این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۱۱-۲۲
عنوان فارسی
ارتباط میان مصرف حبوبات و سطوح در گردش ملکولهای چسبنده و بیومارکرهای التهابی در زنان ایرانی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: به علت مصرف کم حبوبات نقش مستقل حبوبات در ارتباط با التهاب به روشنی بررسی نشده است. رژیم سنتی ایرانیان فرصتی برای ارزیابی ارتباط دریافت حبوبات با سلامتی فراهم میکند. مطالعهی حاضر به منظور ارزیابی ارتباط میان مصرف حبوبات، سطح سرمی ملکولهای چسبنده و بیومارکرهای التهابی در زنان ایرانی انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعهی مقطعی، پرسشنامهی بسامد خوراک نیمهکمّیِ اعتبارسنجی شده برای ارزیابی دریافتهای معمول غذایی 486 معلم زن تهرانی 40 تا 60 ساله تکمیل شد. نمونهی قند خون جهت اندازهگیری میزان ملکولهای چسبنده و بیومارکرهای التهابی گرفته شد. یافتهها: بعد از تعدیل مخدوشکنندههای بالقوه شامل متغیرهای غذایی، افراد با بالاترین دریافت حبوبات نسبت به افراد با کمترین دریافت سطح پایینی از E-selection داشتند (درصد تفاوت نسبت به پنجک پایینی : (1/14- ؛ 04/0 p-trend=)، sICAM-1 (3/20- درصد؛ 05/0 ptrend<) و sVCAM-1 (6/15- درصد ، 05/0 ptrend=). افرادی که در بالاترین سهک دریافت حبوبات بودند، درمقایسه با کسانی که در پایینترین سهک قرار داشتند، سطوح سرمی کمتری از hs-CRP ، TNF α و Interleukin-6را حتی بعد از تعدیل مخدوشکنندههای بالقوه و متغیرهای غذایی داشتند. رابطهی معنیداری بین دریافت حبوبات و سطح سرمی آمیلوئید A وجود نداشت. نتیجه گیری: مصرف بیشتر حبوبات با سطوح پایینتر در گردش ملکولهای چسبنده و بیومارکرهای التهابی در زنان ایرانی مرتبط بود. واژگان کلیدی: حبوبات، التهاب، عملکرد اندوتلیال، ملکولهای چسبنده، زنان
کلیدواژههای فارسی مقاله
حبوبات، التهاب، عملکرد اندوتلیال، ملکولهای چسبنده، زنان
عنوان انگلیسی
Association between legume consumption and circulating levels of adhesion molecules and inflammatory biomarkers among Iranian women
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Due to low consumption of leguminous foods across populations, not much information is available on possible independent role of legumes in inflammation. The traditional Iranian diet provides an opportunity to investigate possible association between intake of legumes and health. This study was carried out to determine the association between legume consumption and the serum levels of adhesion molecules and inflammatory biomarkers in Iranian women. Materials and Methods: In this cross-sectional study, trained dietitians administered a validated semi-quantitative food frequency questionnaire (FFQ) for assessment of usual dietary intakes in a sample of 486 Tehranian female- teachers aged 40-60 years selected by a multistage cluster random sampling method. Legumes in the FFQ included lentils, peas, chickpeas, different kinds of beans (broad beans, etc.), and chickling vetch. Blood samples were taken to measure the plasma concentrations of adhesion molecules and inflammatory biomarkers. Results: After controlling for potential confounders, including dietary variables, as compared to women with the lowest legume intake, those with the highest legume intake had lower circulating levels of E-selectin (percent difference from bottom quintile (−14.1%, p-trend=0.04), soluble intercellular adhesion molecule-1 (sICAM-1) (−20.3%, p-trend< 0.01), and soluble vascular cell adhesion molecule-1 (sVCAM-1) (−15.6%, p-trend=0.01). Subjects in the top tertile of legume intake had lower serum levels of high sensitive C-reactive protein (hs-CRP), TNF-α and interleukin-6 (IL-6) as compared to those in the lowest tertile, even after controlling for potential confounders and dietary variables. No significant association was found between legume intake and serum amyloid A levels. Conclusion: High legume consumption is associated with low circulating levels of adhesion molecules and inflammatory biomarkers among Iranian women. Keywords: Legume, Inflammation, Endothelial function, Adhesion molecules, Women
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
پروانه صانعی | p saneei
سیمین احسانی | s ehsanei
لیلا آزادبخت | l azadbakht
احمد اسماعیل زاده | a esmaillzadeh
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-277&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات