این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۳۵-۱۴۴

عنوان فارسی بررسی اثر ا- متیل سیکلو پروپن و نانو زئولیت‌های حاوی پرمنگنات پتاسیم و تیمار توأم آنها در افزایش ماندگاری و کیفیت سیب قرمز و زرد لبنانی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: با توجه به تولید انبوه سیب در ایران، با استفاده از فناوری‌های مؤثر بسته‌بندی و انبارداری می‌توان از ضایعات این میوه ارزشمند جلوگیری کرد. نظر به نقش مؤثر اتیلن در افت کیفیت سیب،این پژوهش با هدف بررسی اثر کاهش اتیلن در بهبود کیفیت دو رقم سیب تولیدی ایران طی انبارداری، انجام شد. مواد و روشها: آزمایش به صورت طرح کرت خرد شده در زمان بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار و با استفاده از گرانول‌های حاوی نانو جاذب اتیلن در دو سطح (0 و 10 گرم) و 1- متیل سیکلوپروپن در دو سطح ( ppm1 و 0) بر روی سیب قرمز و زرد لبنانی انجام شد. نمونه‌ها در انبار با دمای 5/0± درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90% به مدت 5 ماه، قرار گرفت. ارزیابی کیفی نمونه‌ها (شامل افت وزن، سفتی بافت، pH، اسیدیته و کل مواد جامد محلول) قبل از انبار و هر ماه یک بار انجام شد. ویتامین ث نیز در ابتدا و انتهای انبارداری تعیین شد. یافتهها: مقایسه میانگین‌ها نشان داد کمترین pH (39/4)، بیشترین اسیدیته (31/0 درصد)، پایین‌ترین مواد جامد محلول (28/14 درصد)، بیشترین سفتی بافت (2N/m54/17)، پایین‌ترین میزان کاهش وزن (10/3 درصد) و بالاترین مقدار ویتامین ث (1g-100mg/27/6) مربوط به تیمار توأم 1-MCP و جاذب اتیلن بود و برعکس بیشترین pH (60/4)، کمترین اسیدیته (25/0 درصد)، بیشترین مواد جامد محلول (1/15 درصد)،کمترین سفتی بافت (2N/m30/14)، بیشترین میزان کاهش وزن (51/3 درصد) و کمترین مقدار ویتامین ث (1g-100mg/26/5) مربوط به تیمار شاهد بود. نتیجه گیری: استفاده از 1-MCP و نانوجاذب اتیلن به صورت همزمان اثر بهتری در حفظ کیفیت هر دو رقم سیب، نسبت به استفاده از هر کدام به تنهایی داشت. رقم قرمز به علت سفتی بافت بالاتر و ظاهر تازه‌تر قابلیت انبارمانی بهتری از رقم زرد نشان داد. واژگان کلیدی: پرمنگنات پتاسیم، جاذب اتیلن، سیب، نانو زئولیت، 1- متیل سیکلوپروپن
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of 1-methylcyclopropene and potassium permanganate-coated zeolite nanoparticles on extending the shelf life and quality of Golden and Red Delicious apples
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Apple production is high in Iran using effective packaging and storing technologies can prevent loss of this valuable fruit and provide a source of non-oil exports. Ethylene plays an effective role in the loss of apple quality. This study examined the effect of ethylene reduction on improving the quality of Golden and Red Delicious apples during cold storage. Materials and Methods: Golden and Red Delicious apples were tested in an experimental design using a split-plot over time in a completely randomized design and three replications for 1-methylcyclopropene (1-MCP, 0 and 1 ppm) and potassium permanganate-coated zeolite nanoparticles (0 and 10 g). The fruit was stored at ± 0.5°C and 90% RH for up to 5 mo. Fruit quality parameters (weight loss, firmness, pH, titratable acidity, total soluble solid concentration) were evaluated before storage and on a monthly basis during the storage period. Vitamin C concentration was also measured at the beginning and end of storage. Results: A comparison of means showed the lowest pH (4.39), lowest reduction in TA (0.31%), lowest TSS (14.28%), highest firmness value (17.54 N/m2), lowest weight reduction (3.10%) and highest vitamin C concentration (6.27 mg/100g-1) were obtained for apples treated with 1-MCP combined with ethylene absorber sachets. The lowest pH (4.39), highest reduction in TA (0.25%), highest TSS (15.1%), lowest firmness value (14.30 N/m2), highest weight reduction (3.51%) and lowest vitamin C concentration (5.26 mg/100g-1) was found for the control apples. Conclusion: The application of 1-MCP combined with ethylene absorber sachets had the best effect on the quality characteristics of both species. Red Delicious apples were firmer and fresher in appearance, indicating that this variety has better storability. Keywords: Apples, Ethylene absorber, Nanoparticles, Potassium permanganate, 1-methylcyclopropene
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه سردابی | f sardabi


جواد مهتدی نیا | j mohtadinia


فروغ شواخی | f shavakhi


علی اشرف جعفری | a ashraf jafari



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-457&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات