این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۸۱-۹۰

عنوان فارسی بررسی اثر نحوه‌ی خورانش کودکان در شش ماه اول زندگی بر سوءتغذیه در یک سالگی به تفکیک خانوارهای امن و ناامن غذایی مناطق شهری شهرستان ری
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: سوء‌تغذیه در ماه‌های آغازین زندگی پیامدهای زیادی دارد و نحوه‌ی خورانش و امنیت غذایی از عوامل مهم مرتبط با آن است. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط نحوه‌ی خورانش در شش ماه اول زندگی با سوءتغذیه در سن یک سالگی به تفکیک در خانوار‌های امن و ناامن غذایی در شهرستان ری انجام شد. مواد و روشها: این پژوهش مورد- شاهدی، روی 160 کودک یک ساله در سال 1390 انجام شد. پرسشنامه‌ی امنیت غذایی 18 گویه‌ای (USDA) و پرسشنامه‌ی نحوه‌ی خورانش به روش مصاحبه برای مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهری شهرستان ری تکمیل شد. یافتهها: استفاده از ماده غذایی غیر از شیر مادر در بدو تولد، استفاده از غذاهای نیمه‌جامد و فقدان تغذیه‌ی غالب با شیر مادر در 6 ماه اول به طور معنی‌داری با سوء‌تغذیه‌ی کودکان در خانوار‌های ناامن غذایی ارتباط داشت ( 05/0P<). اما در میانِ خانوار‌های امن غذایی هیچ یک از متغیر‌های مورد بررسی با وضعیت تغذیه‌ای کودکان مرتبط نبود. نتیجه گیری: این مطالعه اهمیت نحوه‌ی خورانش در 6 ماه اول در سلامت تغذیه‌ای کودکان خانوار‌های ناامن و آسیب‌پذیری بیشتر این کودکان در مقایسه با کودکان خانوار‌های امن غذایی را نشان داد. این یافته تاکیدی بر ضرورت ارتقای نحوه‌ی خورانش در خانوارهای ناامن است. واژگان کلیدی: امنیت غذایی، نحوه‌ی خورانش، شیرخواران، سوء‌تغذیه، کودکان نوپا، شهر ری
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Association between feeding practices in the first six months of life and undernutrition in children at the age of one year in the Rey City food-secure and food-insecure households
چکیده انگلیسی مقاله Background and objective: Malnutrition in early months of life has many undesirable consequenses feeding practices and food security are two important factors related to this problem. This study aimed to find association between infant feeding practices in the first six months after birth and nutritional status at the age of one year, in food secure and food insecure households. Materials and methods: This case-control study was conducted on 160 one-year old children in 2011. Data on food security and feeding practices were gathered using the 18-item USDA and a feeding-practices questionaire, respectively, through interviewing mothers consulting the Rey urban health centers. Results: Taking any food before breast milk after birth, consumption of semi-solid foods, and breasfeeding not being the predominant feeding practice in the first six months were significantly associated with malnutrition in food-insecure households (p< 0.05). None of the three variables were found to be associated with the nutrition status of children in food-secure households. Conclusions: Feeding practices in the first six months of life play an important role in the nutritional health of children in food-insecure households, who are, thus, more vulnarabale than children in food-secure households. These findings emphasize, one more, the importance and neccesity of propmoting child feeding practices in food-insecure households. Keywords: Food security, Feeding practices, Undernutrition, Toddlers, Rey city, Infants
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ملیکا اصفهانی | m esfahani


احمد رضا درستی مطلق | ar dorosti motlagh


هاله صدرزاده یگانه | h sadrzadeh yeganeh


عباس رحیمی فروشانی | a rahimi forushani



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-438&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات