این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۵۵-۱۶۴

عنوان فارسی الگوی غذایی سنتی و خطر ابتلا به سندرم متابولیک : مطالعه خرم آباد
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: مطالعات زیادی جهت شناسایی ارتباط غذاها و مواد مغذی با سندرم متابولیک انجام شده است، در حالی که مطالعه الگوهای غذایی و ارتباط آن با سندرم متابولیک فواید بیشتری نسبت به بررسی ارتباط منحصراً یک یا چند ریز مغذی دارد؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط الگوهای غذایی سنتی با سندرم متابولیک در شهر خرم‌آباد انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، 973 نفر (237 مرد و 736 زن) از ساکنین شهر خرم‌آباد به روش نمونه گیری خوشه‌ای چند مرحله ای و بصورت تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. دریافت‌های غذایی افراد با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی 200 آیتمی ارزیابی، وزن، قد و فشار خون اندازه گیری و نمایه توده بدن (BMI) محاسبه شد. قند خون ناشتا، پروفایل لیپیدی و انسولین سرم اندازه گیری شد. سندرم متابولیک طبق معیارهای انجمن قلب آمریکا تعریف شد. یافتهها: شیوع سندرم متابولیک 29% بود. افرادی که در بالاترین پنجک الگوی غذایی سنتی قرار داشتند، در مقایسه با افراد پایین‌ترین پنجک، شانس بیشتری برای ابتلا به سندرم متابولیک (نسبت شانس 73/2و فاصله اطمینان 95%: 4/1 تا 56/3) داشتند. بین اندازه دور شکم و BMI با الگوی غذایی سنتی ارتباط مستقیمی وجود داشت. نتیجه گیری: الگوی غذایی سنتی می‌تواند (تخم مرغ، چای، آب میوه، غلات تصفیه شده، مغزها، ترشی، روغن جامد، روغن مایع، قند و شکر، نمک، ادویه جات) خطر ابتلا به سندرم متابولیک را افزایش ‏دهد. واژگان کلیدی: الگوهای غذایی، الگوی غذایی سنتی، سندرم متابولیک، خرم‌آباد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله الگوهای غذایی، الگوی غذایی سنتی، سندرم متابولیک، خرم‌آباد

عنوان انگلیسی Traditional dietary patterns and risk of metabolic syndrome: a study in Khorramabad
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Many studies have investigated the relationship between metabolic syndrome, foods, and nutrients. The study of dietary patterns and their relationship to metabolic syndrome is more beneficial than the relationship between one or more micronutrients. This study determined the relationship between traditional dietary pattern and metabolic syndrome in a study in the city of Khorramabad, Iran. Materials and Methods: In this study, 973 patients (237 males and 736 females) who are residents of the city of Khorramabad were selected using multistage cluster and randomized systematic sampling. Food intake was assessed using a 200 food-item semi-quantitative food frequency questionnaire, and by measuring weight, height, and blood pressure and calculating BMI. Fasting blood sugar, lipid profiles, and serum insulin levels were measured. Metabolic syndrome was defined based on American Heart Association criteria. Results: The results showed that the prevalence of metabolic syndrome was 29%. In comparison with participants in the lowest quintile of traditional dietary pattern, those in the highest quintile showed increased risk of metabolic syndrome (OR = 2.73, CI 95% = 1.4-3.56). Traditional dietary pattern was positively correlated with waist circumferences and BMI. Conclusion: Findings of this study showed that traditional dietary pattern (high consumption of eggs, tea, fruit juices, refined grains, nuts, pickles, hydrogenated fats, sugars, salt, and spices) increased the risk of metabolic syndrome. Keywords: Dietary patterns, Traditional dietary pattern, Metabolic syndrome, Khorramabad
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابراهیم فلاحی | e falahi


سجاد روستا | s roosta


فرزاد ابراهیم زاده | f ebrahimzadeh


خاطره عنبری | kh anbari


امیرحسین خلخالی راد | ar khalkhali rad



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-459&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات