این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۲۰۹-۲۱۷
عنوان فارسی
بررسی ترکیبات زیستفعال و فعالیت آنتیاکسیدانی پرتقال تامسون ناول طی نگهداری در انبار
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: پرتقال تامسون به دلیل مقدار ویتامین C، فولات، فیبر، عناصر معدنی و ترکیبات فیتوشیمیایی شامل انواع فلاونوئیدها، اسیدهای آمینه، تریترپنها، اسید فنلیک و کاروتنوئیدها ارزش تغذیهای و سلامتیبخش فراوانی دارد. پس از برداشت میوهی پرتقال به دلیل ادامه داشتن تنفس احتمال تغییر ترکیبات زیستفعال مطرح است. در این پژوهش، روند تغییرات ترکیبات زیستفعال شامل غلظت اسید اسکوربیک، ترکیبات فلاونوئیدی، کاروتنوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی و شدت تنفس پرتقال تامسون ناول طی انبارمانی بررسی شد. مواد و روشها: پرتقال تامسون ناول از مرکز تحقیقات مرکبات کشور (در شهر رامسر) تهیه شد. میوهها پس از برداشت، بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و در انبار سرد با شرایط دمایی °C - و رطوبت نسبی 0-% به مدت 6 روز نگهداری شد. تقریباً هر هفته یکبار روند تغییرات غلظت ویتامین C، ترکیبات فلاونوئیدی، کاروتنوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی و شدت تنفس طی دوره انبارمانی بررسی شد. یافتهها: بر اساس نتایج به دست آمده، پس از 56 روز انبارمانی پرتقال تامسون ناول در دمای °C - و رطوبت نسبی 0-%، غلظت ترکیبات فلاونوئیدی 36%، کاروتنوئید کل 39%، فعالیت آنتیاکسیدانی 6/19% و شدت تنفس 9% افزایش یافت، ولی غلظت ویتامین C 5/6% کاهش نشان داد (05/0≥p). اثر انبارمانی بر غلظت ترکیبات زیستفعال، فعالیت آنتیاکسیدانی و شدت تنفس نیز معنیدار بود (05/0≥p). تغییر غلظت ترکیبات دارای فعالیت آنتیاکسیدانی و شدت تنفس بر فعالیت آنتیاکسیدانی میوهی پرتقال طی انبارمانی نیز مؤثر بود. نتیجه گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر و با توجه به ارزش تغذیهای و ترکیبات فراسودمند میوهی پرتقال، استفاده از راهکارهای مناسب برای حفظ بهتر ترکیبات زیستفعال و فعالیت آنتیاکسیدانی توصیه میشود. واژگان کلیدی: پرتقال تامسون، ترکیبات زیستفعال، شدت تنفس، فعالیت آنتیاکسیدانی، نگهداری انباری
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Bioactive compounds and antioxidant activity of Thomson navel orange during storage
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Thomson navel orange has a high nutritional value due to the high concentration of vitamin C, fiber, folate, minerals, and phytochemical compounds such as flavonoids, amino acids, triterpenes, phenolic acids and carotenoids. The postharvest respiration of orange fruit may produce changes in its bioactive compounds. The objective of this study was to investigate changes in the bioactive compounds, including ascorbic acid, flavonoids, and total carotenoid concentrations, as well as antioxidant activity and respiration rate of Thomson navel oranges, during storage. Materials and Methods: Thomson oranges (citrus sinensis) var. navel were purchased from Iran Citrus Research Center (Ramsar) and transported to the laboratory immediately after harvest and kept in cold store at 4-5 °C and 85-90 % relative humidity for 65 days. Changes in the concentrations of vitamin C, flavonoid compounds and total carotenoids, as well as in the antioxidant capacity and respiration rate of the oranges, were measured at 7-day intervals. Results: Analysis of the data obtained showed that after 56 days of storage the concentrations of total flavonoides and total carotenoids, as well as the antioxidant activity and respiration rate of the oranges, increased by 36 %, 39 %, 19.6% and 94%, respectively, while the concentration of ascorbic acid decreased by 60.5% (p≤0.05). Effects of storage on the bioactive compounds concentrations, antioxidant activity, and respiration rate were significant )0.05). Changes in the concentrations of compounds with an antioxidant activity and the respiration rate affected the antioxidant activity of oranges during storage. Conclusion: Based on our results, and considering the nutritional value and functional compounds of orange fruit, using suitable technology to better protect the bioactive compounds and antioxidant activity of this valuable fruit is recommended. Keywords: Thomson orange, Bioactive compounds, Respiration rate, Antioxidant activity, Storage
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا محمدحسینی | z mohammad hosseini
مریم هاشمی | m hashemi
عبدالرضا محمدی | a mohammadi
فوژان بدیعی | f badie
سارا عشقی | s eshghi
کریم احمدی صومعه | k ahmadi
کیاندخت قناتی | k ghanati
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-420&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات