این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۱۲۱-۱۳۴
عنوان فارسی
اثر دریافت لبنیات بر وزن و ترکیب بدن در بزرگسالان: مرور سیستماتیک و متاآنالیز بر مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل شده
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: اگر چه بسیاری از مطالعات مشاهدهای و کارآزمایی تأثیر مصرف لبنیات بر وزن و ترکیب بدن را بررسی کردهاند، اما نتایج به دست آمده از این مطالعات بسیار متناقض است. پژوهش حاضر با هدف مرور سیستماتیک و متاآنالیز به منظور خلاصه کردن اطلاعات حاصل از مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفیسازی و کنترل شده (RCT) دربارهی بررسی تأثیر مصرف لبنیات بر وزن، بافت چربی بدن، بافت بدون چربی بدن و دور کمر در افراد بزرگسال (بالای 18 سال) انجام شد. مواد و روشها: پایگاههای PubMed، ISI web of Science، SCOPUS، Science Direct و EMBASE از ژانویه 1960 تا اکتبر 2011 برای یافتن مطالعات مرتبط منتشر شده به زبان انگلیسی و غیرانگلیسی مورد جستجو قرار گرفت. در نهایت 16 مطالعه برای مرور سیستماتیک و 14 مطالعه برای متاآنالیز انتخاب شد. یافتهها: جستجوی شامل 14، 12، 6 و 8 مطالعهی کارآزمایی بالینی بود که به ترتیب، اطلاعات مربوط به وزن، بافت چربی، بافت بدون چربی و دور کمر را ارائه کرده بودند. تفاوت میانگین کل برای اثر لبنیات بر وزن 61/0- کیلوگرم بود (75/0 ، 29/1- :I C95% و 08/0= P). افزایش دریافت لبنیات میتواند سبب کاهش بافت چربی بدن به میزان 72/0 کیلوگرم (14/0- ، 29/1- :I C95% و 01/0= P) و افزایش بافت غیرچربی بدن به میزان 58/0 کیلوگرم (99/0 ، 18/0 :I C95% و 01/0< P) و کاهش بیشتر اندازهی دور کمر به میزان cm 19/2 در مقایسه با گروه کنترل شود (96/0- ، 42/3- : I C95 % و 001/0< P). آنالیز زیرگروه ها نشان داد که افزایش دریافت لبنیات بدون محدود کردن انرژی دریافتی سبب تغییر معنیداری در وزن، بافت چربی، بافت بدون چربی و اندازهی دور کمر نمیشود. در حالی که استفاده از رژیم کاهش وزن غنی از لبنیات به کاهش وزن بیشتر به میزان 29/1 کیلوگرم (6/0- ، 89/1-I: C 95% و 001/0< P) و کاهش بیشتر در بافت چربی به میزان 11/1 کیلوگرم (47/0- ، 75/1- : IC 95% و 001/0= P) و افزایش بافت بدون چربی به میزان 72/0 کیلوگرم (32/1 ، 12/0 : I C95% و 02/0= P) و کاهش بیشتر اندازهی دور کمر cm 43/2) 44/1- و 42/3- : CI95% و 001/0= P) در مقایسه با گروه کنترل منجر میشود. نتیجه گیری: افزایش مصرف لبنیات بدون محدودیت انرژی دریافتی به تغییر معنیدار وزن یا ترکیب بدن منجر نمیشود، در حالی که همراه کردن رژیم کاهش وزن با محصولات لبنی تأثیر معنیداری بر وزن، بافت چربی، بافت بدون چربی و اندازهی دور شکم در مقایسه با دریافت رژیم کاهش وزن دارد. واژگان کلیدی: لبنیات، وزن، بافت چربی، بافت بدون چربی، دور کمر، کارآزمایی بالینی
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of consumption of dairy products on body weight and composition in adults: Asystematic review and meta-analysis of randomized controlled clinical trials
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Although many observational and experimental studies have investigated the effect of dairy consumption on body weight and composition, the results are inconsistent. This systematic review and meta-analysis was conducted to summarize the available evidence obtained from randomized controlled trials (RCTs) regarding the effect of dairy consumption on body weight, fat mass, lean body mass and waist circumference (WC) in adults. Materials and Methods: PubMed, ISI Web of Science, SCOPUS, Science Direct and EMBASE were searched from January 1960 to October 2011 for the relevant English and non-English publications. Sixteen studies were finally selected for the systematic review and fourteen were included in the meta-analysis. Results: The number of studies on weight, body fat mass, leans body mass and WC included finally in the review was 14, 12, 6 and 8, respectively. Overall, the mean difference for the effect of dairy consumption on body weight was -0.61 kg (95% CI: -1.29, 0.07, P=0.08). As compared to the respective control values, increased dairy intake could result in an additional reduction of 0.72 kg (95% CI: -1.29, -0.14, P=0.01) in fat mass, an additional increase of 0.58 kg (95% CI: 0.18, 0.99, P>0.01) in lean body mass, and an additional reduction of 2.19 cm (95% CI: -3.42, -0.96, P-value < 0.001) in WC. Subgroup analysis revealed that increasing dairy intake without energy restriction in both the intervention and control groups could not significantly affect weight, body fat mass, lean body mass or WC. Consumption of a high-dairy weight loss diet would lead to anadditional 1.29 kg (95% CI: -1.98, -0.6, P< 0.001) weight loss, an additional 1.11 kg (95% CI: -1.75, -0.47, P=0.001) reduction in body fat mass, an additional increase of 0 .72 kg (95% CI: 0.12, 1.32, P=0.02) in lean body mass, and an additional reduction of 2.43 cm (95% CI: -3.42, -1.44, P< 0.001) in WC, compared to the respective control values. Conclusion: Increased dairy consumption without energy restriction might not lead to a significant change in body weight or body composition. As compared to common weight reduction diets, inclusion of dairy products in energy-restricted weight loss diets significantly affects body weight, body fat mass, lean body mass and waist circumference. Keywords: Dairy, Body weight, Body fat mass, Lean body mass, Waist circumference, Clinical trials
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مرجان تابش | m tabesh
امین صالحی ابرقویی | a salehi abargouei
محسن جانقربانی | m janghorbani
محمد صالحی مرزیجرانی | m salehi marzijarani
احمد اسماعیل زاده | a esmaillzadeh
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-409&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات