این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۱۳۵-۱۴۴
عنوان فارسی
بررسی شیوع اختلالات خوردن و برخی عوامل مرتبط با آن در دختران دانشآموز دبیرستانی شهر تهران در سال ۱۳۸۸
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: اختلالات خوردن به عنوان سندرمهای روانشناختی مرتبط با چاقی شناخته میشوند که غالباً برای اولین بار در طول نوجوانی ایجاد میشوند و تا دوران بزرگسالی ادامه مییابند. مطالعهی حاضر با هدف تعیین شیوع سندرم اختلالات خوردن و برخی عوامل مرتبط با آن در دختران دانشآموز دبیرستانی شهر تهران انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعهی توصیفی مقطعی، 2766 دختر دانشآموز از دبیرستانهای دولتی و غیر انتفاعی در پنج منطقه شهر تهران به روش نمونهگیری چند مرحلهای انتخاب شدند. تشخیص اختلالات خوردن در دو مرحله با استفاده از پرسشنامههای غربالگری ( (EAT- 26 و تشخیصی اختلالات خوردن انجام پذیرفت. برای کسب اطمینان از درک مفاهیم و صحت پاسخها مصاحبه کوتاه فردی نیز با هر یک از نمونهها انجام گرفت. وزن و قد دانشآموزان با روشهای استاندارد اندازهگیری و وضعیت وزن بر اساس صدکهای نمایهی توده بدن در مقایسه با جداول CDC2000 به صورت کم وزنی (th 5<)، اضافه وزن ( th 95-85) و چاقی (th ≤95) تعریف شد. تجزیه و تحلیل آماری دادهها با استفاده از آزمونهای اماری کای دو، تحلیل واریانس یکطرفه و رگرسیون لجستیک انجام پذیرفت. یافتهها: از بین کل دانشآموزان مورد بررسی 21% امتیاز بالاتر از 20 (نقطهی برش) را در پرسشنامه غربالگری کسب کردند و امتیاز 5/60% دانشآموزان کمتر از 15 بود. شیوع سندرم خفیف اختلالات خوردن، (افرادی که معیار کامل بیاشتهایی یا پرخوری عصبی را نداشتند) 5/6% و پرخوری عصبی 1/2% به دست آمد. موارد بیاشتهایی عصبی در نمونههای مورد بررسی مشاهده نشد. بر اساس نتایج رگرسیون لجستیک، بین متغیرهای دموگرافیک مورد بررسی رابطهی معنیداری با اختلالات خوردن مشاهده نشد. اما اضافه وزن و چاقی، شانس ابتلا به اختلالات خوردن (نسبت شانس 72/3 با فاصلهی اطمینان 95%: 45/2 تا 67/5، 0001/0P<) را به طور معنیداری افزایش داد. نتیجه گیری: شیوع اختلالات خوردن در دختران نوجوان در سطح قابل توجهی قرار دارد؛ هر چند در مقایسه با مطالعات انجام شده در سالهای قبل، افزایش چندانی را نشان نمیدهد. اما نظر به تأثیرات شدید این اختلالات بر سلامت جسمی و روحی نوجوانان، شناسایی سایر عوامل زیستی، محیطی، خانوادگی و اجتماعی موثر در ایجاد و پیشرفت اختلالات خوردن در این گروه باید بررسی شود. واژگان کلیدی: اختلالات خوردن، نوجوانان، چاقی، اضافه وزن
کلیدواژههای فارسی مقاله
اختلالات خوردن، نوجوانان، چاقی، اضافه وزن
عنوان انگلیسی
Prevalence of eating disorders and some of the factors related to them among high school female students in the City of Tehran, 2010
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Eating disorders are known as an obesity-related psychological syndrome that occur mainly during adolescence and may continue until adulthood. This study was conducted to determine the prevalence of eating disorders and some of their related factors among high school female students in Tehran, Iran. Methods and Materials: In this descriptive cross-sectional study, 2766 female students were selected from public and non-profit high schools in 5 distincts of Tehran by stratified random sampling. A two-stage approach using validated Farsi translation of EAT-26 and Eating Disorder Diagnostic Inventory questionnaires was applied to diagnose eating disorders. In addition, anthropometric measurements were made using standard techniques. Body mass index (BMI) was calculated and the subjects were catagorized, based on CDC-2000 BMI percentiles for adolescents, into underweight (< 5th), overweight (85-95th) and obese (>95th). Data were analyzed using χ2, ANOVA and logistic regression tests. Results: The data showed that 21% of the students had a score higher that 20 in the EAT-26 questionnaire the proportion with a score < 15 was 60.5%. The prevalence of bulimia nervosa and mild eating disorders, defined as absence of full anorexia or bulimia nervosa, was 2.1 aand 6.5%, respectively.No case of anorexia nervosa was found among the girls. Logistic regression analysis did not show any statistically significant asssociation between demographic variables and eating disorders, but overweight or obesity increased the odds ratio of eating disorders significantly (OR:3.72, 95%CI:2.45-5.67 P< 0.0001). Conclusion:The prevalence of eating disorders is still quite high among adolescent girls, although it does not seem to have increased much in recent years. However, considering the severe adverse effects of this morbid condition on physical and mental health of adolescents, studies to understand biological, environmental, social and familial factors effective in its causation and progress are highly recommended. Keywords: Eating disorders, Adolescent, Overweight, Obesity
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Eating disorders, Adolescent, Overweight, Obesity
نویسندگان مقاله
روشنک روستایی | r roustaee
مجید حاجی فرجی | m hajifaraji
محمود دژکام | m dezhkam
آناهیتا هوشیار راد | a houshiar rad
یداله محرابی | y mehrabi
تلما ذوقی | t zowghi
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-414&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات