این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۱۶۷-۱۷۵
عنوان فارسی
بررسی میزان لیزینوآلانین در برخی شیرهای پاستوریزه و استریلیزهی مصرفی شهر تهران در سال ۱۳۹۰
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: فرایندهای حرارتی پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون در شیر به منظور افزایش ماندگاری آن مهم هستند، ولی به دلیل ایجاد ترکیبات شیمیایی با ایجاد اتصالات ثانویه اثرات نامطلوبی بر کیفیت تغذیهای این فراوردهها میگذارند. به گونهای که قابلیت دسترسی به اسیدهای آمینه ضروری کاهش مییابد ترکیب حاصل اثرات نفروتوکسیسیتی روی کلیههای انسان دارد. هدف این پژوهش، بررسی میزان لیزینوآلانین در شیرهای پاستوریزه و استریلیزهی مصرفی شهر تهران در سال 1390بود. مواد و روشها: مقدار پروتئین در شیر خام، پاستوریزه و استریل با روش کلدال اندازهگیری شد. هیدرولیز پروتئین شیر، توسط اسید کلریدریک N 6 در دمای °C110 به مدت 22 ساعت انجام شد. پروتئین هیدرولیز شده در آب مقطر حل و pH آن به وسیلهی محلول هیدروکسید سدیم N12 به 9 رسانده شد. به منظور مشتقسازی لیزینوآلانین آزاد شده، به ml5/0 از محلول صاف شده، ml5/0 بافر بورات با 9=pH و ml1 محلول دانسیل کلراید اضافه شد. سپس در بن ماری 0C40 به مدت 60 دقیقه قرار داده شد و میزان لیزینوآلانین در نمونهها با HPLC اندازهگیری شد. یافتهها: مقدار لیزینوآلانین اندازهگیری شده در نمونهی شیر خام تهیه شده از یکی از کارخانههای لبنی و نمونههای شیر خام تهیه شده از مراکز فروش لبنیات به ترتیب صفر و mg/kg 5 بود. مقدار لیزینوآلانین اندازهگیری شده در شیرهای پاستوریزه در محدودهی mg/kg86-34 و در نمونههای شیر استریل در محدودهی mg/kg 233-112 بود. در بررسی اثر دورهی نگهداری بر تغییرات لیزینوآلانین در شیر استریل در دمای °C25 و در روزهای 1، 7، 15، 30 و 60 مقدار لیزینوآلانین به تدریج افزایش یافت. نتیجه گیری: لیزینوآلانین در شیرهای پاستوریزه و استریلیزهی مصرفی در شهر تهران وجود دارد و مقدار آن در شیرهای استریلیزه بیشتر از پاستوریزه است. علاوه بر این، مقایسهی مقادیر لیزینوآلانین در شیرهای پاستوریزه و استریلیزهی داخلی با سایر کشورها نشان میدهد که مقدار لیزینوآلانین در شیرهای مصرفی شهر تهران بیشتر است. با توجه به اثرات سوء این ترکیب و مصرف روزانهی شیر توسط کودکان و افراد بزرگسال، کنترل ترکیب لیزینوآلانین در شیرهای پاستوریزه و استریل و کنترل دما و زمان در فرایندهای حرارتی ضروری است. واژگان کلیدی: شیر، پاستوریزاسیون، استریلیزاسیون، لیزینوآلانین، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Determination of lysinoalanine in pasteurized and sterilized milks consumed in the city of Tehran, 2011
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objective: Milk pasteurization and sterilization processes prolong its shelf-life and also promote the safety of dairy products. On the other hand, these processes can also have adverse effects on the nutritional quality and safety of milk and dairy products. Formation of cross-linkages between amino acids in the protein molecules may produce undesirable compounds, e.g., lysinoalanine (LAL), resulting in reduced availability of some of the essential amino acids, as well as nephrotoxicity effects. The aim of this project was to determine the LAL content of pasteurized and sterilized milks consumed in the City of Tehran. Materials and Methods: Determination of protein in milk samples was done by the Kjeldahl method. Hydrolysis of milk proteins was done using 6N hydrochloric acid and placing the samples in the oven at 110 0C for 22 hours. The hydrolyzed protein samples were then dissolved in distilled water and the pH was adjusted to 9 by addition of 12N sodium hydroxide. For derivitization of the liberated LAL, dansylation was done by adding dansyl chloride (10mg/ml isopropyl alcohol) at 40°C for 60 minutes. LAL then measured in the samples by high performance-liquid chromatography. Results: The LAL content of raw milk samples obtained from a milk processing plant and dairy shops was zero and 5 mg/kg, respectively, while it was 35-86mg/kg in the pasteurized, and 110-233mg/kg in the sterilzed, samples. In addition, the data showed that the LAL content of sterile milk samples would increase gradually at days 1, 7, 15, 30 and 60 during storage at 25°C. Conclusion: The findings of this study show that lysinoalanine is prsesent in both pasteurized and sterilized milks, it being higher in the latter. In addition, the lysinoalanine contents of pasteurized and sterilized milks consumed in Tehran are higher than those in other countries. Considering that both children and adults consume milk daily in Tehran, controlling lysinoalanine content in pasteurized and sterilized milks marketed (by contolling time amd temperature) is of utmost importance. Keywords: Milk, Pasteurization, Sterilization, Lysinoalanine, HPLC
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Milk, Pasteurization, Sterilization, Lysinoalanine, HPLC
نویسندگان مقاله
نسیم خورشیدیان | n khorshidian
اقدس تسلیمی | a taslimi
مرتضی مشایخ | m mashayekh
ابراهیم آزادنیا | e azadniya
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-417&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات