این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۲۳-۱۳۴

عنوان فارسی اثر رژیم غذایی کاهش وزن بر بیماری کبد چرب غیر الکلی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: بیماری کبد‌ چرب ‌غیرالکلی یا NAFLD (Non-alcoholic fatty liver disease) شایع‌ترین بیماری کبدی در دنیاست که در حال حاضر درمانی برای آن وجود ندارد. گام اول درمان، استفاده از رژیم‌کاهش ‌وزن است، اما درجه و میزان کاهش ‌وزن مورد نیاز جهت بهبود بیماری هنوز مشخص نشده ‌است. مطالعه حاضر به منظور تعیین اثرات کاهش ‌وزن بر شاخص‌های بیماری کبد چرب انجام شد. مواد و روشها: 50 بیمار مبتلا به NAFLD به مدت 6 ماه تحت رژیم غذایی با انرژی 500 تا 1000 کیلوکالری کمتر از انرژی مورد نیاز آنها )بر حسب وزن تعدیل ‌شده( قرار گرفتند. شاخص‌های تن‌سنجی، دریافت ‌تغذیه‌ای، فعالیت ‌بدنی و آنزیم‌های کبدی در ابتدای مطالعه و ماه های سوم و ششم مداخله بررسی و همچنین چربی‌های خون، مالون‌دی‌آلدهید، TNF-α، اینترلوکین-6 و سیتوکراتین 18 در ابتدا و ماه ششم اندازه‌گیری شدند. براساس میزان کاهش ‌وزن بیشتر یا کمتر از 5% وزن اولیه، بیماران به دو گروه پایبند و غیر پایبند به رژیم تقسیم شدند. یافتهها: 44 بیمار مداخله را کامل کردند. 25 بیمار در گروه پایبند به رژیم (7/9% کاهش وزن) و 19 بیمار در گروه غیرپایبند به رژیم (9/1% کاهش وزن) قرار گرفتند. بعد از مداخله، شاخص‌های تن‌سنجی وزن (05/0> P)، نمایه توده بدن (001/0>P) و دور کمر (001/0>P) در هر دو گروه کاهش یافتند. در گروه پایبند ، فشارخون دیاستولیک (001/0> P)، کلسترول تام (004/0= P)، LDL (007/0= P)، تری‌گلیسرید (035/0= P)، آنزیم‌های کبدی (001/0 >P) و سیتوکراتین 18 (003/0=P) کاهش معنی‌دار داشتند. نتیجه گیری: مداخله انحصاری کاهش ‌وزن به عنوان اولین گام در مدیریت بیماران مبتلا به بیماری کبد‌ چرب ‌غیر‌الکلی توصیه می‌گردد. واژگان کلیدی: کبد چرب غیر الکلی، رژیم غذایی، کاهش وزن، سیتوکراتین 18
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کبد چرب غیر الکلی، رژیم غذایی، کاهش وزن، سیتوکراتین 18

عنوان انگلیسی Effect of weight reduction diet on non-alcoholic fatty liver disease
چکیده انگلیسی مقاله Background and objective: Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) is the most common cause of liver dysfunction worldwide. There is no effective specific therapy for NAFLD. The most acceptable strategy in the management of these patients is the use of diet to decrease body weight. Since there is no consensus on the specifics of weight loss for management of NAFLD, this study evaluated the effects of weight loss on NAFLD characteristics. Materials and methods: Fifty patients with NAFLD received a diet consisting of a reduction of 500 to 1000 kcal/d for 6 mo. Anthropometric parameters, liver enzymes, dietary intake, and physical activity were measured at the beginning and after 3 and 6 mo. Lipid profile, malondialdehyde (MDA), TNF-α, IL-6, cytokeratin 18 (CK18)-M30 were measured at baseline and at the end of the study. At the end of follow up, patients were classified as adherent or non-adherent to treatment according to a weight loss of ≥5% or < 5% of initial body weight, respectively. Results: Forty-four patients completed the study protocol. Twenty-five patients were classified as adherent and nineteen as non-adherent (9.7% vs. 1.9% total body weight loss after 6 mo, respectively). After 6 mo, changes in the adherent and non-adherent groups were found for reduction in body weight (p< 0.05), BMI (p< 0.001) and waist circumference from (p< 0.001). Diastolic blood pressure decreased significantly for the adherent group (p< 0.001). Also, total cholesterol (p=0.004), LDL (p=0.007), triglycerides (p=0.035), ALT (p< 0.001), AST (p< 0.001), GGT (p< 0.001) and CK18-M30 (p=0.003) levels decreased significantly in the adherent group over the non-adherent group. Conclusion: The results suggest that exclusive dietary intervention is a first line of management for NAFLD. Keywords: Non-alcoholic fatty liver disease, Diet, Weight loss, Cytokeratine 18
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علیرضا قایمی | ar ghaemi


فروغ اعظم طالبان | fa taleban


آزیتا حکمت دوست | a hekmatdoost


علیرضا رفیعی | ar rafiei


وحید حسینی | v hosseini


زهره امیری | z amiri


رضا همایونفر | r homayounfar


حافظ فاخری | h fakheri



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-456&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات