آپولیپوپروتئین A-1 و hs-CRPدر بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی 69 بیمار مبتلا به دیابت نوع2 به طور تصادفی به دو گروه (مداخله و کنترل) تقسیم شدند. گروه مداخله (32=n) روزانه 25 گرم شکلات تلخ (mg/day 450 پلیفنل) و گروه کنترل (28=n) همان میزان شکلات سفید دریافت کردند. نمونههای خون در ابتدا و بعد از 8 هفته مداخله جمعآوری شد و سطوح hs-CRP، کلسترول تام، LDL-C، HDL-C، TG و آپولیپوپروتئین A-1 ، آپولیپوپروتئین B خون اندازهگیری شد. در ابتدا و انتهای مطالعه، فشار خون، وضعیت تنسنجی، سطوح فعالیت بدنی و دریافت مواد غذایی برآورد و بین دو گروه مقایسه شد. یافتهها: در گروه شکلات تلخ، میزان TGبه طرز چشمگیری در مقایسه با گروه کنترل کمتر بود (007/0p=) .در مقایسه با ابتدای مطالعه در گروه شکلات تلخ میزان آپولیپوپروتئین A-1 (045/0p =) افزایش و مقدار آپولیپوپروتئین B (01/0p =) وhs-CRP (005/0p =) سرم کاهش یافت. در میزان غلظت کلسترول تام،LDL-C ، HDL-C سرم در هر دو گروه نسبت به ابتدای مطالعه و بین دو گروه، تفاوت معنیداری مشاهده نشد. نتیجه گیری: شکلات تلخ غنی از پلیفنل hs-CRP،TG ، آپولیپوپروتئین B، آپولیپوپروتئین A-1 را در بیماران دیابتی بهبود میبخشد اما بر کلسترول تام، LDL-C، HDL-C اثری نشان نداشت. واژگان کلیدی: شکلات تلخ، پروفایل لیپیدی، وضعیت التهابی، آپولیپوپروتئینها، دیابت نوع 2
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effects of dark chocolate on lipid profile, apo-lipoprotein A-1, apo-lipoprotein B and inflammation in type-2 diabetic patients: A randomized clinical trial
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objective: Dark chocolate has received the attention of researchers due to its cardiovascular protective effects. The purpose of this study was to determine the effects of 8 weeks consumption of dark chocolate on the lipid profile, apo-lipoprotein A-1 (Apo A1), apo-lipoprotein B (Apo B), and hs-CRP in type-2 diabetic patients. Materials and methods: This clinical trial was conducted on 69 diabetic patients randomly assigned to one of two (intervention and control) groups. The intervention (n=32) and control (n=28) groups received daily, for 8 weeks, 25 gr dark chocolate (containing 450mg polyphenols) and a similar amount of white chocolate, respectively. At the beginning and at the end of the period, blood samples were collected to measure total cholesterol, LDL-c, HDL-c, TG, Apo A1, Apo B, and hs-CRP. In addition, anthropometric measurements were made and data were gathered on physical activity, blood pressure and food intake and compared between the 2 groups Results: The intervention brought about statistically significant reductions in the blood levels of TG (p=0.007), apo-lipoprotein A-1 (p=0.045), apo-lipoprotein B (p=0.01) and hs-CRP (p=0.005).There were no significant differences in either group with regard to serum total cholesterol, LDL-c or HDL-c levels at the end of the period neither were observed any intergroup differences. Conclusion: The findings suggest that polyphenol-rich dark chocolate may have desirable effects on the blood triglyceride, apo-lipoproteins A-1 and B and hs-CRP levels in diabetic patients, with no effect on the lipid profile. Keywords: Dark chocolate, Lipid profile, Inflammation, Apolipoprotein, Type-2 diabetes
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ندا حقیقت | n haghighat
علی رستمی | a rostami
شهریار اقتصادی | sh eghtesadi
فرزاد شیدفر | f shidfar
ایرج حیدری | i heidari
آغا فاطمه حسینی | af hoseini
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-432&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات