این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
سلامت و محیط زیست، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۱-۱۶

عنوان فارسی بررسی شاخص‌های تثبیت و رسیدگی در طی فرایند کمپوست سازی از مخلوط فضولات مرغداری و خاک اره به روش ویندرو
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: برای استفاده صحیح از کمپوست،‌ تعیین کیفیت کمپوست اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر نسبت اختلاط عامل حجیم کننده بر روی شاخص‌های تثبیت و رسیدگی در کمپوست حاصل از فضولات مرغداری بود. روش بررسی: دو توده از مخلوط خاک اره همراه با فضولات با نسبت‌های حجمی 1:1 (W1) و 2:1 (W2) با روش ویندرو تهیه شد و یک توده حاوی فضولات مرغداری به عنوان شاهد (W0) استفاده شد. به منظور تعیین شاخص‌های تثبیت و رسیدگی در کمپوست، مهمترین پارامترهای فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: فاز ترموفیلیک در نسبت 1:1 حدود 7 هفته و در نسبت 2:1 حدود 4 هفته طول کشید. مقدار رطوبت در توده‌ها از 67/39–55/05 درصد به 40/36-28/19 درصد رسید. نسبت اولیه C/N در توده‌های W0، W1 و W2 به ترتیب 27/10، 31/40 و 56/24 بود که در پایان به کمتر از 20 رسید. میزان کاهش مواد آلی در سه توده به ترتیب 8/30، 62/59 و 85/53 درصد بود. مرحله ترموفیلیک باعث کاهش شدید جمعیت‌ میکروارگانیسم‌های شاخص و پاتوژن در‌ همه توده‌ها شد. بیشترین میزان فعالیت آنزیم دهیدروژناز در توده W1 به مقدار mgTPF/g DW.h 2/95 بود و با کاهش دما تا روز پایانی مقدار آن  به mgTPF/g DW.h 0/29 رسید. نتیجه‌گیری: بهترین نسبت برای اختلاط خاک اره با فضولات مرغداری، نسبت 1:1 (v:v) بود. فعالیت‌های میکروبی و آنزیمی پارامترهای مفیدی برای پایش کمپوست سازی و تعیین میزان تثبیت کمپوست هستند و استفاده از این کمپوست در کشاورزی، باعث بهبود کیفیت خاک خواهد شد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کمپوست سازی، روش ویندرو، فضولات مرغداری، خاک اره، شاخص‌های تثبیت

عنوان انگلیسی Evaluation of stability and maturity indices during composting process from a mixture of poultry waste and sawdust by windrow method
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: It is important to determine the quality of the compost to use compost properly. The aim of this study was to determine the effect of mixing ratio of bulking agent on stability and maturity indices in poultry waste compost. Materials and Methods: Two piles of sawdust mixture with poultry wastes and volume ratios of 1:1 (W1) and 2:1 (W2) were prepared by Windrow method and a pile containing poultry manure was used as control (W0). In order to determine the stability and maturity indices in compost, the most important physicochemical and biological parameters were studied. Results: The thermophilic phase lasted about 7 weeks for W1 and about 4 weeks for W2. The initial C/N ratios in the W0, W1 and W2 were 27.10, 31.40 and 56.24, respectively, which eventually reached less than 20. The reduction of organic matter in the three piles was 8.30%, 62.59% and 85.53%, respectively. The thermophilic phase caused a sharp decrease in the population of indicator and pathogenic microorganisms in all piles. The highest dehydrogenase activity in W1 pile was 2.95 mgTPF/gDW.h and by decreasing temperature until the last day, its value decreased to 0.29 mgTPF/gDW.h. Conclusion: The best ratio for mixing sawdust with poultry manure was 1:1 (v:v). Microbial and enzymatic activities are useful parameters for monitoring poultry composting process and determining the rate of compost stability, and the use of this compost in agriculture will improve soil quality.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Composting, Windrow method, Poultry waste, Sawdust, Stability indices

نویسندگان مقاله اصغر یاوری | Asghar Yavari
Research Center for Environmental Determinants of Health (RCEDH), Health Institute, School of Health, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
مرکز تحقیقات عوامل محیطی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

مهدی مرادی نظر | Mehdi Moradi Nazar
Research Center for Environmental Determinants of Health (RCEDH), Health Institute, School of Health, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
مرکز تحقیقات عوامل محیطی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

سیده مریم شرفی | Seyedeh Maryam Sharafi
Environment Research Center, Research Institute for Primordial Prevention of Non-Communicable Diseases, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
مرکز تحقیقات محیط زیست، پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماری‌های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

امیرحسین نافذ | Amir Hossein Nafez
Research Center for Environmental Determinants of Health (RCEDH), Health Institute, School of Health, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran AND Environment Research Center, Research Institute for Primordial Prevention of Non-Communicable Diseases, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran AND Department of Environmental Health Engineering, Faculty of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
مرکز تحقیقات عوامل محیطی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران و مرکز تحقیقات محیط زیست، پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماری‌های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران و گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

مقداد پیرصاحب | Meghdad Pirsaheb
Research Center for Environmental Determinants of Health (RCEDH), Health Institute, School of Health, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
مرکز تحقیقات عوامل محیطی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران


نشانی اینترنتی http://ijhe.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-702-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات