این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۱۳-۱۲۱
عنوان فارسی
بررسی اثر کنترل pH بر میزان تولید اسید پروپیونیک، استیک و لاکتیک در سامانه ناپیوسته خوراکدهیشده با پروپیونیباکتریوم و لاکتوباسیلوس
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: پروپیونیباکتریومها میتوانند بسیاری از محصولات مهم صنعتی مثل اسید پروپیونیک، ویتامین ب12 و باکتریوسینها را تولید کنند. این باکتریها علاوه بر داشتن فواید پروبیوتیکی دارای عوامل محرک رشد باکتریهای مفید رودهای هستند. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر کنترل pH بر میزان تولید توده سلولی و اسیدهای پروپیونیک، استیک و لاکتیک در سامانه ناپیوسته خوراکدهیشده با استفاده از ملاس و لاکتوز بهعنوان منبع کربن و کشت همزمان پروپیونیباکتریوم فرئودنریچییی زیرگونه شرمانییی و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس است. مواد و روشها: تخمیر در فرمانتور 3 لیتری با محیط پایه و ملاس بهعنوان منبع کربن آغاز و خوراکدهی با قند لاکتوز پس از گذشت 36 ساعت از شروع فرایند با سرعت 03/0 لیتر بر ساعت در دمای 30 درجه سانتیگراد صورت گرفت. زمان فرایند تخمیر 96 ساعت بوده و هر 24 ساعت بهمنظور اندازهگیری توده سلولی و اسیدهای آلی از فرمانتور نمونهبرداری انجام شد. اثر کنترل pH با مقایسه فرایند بدون کنترل pH با تخمیر انجام شده در pH (سود 1 نرمال) 5/6 بررسی گردید. مقدار توده سلولی با روش خشک کردن انجمادی و اسیدهای آلی با HPLC اندازهگیری شد. یافتهها: غلظت نهایی متغیرهای وابسته برای دو تیمار بدون و با کنترل pH بهترتیب عبارت بودند از: توده سلولی 07/0± 79/1 و 07/0±72/1، اسید پروپیونیک 13/0±87/4 و 04/0±16/4، اسید استیک 13/0±87/4 و 04/0±16/4 و اسید لاکتیک 06/0±93/7 و 09/0±10/6 (گرم بر لیتر). نتیجه گیری: در این مطالعه نشان داده شد که کنترل pH تخمیر با سود نرمال اثر معنیداری بر تولید اسیدهای آلی یاد شده ندارد. واژگان کلیدی: پروپیونیباکتریوم فرئودنریچییی زیرگونه شرمانییی، اسید پروپیونیک، سامانه ناپیوسته خوراکدهیشده، ملاس
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Fed-batch fermentation of propionic, acetic and lactic acid production
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objective: Propionibacteria are capable of producing many important industrial products such as propionic acid, vitamin B12 and bacteriocins. Also these bacteria show some probiotic health benefits and produce prebiotics as stimulator of intestinal bacteria. The aim of this research is evaluation of pH control on production of biomass propionic, acetic and lactic acids in fed-batch system, with feeding of molasses and lactose as carbon sources of co-fermentation of Propionibacterium freudenreichii ssp. shermanii and Lactobacillus acidophilus. Materials and methods: Fermentation was conducted in a 3-liter fermentor containing base medium and molasses as the carbon source in which lactose was fed after 36th hat temperature at 30 °C. Total fermentation time was 96 hand sampling was done in every 24 h intervals to measure the biomass and organic acids. Two treatments were compared to each other: in one trial, pH was maintained at 6.5 by using NaOH 1N, but in another, during fermentation pH was not controlled. Content of biomass and organic acid were measured by freeze drying and HPLC methods, respectively. Results: The final concentration of the dependent variables for the two treatments with and without pH control obtained as following (g/L): biomass 1.97±0.07 and 1.72 ±0.07, propionic acid, 4.87±0.13 and 4.16±0.04, acetic acid 4.87±0.13 and 4.16±0.04 and lactic acid 7.93±0.06 and 6.10±0.09. Conclusion: In this study it was shown that production of mentioned organic acids was not affected significantly by adding NaOH for control of pH in medium. Keywords: Propionibacterium freudenreichii subsp. dhermanii, Propionic acid, Fed-batch system, Molasses
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نگین احمدی | n ahmadi
کیانوش خسروی دارانی | k khosravi darani
سلماز زارعان شهرکی | s zarean shahraki
سید امیر محمد مرتضویان | am mortazavian
مرتضی مشایخ | m mashayekh
رزیتا کمیلی | r komeili
ابراهیم آزادنیا | e azadnia
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-441&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات