این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۷۱-۸۰
عنوان فارسی
بررسی اثر بازدارندگی اسانس زنیان بر رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در محیط عصاره و گوشت ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum)
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: به دلیل نگرانیهای ناشی از اثرات نامطلوب نگهدارندههای شیمیایی و همچنین افزایش مقاومت سویههای باکتریایی نسبت به ترکیبات ضدباکتری متداول، پژوهش در زمینهی جایگزینی آنها به وسیلهی ترکیبات طبیعی ضروری است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر بازدارندگی اسانس زنیان بر رشد لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده در مدل عصاره و گوشت ماهی سفید بود. مواد و روشها: ابتدا غلظت حداکثری اسانس زنیان که فاقد تأثیر معنیدار بر ویژگیهای حسی ماهی سفید بود، تعیین شد. در ادامه اثر بازدارندگی اسانس زنیان در سه سطح 05/0، 15/0 و 3/0 درصد و نمک طعام در دو سطح صفر و 4 درصد بر رشد لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده به محیط عصاره ماهی سفید ارزیابی شد. در مرحله بعد اثر اسانس زنیان در سطوح 15/0 و 3/0 درصد به منظور مهار لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده به گوشت ماهی سفید مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونهها به مدت 12 روز در دمای °C4 نگهداری شدند و شمارش میکروبی با فواصل زمانی 4 روز صورت پذیرفت. یافتهها: در عصارهی ماهی سفید، غلظت 15/0 درصد اسانس زنیان اثر باکتریواستاتیک و غلظت 3/0 درصد آن اثر باکتریکشی علیه لیستریامونوسیتوژنز نشان داد. افزودن 4 درصد نمک به عصارهی ماهی سفید فعالیت ضدباکتریایی اسانس زنیان را به طور معنیداری افزایش داد. استفاده از غلظتهای 15/0 و 3/0 درصد اسانس در گوشت ماهی سفید رشد باکتری را در مقایسه با تیمار شاهد به طور معنیداری کاهش داد. نتیجه گیری: استفاده از اسانس زنیان به طور معنیداری از رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز جلوگیری کرد. این تأثیر در محیط عصارهی ماهی سفید در مقایسه با گوشت ماهی سفید چشمگیرتر بود. واژگان کلیدی: لیستریا مونوسیتوژنز، اسانس زنیان، عصارهی ماهی سفید، نمک طعام، ویژگیهای حسی
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Inhibitory effects of Ajowan essential oil on growth of Listeria monocytogenes in Rutilus frissi kutum broth medium and fillet
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objective: Due to consumers' concerns regarding the adverse side effects of chemical preservatives and increased bacterial strains' resistance to commonly used antibacterial agents, research to find natural compounds to replace these agents seems warranted. The main aim of this study was to assess the inhibitory effects of Ajowan essential oil on growthb of Listeria monocytogenes in both kutum broth and kutum flesh models. Materials and Methods: In the first step, the highest concentration of Ajowan essential oil with no significant changes on sensory properties of kutum was detemined. Then effects of the oil at concentrations of 0.05, 0.15 and 0.3% and salt at concentations of 0% and 4% on growth of Listeria monocytogenes inoculated in a kutum broth were assessed, followed by assessing the effects of the oil at a concentration of 0.15% and 0.3% on growth of Listeria monocytogenes in the kutum flesh model. The samples were stored at 4° C for 12 days, bacterial counting being performed at 4-day intervals. Results: In the kutum broth, Ajowan oil at a concentration of 0.15% demonstrated a bacteriostatic effect a concentration of 0.3% was needed to be effective against Listeria monocytogenes. Addition of 4% salt to fish broth significantly improved the antibacterial activity of the oil. Further analysis of the data showed that in kutum flesh a concentration of 0.15 and 0.3% Ajowan oil significantly reduced bacterial growth as compaed with the control value. Conclusion: The use of Ajowan oil can significantly prevent the growth of Listeria monocytogenes. The effect is more pronounced in the fish broth medium than in the kutum fillets. Keywords: Listeria monocytogenes, Ajowan essential oil, Kutum broth, salt, Sensory properties
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ثنا ربیعی | s rabiei
هدایت حسینی | h hosseini
مسعود رضایی | m rezaei
طناز موسوی | t mousavi
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-437&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات