این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۴۵-۱۵۴
عنوان فارسی
اسیدهای فنولی، فعالیت ضدرادیکالی و ضدمیکربی عصاره متانولی برگهای اوجی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: گیاه اوجی یکی از گونههای مهم خانواده نعنا است که توزیع گستردهای در مناطق شمال ایران دارد. هدف از این پژوهش ارزیابی فعالیت پاداکسایشی، ضدمیکربی و آنالیز اسیدهای فنولی عصاره متانولی گیاه دارویی اوجی است. مواد و روشها: مقدار کل ترکیبات فنولی عصاره متانولی با روش فولین سیوکالتو، فعالیت ضد میکربی عصاره به روش رقیقسازی در مایع با تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی، مقدار اسیدهای فنولی با دستگاه کروماتوگرافی مایع با کاریی بالا و فعالیت پاداکسایشی عصاره با آزمون مهار رادیکالهای آزاد DPPH تعیین گردید. یافتهها: در تمام غلظتها (200،150،50،100 میکروگرم در میلیلیتر) عصاره اوجی از فعالیت پاداکسایشی بالایی برخوردار بود و با افزایش غلظت، میزان فعالیت مهار کنندگی افزایش یافت (23/87- 46/26 درصد). همچنین عصاره فعالیت ضدمیکربی قابل ملاحظهای در مقابل چهار باکتری مورد بررسی (باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلی، سالمونلا انتریکا) نشان داد. بیشترین اثر باکتریکشی عصاره مربوط به سالمونلا انتریکا (mg/g5/2MBC= ) بود. درحالی که اشریشیا کلی قویترین باکتری به عصاره شناخته شد (mg/g40MBC= ). فراوانترین اسید فنولی موجود در برگهای اوجی کلروژنیک اسید بود که میزان آن 84/732 میکروگرم بر گرم بافت خشک گیاه تعیین گردید. نتیجه گیری: عصاره متانولی برگهای اوجی میتواند جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی جهت کنترل رشد میکربی و افزایش عمر نگهداری مواد غذایی باشد. واژگان کلیدی: کلروژنیک اسید، فعالیت ضدمیکربی، فعالیت ضدرادیکالی، گیاه دارویی اوجی، ترکیبات فنولی
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Phenolic acid content, antiradical and antimicrobial properties of Mentha aquatica leaf methanolic extract
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objective: Mentha aquatica is an important species of the family Labiatae that is commonly grown in the north of Iran. This study evaluated the in vitro potential of antioxidant and antimicrobial activity and analyzed the constituent phenolic acid in the methanolic extract of M. aquatica leaves as a traditional medicinal plant. Materials and methods: The total phenolic content of the methanolic extract of M. aquatica was determined using the Folin-Ciocalteu method and antimicrobial activity by broth microdilution and determination of the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC). High-performance liquid chromatography was used to determine the phenolic acid content of the extract. A DPPH radical scavenging assay was used to characterize antioxidant activity. Results: The methanolic extract of M. aquatica showed excellent antioxidant activity at all concentrations (50, 100, 150, 200 μg/ml). The DPPH activity of the extract increased in a dose dependent manner for a range of 26.46–87.23%. The extract also revealed good antimicrobial activity against the four tested bacteria (Bacillus cereus, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella enterica). The most efficient bactericidal activity of the extract was against Salmonella enteric at MBC=2.5 mg/ml and Escherichia coli was the strongest bacterium (MBC = 40 mg/ml). Analysis of the phenolic acid content in the leaves showed that chlorogenic acid (732.84 μg/g dw) was a predominant compound. Conclusion: The methanolic extract of the M. aquatica leaves can be used in place of chemical substances to control bacterial growth and increase the shelf- life of food. Keywords: Chlorogenic acid, Antibacterial activity, Antiradical activity, Mentha aquatica, Phenolic compounds
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شهلا سلمانیان | sh salmanian
علیرضا صادقی ماهونک | ar sadeghi mahoonak
مرتضی خمیری | m khomeiri
محمدرضا ماستری فراهانی | mr masteri farahani
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-458&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات