این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۳۱-۴۰
عنوان فارسی
خالصسازی جزئی و توصیف ویژگیهای آنزیم منعقدکنندهی شیر از میوههای گیاه پنیرباد (ویتانیا کواگولانس)
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: تلاشهای متعددی برای جایگزین کردن مایهپنیر حیوانی با سایر پروتئازهای منعقدکنندهی شیر، بهعلت محدودیت تولید و قیمت در حال افزایش آن انجام شده است. میوهی گیاه دارویی پنیر باد یا ویتانیاکواگولانس منبع غنی پروتئازهای منعقدکننده شیر است که از گذشته به عنوان مایهپنیر در تولید پنیرهای سنتی در جنوب ایران استفاده میشده است. مطالعات در خصوص این گیاه و بررسی ویژگیهای آنزیم آن صورت نگرفته است. هدف این تحقیق، استخراج، خالصسازی جزئی و توصیف ویژگیهای آنزیم منعقدکنندهی شیر از گیاه ویتانیاکواگولانس بود. مواد و روشها: عصارهی آنزیمی میوهی گیاه ویتانیا کواگولانس با استفاده از محلول 85/0 درصد NaCl استخراج و فعالیت انعقادی شیر و ویژگیهای آنزیم منعقدکنندهی شیر (تأثیر دما، pH، غلظت و پایداری گرمایی) بررسی شد. عصاره به صورت جزئی خالصسازی شد و وزن ملکولی عصارهی خام و اجزائی که بیشترین فعالیت انعقادی شیر را داشتند با SDS- PAGE تعیین شد. یافتهها: دما و pH بهینه برای آنزیم به ترتیب °C70 و 4 بود. خالصسازی جزئی نشان داد که انعقاد شیر توسط آنزیم خالص شده با سولفات آمونیوم 50%، بیشتر از سایر اجزای خالص شده بود. وزن ملکولی این جزء با SDS-PAGE دو باند (66 و 29 کیلو دالتون) را نشان داد. یک ویژگی مهم آنزیم، پایداری گرمایی آن بود. به طوری که 74% فعالیت خود را در دمای °C60 به مدت 30 دقیقه حفظ کرد. نتیجه گیری: به نظر میرسد آنزیم پروتئیناز گیاه ویتانیا کواگولانس میتواند آنزیم مناسبی به عنوان جایگزین مایهپنیر در صنعت لبنیات باشد. واژگان کلیدی: ویتانیا کواگولانس، استخراج، خالصسازی جزئی، SDS-PAGE
کلیدواژههای فارسی مقاله
ویتانیا کواگولانس، استخراج، خالصسازی جزئی، SDS-PAGE
عنوان انگلیسی
Partial purification and characterization of milk-clotting enzyme extracted from Withania coagulans fruit
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objective: Numerous attempts have been made to replace calf rennet with other milk-clotting proteases because of limited supply and high prices of calf rennet. Fruit of Withania coagulans (solanaceae), a medicinal plant rich in milk-cloting proteases, have been traditionally used in the south of Iran as a plant coagulant for cheese-making. No systematic study on the characterization of W. coagulans milk-clotting enzyme has been conducted so far. The purpose of this study was to extract, partially purify and characterize the milk-clotting enzyme from W.coagulans. Materials and methods: An enzyme extract was prepared from the fruit of W. coagulansusing using a 0.85% NaCl solution, and the milk-clotting activity and characteristics of the milk-cloting enzyme (effect of temperature, pH, enzyme concentration and thermal stability) were assessed. The extract was partially purified, and the molecular mass of the crude extract and the fractions with the highest milk-clotting activity were determined by SDS- PAGE. Results: The optimal temperature and pH for the enzyme were 70˚C and 4, respectively. Partial purification showed that the milk-clotting activity of the enzyme purified with 50% ammonium sulphate was greater than samples purified with other ammonium sulphate solutions at other concentrations. The molecular mass of this fraction using SDS-PAGE showed two bands, namely, 66 and 29 kDa. An important characteristic of the enzyme was its excellent thermal stability it retained 74% of its milk-clotting activity at 60˚C for 30 min. Conclusion: It seems that W. coagulans proteases can be used as a suitable source of enzyme in the dairy industry as an alternative clotting agent. Keywords: Withania coagulans, Extraction, Partial purification, SDS-PAGE
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم بیگمی | m beigomi
محمد امین محمدی فر | ma mohammadifar
محسن قدس روحانی | m ghods rohani
مریم هاشمی | m hashemi
محرم ولی زاده | m valizadeh
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-433&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات