این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۱۰۵-۱۱۱

عنوان فارسی اثر عصاره‌ی آبی- الکلی هسته‌ی انگور قرمز بر میزان جریان خون مفصل زانو در موش‌های صحرایی دریافت‌کننده‌ی سرب
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: افزایش تولید رادیکال‌های آزاد اکسیژن در حیوانات دریافت‌کننده‌ی سرب نقش اصلی را در افزایش فشار خون شریانی به عهده دارد. در این مطالعه، اثر عصاره‌ی آبی- الکلی دانه‌ی انگور قرمز به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی بر میزان فشار خون و تغییرات جریان خون مفصل زانو در موش‌های دریافت‌کننده‌ی سرب بررسی شد. مواد و روشها: در این پژوهش از 32 موش صحرایی نژاد ویستار استفاده شد. موش‌ها به 4 دسته‌ی هشت تایی تقسیم شدند: گروه شاهد، گروه دریافت کننده‌ی آبِ حاوی ppm100 استات سرب به تنهایی، گروه دریافت‌کننده‌ی عصاره به تنهایی (mg/kg100 عصاره) و گروهی که هم عصاره و هم سرب (ppm100 استات سرب و mg/kg100 عصاره) به مدت 60 روز دریافت ‌کردند. برای اندازه‌گیری تغییرات فشار خون از کاف دمی استفاده شد. امواج فشار خون بعد از تقویت و فیلتر شدن با استفاده از نرم افزارچارت -5 پاورلب روی صفحه نمایش رایانه نشان داده می‌شد. تغییرات جریان خون با استفاده از دستگاه جریان‌سنج لیزری دو کاناله اندازه‌گیری شد. جریان خون مفصل زانو در پاسخ به تجویز موضعی سدیم نیتروپروساید (SNP) به عنوان شل‌کننده‌ی غیر وابسته به آندوتلیوم بررسی شد. یافتهها: تماس دراز مدت با سرب به صورت معنی‌داری باعث افزایش فشار خون (3/3 ±12/129) شد (05/0P<). مصرف عصاره‌ی هسته‌ی انگور به صورت معنی‌داری (001/0P<) مانع افزایش فشار خون ناشی از سرب در گروه دریافت‌کننده‌ی سرب و عصاره‌ی هسته‌ی انگور شد (11/2±25/110). SNP با دز MOL4-10 SNP با افزایش قطر عروق باعث افزایش جریان خون مفصل زانو در گروه دریافت‌کننده‌ی سرب (89/1 ±28/22‌% افزایش) و کاهش فشار خون شد (05/0P<). عصاره‌ی دانه‌ی انگور از تأثیر سرب بر کاهش جریان خون مفصل زانو در پاسخ به SNP در گروه دریافت کننده‌ی سرب جلوگیری کرد (05/0P<). نتیجه گیری: عصاره‌ی هسته‌ی انگور احتمالا با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی و با حذف رادیکال‌های آزاد، فشار خون رادر گروه دریافت‌کننده‌ی سرب کاهش می‌دهد و بنابراین، می‌تواند از اثرات سمی سرب جلوگیری کند. واژگان کلیدی: عصاره‌ی هسته‌ی انگور، جریان خون مفصل زانو، سرب، سدیم نیتروپروساید (SNP )، فعالیت آنتی اکسیدانی، رادیکال‌های آزاد اکسیژن
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effects of aqueous-alcoholic red grape seed extract on the knee joint blood flow in rats receiving lead
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Chronic exposure to low amounts of lead causes hypertension in humans and experimental animals. The main objective of this study was to determine the effect of aqueous-alcoholic red grape seed extract (GSE) on the knee joint blood pressure and blood flow changes in rats receiving lead. Materials and Methods: Thirty two adult male Wistar rats were divided into four groups of 8 each. Group A (control) received ordinary feed and tap water. The other three groups received tap water containing 100 ppm lead acetate alone (group B), GSE alone (100 mg/kg, orally, group C), or 100 ppm lead acetate in drinking water + GSE (100 mg/kg, orally, group D) for 60 days. A laser Doppler flow-meter was used to measure changes in the blood flow. The responsiveness of blood vessels in the knee joint area to the different doses of sodium nitroprusside (SNP) (endothelium-independent vasorelaxant) was determined. Results: The results indicated that chronic exposure to lead could increase blood pressure significantly (129.12± 3.3 p< 0.05) in rats. Consumption of GSE prevented the increase significantly (p< 0.001) in the group receiving lead and GSE (110.2± 2.1). SNP at a dose of10-4resulted inan increase in blood flow (22.28 ±1.89%) in the knee joint by increasing diameter of the vessels in the group receiving lead and in a reduction in blood pressure (p< 0.05). In addition, GSE prevented the lead from reducing blood flow in the knee joint in the group receiving (p< 0.05). Conclusion: Based on the result of this study, it can be concluded that grape seed extract can, through its strong antioxidant activity and eliminating free radicals, reduce blood pressure in rats receiving lead, thereby lessening its toxic effects. Keywords: Grape seed extract, Knee joint blood flow, Lead, Sodium nitroprusside, Antioxidant activity, Reactive oxygen species (ROS)
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه زارع مهرجردی | f zare m


محمد بدوی | m badavi


ساره عاشورزاده | s ashoorzadeh


لیدا مرادی | l moradi


سید حسین داودی | h davoodi


مرجان عجمی | m ajami



نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-410&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات